Firefox-wachtwoordenbeheerder – Waarschuwingen voor websites met een datalek

De Firefox-wachtwoordenbeheerfunctie toont waarschuwingen over aanmeldingen die mogelijk zijn getroffen door datalekken. Als het waarschijnlijk is dat een van uw opgeslagen aanmeldingen is getroffen door een bekend datalek, dan ziet u deze waarschuwing bij de desbetreffende aanmelding. Selecteer Meer info voor details over het lek op Mozilla Monitor.

FirefoxPasswordBreach

Hoe Firefox een bericht geeft over websitelekken

Firefox controleert de datum van een bekend websitelek tegen de datum waarop u voor die website een wachtwoord hebt opgeslagen. Als het lek is opgetreden nadat u uw wachtwoord hebt opgeslagen, dan ziet u deze waarschuwing. De database van websitelekken wordt geleverd door Have I been Pwned.

Firefox controleert ook of u een van deze mogelijk kwetsbare wachtwoorden in andere in Firefox opgeslagen aanmeldingen hebt gebruikt. De browser doet dit door een versleutelde lijst met uw getroffen wachtwoorden te maken, en deze vervolgens met uw opgeslagen wachtwoorden te vergelijken. Firefox bewaart geen logboeken van wachtwoorden in platte tekst en kent ze ook niet.

Noot: Firefox verstuurt nooit uw aanmeldingen of wachtwoorden naar externe services of servers. Het houdt alle gegevens met betrekking tot aanmeldingen en lekken anoniem.

Waarschuwingen voor websitelekken uitschakelen

Door deze functie uit te schakelen kan Firefox in de toekomst ook niet controleren of u deze mogelijk kwetsbare wachtwoorden in een van uw andere opgeslagen aanmeldingen heeft gebruikt.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging aan de linkerkant en ga naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden.
    Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx111settings-LoginsAndPasswordsWin10Passwords panel - not simplified
  3. Haal het vinkje bij Waarschuwingen over wachtwoorden voor getroffen websites tonen weg.
Schrijf u in bij Mozilla Monitor om te bekijken of uw e-mailadres is getroffen door een datalek.