Verzamelen en verwijderen van telemetrie

Firefox verzamelt standaard telemetrie. We verzamelen deze gegevens om de prestaties en stabiliteit van Firefox te helpen verbeteren. Telemetriegegevens bestaan uit twee gegevenssets: interactiegegevens en technische gegevens.

Wat zijn interactie- en technische gegevens?

Interactiegegevens bevatten gegevens over uw interacties met Firefox, zoals het aantal open tabbladen en vensters, aantal bezochte internetpagina’s, aantal en soort geïnstalleerde Firefox-add-ons en sessieduur, evenals Firefox-functies die door Mozilla of onze partners worden aangeboden, zoals interactie met Firefox-zoekfuncties en doorgeleidingen naar zoekpartners.

Technische gegevens bevatten gegevens over uw Firefox-versie en taal, het besturingssysteem van uw apparaat en hardwareconfiguratie, geheugen, basisinformatie over crashes en fouten, de uitkomst van geautomatiseerde processen als updates en veilig navigeren. Wanneer Firefox gegevens naar ons stuurt, wordt uw IP-adres tijdelijk verzameld als onderdeel van onze serverlogboeken. IP-adressen worden elke 14 dagen verwijderd.

Kan ik meer info krijgen over verzameling van telemetriegegevens?

Ja! U krijgt meer info over onze verzameling van telemetriegegevens door in de adresbalk van de browser about:telemetry in te typen. Deze pagina toont u de telemetriegegevens die voor uw huidige sessie naar Firefox worden verzonden. U kunt ook gearchiveerde gegevens bekijken.

Lees meer over hoe we omgaan met uw gegevens in het overzicht van gegevensdocumentatie van Firefox (en) en de telemetriedocumentatie voor Desktop (en). U kunt aanvullende informatie over specifieke verzamelopdrachten vinden in ons probe-woordenboek (en), dat openbaar inzichtelijk is voor onze gebruikers.

Alle verzameling of delen van gegevens voldoet aan ons Firefox-gegevensverzamelingsbeleid (en).

Telemetrieverzameling – Windows-standaardbrowsertrends - lees meer over een voorbeeld van hoe we telemetriegegevens voor Windowsgebruikers verzamelen en gebruiken.

Hoe lang bewaren jullie telemetriegegevens?

We bewaren telemetriegegevens gedurende 13 maanden.

Hoe kan ik me afmelden voor telemetriegegevens of ze verwijderen?

U kunt zich altijd afmelden voor het verzenden van Firefox-telemetriegegevens. Als u zich afmeldt voor het verzenden van telemetriegegevens, behandelen we dit ook als een verzoek om alle eerder verzamelde gegevens te verwijderen. Na uw afmelding verwijderen we gegevens binnen 30 dagen.

Telemetry

Afmelden voor het verzenden van Firefox-telemetriegegevens:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Haal het vinkje bij Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden weg.

Voor meer info over welke gegevens Mozilla ontvangt en hoe deze worden gebruikt, zie Mozilla’s Firefox-privacyverklaring.