Een sterk wachtwoord kiezen

We helpen u een sterk wachtwoord te maken als u zich aanmeldt voor een Mozilla-account, zodat u gevoelige informatie als uw bladwijzers, aanmeldgegevens en browsergeschiedenis kunt beschermen.

Waarom een sterk wachtwoord kiezen?

Uw Mozilla-account bewaart bladwijzers en aanmeldgegevens voor opgeslagen websites, waaronder bankrekeningen, webmail, sociale media, werk- en schoolaccounts.

Als een aanvaller in uw Mozilla-account inbreekt, kan deze uw privégegevens benaderen door uw geschiedenis, bladwijzers, wachtwoorden en geïnstalleerde add-ons te lezen. Een aanvaller kan ook extra add-ons installeren die met uw computer zullen synchroniseren.

Wat zijn de criteria voor een sterk wachtwoord?

We zorgen ervoor dat het wachtwoord van uw Mozilla-account aan de volgende criteria voldoet:

• Het bevat ten minste acht tekens.
  • Het wachtwoord bevat geen enkel deel van uw e-mailadres.
  • Het komt niet overeen met de beschrijving van de meestgebruikte wachtwoorden (en).

Tips voor een sterk wachtwoord

DoenNiet doen
Gebruik overal verschillende wachtwoorden. Wachtwoordenbeheerders en veel browsers kunnen veilige en unieke wachtwoorden aanmaken. Gebruik geen variaties van hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts.
Combineer twee of meer ongerelateerde woorden. Wijzig letters in cijfers of speciale tekens.Gebruik nooit het woord ‘wachtwoord’ of een variatie daarop. ‘P@ssword!’ wordt net zo gemakkelijk door hackers geraden.
Zorg dat uw wachtwoorden uit ten minste 8 tekens bestaan. Mik op 12-15 tekens.Gebruik geen korte wachtwoorden van één woord, zoals zonnetje, aapje of voetbal.
Gebruik in uw wachtwoord cijfers, symbolen en speciale tekens.Zet speciale tekens (@, !, 0 enz.) niet alleen aan het begin of het einde.
Gebruik ongebruikelijke woorden die alleen u zou weten. Het wachtwoord zou voor anderen onlogisch moeten zijnGebruik geen persoonlijke gegevens zoals uw geboortedatum, adres of namen van familieleden.
Houd uw wachtwoorden beschermd en veilig, bijvoorbeeld versleuteld in een wachtwoordenbeheerder.Deel uw wachtwoorden niet. Schrijf ze niet op een papiertje dat u bij uw computer bewaart.
Gebruik verspreid in uw wachtwoord diverse cijfers en tekens.Gebruik geen standaardpatronen zoals 111111, abc123 of 654321.
Gebruik een extra beveiligingslaag met tweefactorauthenticatie (2FA).Denk niet dat een zwak wachtwoord veiliger is omdat u 2FA gebruikt.