Aanbevolen privacy- en beveiligingsinstellingen in Firefox voor families

In Firefox kunt u privacy- en beveiligingsvoorkeuren aanpassen, zodat u en uw familie veilig online kunnen navigeren. Meer info of om deze instellingen aan te passen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar het paneel Privacy & Beveiliging.

Privacyinstellingen

Verbeterde bescherming tegen volgen

Verbeterde bescherming tegen volgen blokkeert bekende trackers, die informatie verzamelen over uw online activiteit en verborgen zitten in de door u bezochte websites. Verbeterde bescherming tegen volgen bevat ook Totale cookiebescherming, dat voorkomt dat websites uw gedrag volgen om een profiel op basis van uw activiteit te maken.

Vragen om niet gevolgd te worden

U kunt de privacyinstellingen van Firefox instellen om websites te vragen uw online activiteit niet te volgen.

Cookies en websitegegevens

Door voorkeuren voor cookies en websitegegevens in te stellen in Firefox, kunt u kiezen welke cookies u op uw computer wilt toestaan. U kunt cookies wissen, websites die cookiegegevens gebruiken beheren, voorkomen dat websites cookies opslaan of Firefox instellen om cookies automatisch te verwijderen bij het afsluiten van de browser.

Wachtwoordinstellingen

Beheer uw wachtwoorden met de Wachtwoordbeheerder van Firefox, schakel het automatisch invullen van wachtwoorden in of uit, laat Firefox een sterk wachtwoord voorstellen als u zich inschrijft bij een nieuwe website of vraag Firefox u te waarschuwen bij gelekte wachtwoorden.

Geschiedenisinstellingen

Uw navigatiegeschiedenis bevat de door u bezochte websites. U kunt ervoor kiezen Firefox de navigatiegeschiedenis en downloads altijd te laten onthouden, uw geschiedenis altijd te wissen als Firefox wordt afgesloten of altijd in de Privénavigatiemodus te surfen. Lees voor meer info Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren en Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.

Adresbalkinstellingen

U kunt de suggesties die u wilt zien als u in de adresbalk typt configureren, zoals suggesties uit uw geschiedenis, bladwijzers, open tabbladen, snelkoppelingen en zoekmachines. Het artikel Automatisch aangevulde suggesties in de adresbalk in Firefox legt uit hoe.

Toestemmingen

Sommige websites kunnen om toestemming vragen om persoonlijke informatie, zoals uw locatie of hulpbronnen op uw computer, te gebruiken als deel van de geleverde service. Het Site permissions panel toont alle speciale toestemmingen die u aan een website hebt verleend. U kunt websites die toegang hebben tot uw locatie, camera, microfoon en andere computermogelijkheden kiezen en beheren. Zie voor meer informatie Deelt Firefox mijn locatie met websites? en Uw camera- en microfoontoestemmingen met Firefox beheren.

Gegevensverzameling

Firefox verzamelt alleen de noodzakelijke gegevens om prestaties te evalueren en uw ervaring te verbeteren. In de instellingen voor Gegevensverzameling en -gebruik van Firefox kunt u wijzigingen aanbrengen in uw voorkeuren voor gegevensverzameling.

Beveiligingsinstellingen

Bescherming tegen bedrieglijke inhoud en gevaarlijke software

Blokkeer verdachte inhoud en downloads van kwaadwillende websites om uw computer veilig te houden. Als deze bescherming is ingeschakeld, geeft Firefox een melding als een website malware of ongewenste software op uw computer probeert te installeren.

Alleen-HTTPS-modus

De Alleen-HTTPS-modus dwingt alle verbindingen met websites om een veilige versleutelde verbinding genaamd HTTPS te gebruiken.