Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Aktualizace

  • 14 replies
  • 0 have this problem
  • 1 view
  • Last reply by carli35

more options

Používám již dlouho Thunderbird. Aktualizací ( přechodem ) na verzi 100...... jsem zjistil následující problém. Dost často mi nabízí, že je k dispozici aktualizace, ale zjistím, že mi nabízí tu, kterou již mám. Provedl jsem čistou instalaci a problém se stále opakuje. Když to naběhlo v počátku, tak jsem se domníval, že se vychytávají chybky. Ale je to stále stejné. Tak kde je problém ? Děkuji

Používám již dlouho Thunderbird. Aktualizací ( přechodem ) na verzi 100...... jsem zjistil následující problém. Dost často mi nabízí, že je k dispozici aktualizace, ale zjistím, že mi nabízí tu, kterou již mám. Provedl jsem čistou instalaci a problém se stále opakuje. Když to naběhlo v počátku, tak jsem se domníval, že se vychytávají chybky. Ale je to stále stejné. Tak kde je problém ? Děkuji

All Replies (14)

more options

Niektoré problémy s Thunderbirdom je možné vyriešiť vykonaním čistej reinštalácie . To znamená, že odstránite programové súbory Thunderbirdu a potom znova nainštalujete Thunderbird. Postupujte podľa týchto krokov:

Stiahnite si najnovšiu verziu Thunderbirdu pre Windows z http://archive.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/ a uložte si tento inštalačný súbor do počítača. Dnes je to verzia 102.3.2. Po dokončení sťahovania zatvorte všetky okná Thunderbirdu. Odstráňte inštalačný priečinok Thunderbird, ktorý sa nachádza na jednom z týchto umiestnení Windows. Ak sú na obidvoch miestach, odstráňte obidva: C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\ C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\

Teraz nainštalujte najnovšiu verziu Thunderbird pre Windows. Dvakrát kliknite na stiahnutý inštalačný súbor a prejdite krokmi sprievodcu inštaláciou. Po dokončení sprievodcu kliknutím na tlačidlo Dokončiť otvorte Thunderbird.

Modified by Ansam

more options

Dobrý den, čistou instalací jsem myslel odinstalování programu a odstranění všech zbývajících souborů, včetně profilů. Stejně to nepomohlo. Vpravo nahoře se objeví najednou zelená šipka, poté vyskočí okno s nabídkou aktualizace a po rozkliknutí podrobností zjistím, že tuto již mám. Tak nevím. Zkusím ZNOVU s tou nejnovější aktualizací.

more options
more options

Možná si nerozumíme. Já nemám problém s instalací aktualizace, ale s tím, že mi automatická aktualizace nabídne informaci, že je připravena NOVÁ aktualizace, přičemž následně zjistím, že tuto verzi mám již nainstalovanou. Samozřejmě jsou i situace, kdy nabízí novou aktualizaci a tu si potom bez problému nainstaluji. Nechápu ale, proč když mám např. verzi 102.3.1 mi nabídne aktualizaci na verzi 102.3.1, kterou již vlastně mám.

more options

Možná proto, že aktuální je verze 102.3.2 a autoři to nedoladili? Můžeš počkat třeba do zítřka, nebo se poptat tady: https://bugzilla.mozilla.org

more options

Tak přesně toto mne štve. verzi 102.3.2 mám nainstalovanou a přesto mi ji nabídne jako aktualizaci. Čistá instalace nepomohla. Myslím tím smazání všech souborů a opětovná instalace.

more options

Pokud to dělá i po naprosto čisté instalaci Thunderbirdu, tak je na 100% jasné, že chyba je někde jinde. Nejspíše v systému nebo ostatním SW (antivirák?). Protože kdyby verze 102.3.2 byla takhle vadná, po netu by byl jiný virvál. Někdy je možná lépe používat portable verzi, protože si ji aktualizuji podle svého a ne ob týden, jak vnucuje Mozilla.

more options

jak jsem řekl, takto mi to dělá od přechodu na verzi 100.... Do té doby jsem měl klid. Antivirák Avast po celou dobu. Některý SW - x64 dělá to, že je potřeba odinstalovat předešlou verzi a teprve poté nainstalovat aktualizaci. Tak nevím. Zrušil jsem automatické aktualizace, tak uvidím.

more options

No ja se pridam s naprosto stejnym problemem. Proste po prechodu na verzi 100 uplne prestal fungovat update. Jen se mi zobrazi zelena ikona s sipkou na aktualizaci. Sipka se zobrazi po kazdemu startu TB , vzdy po chvili a vzdy vybizi k update. A to bez ohledu na to, jestli mam aktualni verzi nebo ne. Kdyz dam Napoveda->O aplikaci Thunderbird. Tak se mi vzdy zobrazi, ze TB je aktualni. A to taky bez ohledu jestli aktualni je nebo ne. Zkousel jsem komplet odinstalaci a znovu instalaci. Vcetne smazani souboru z C:\program files.. a C:\users... a tempu. Vse bez vysledku. Tak nevim, jestli neco delam blbe nebo verze 100 ma nejaky problem. Dale jsem si vsiml, ze kdyz stahuji instalacku FF nebo TB a to jak ve verzi x86 ci x64. Tak mi jej Firefox uklada s priponou DLL, kterou musim smazat. Edge to nedela.

EDIT: Jeste doplnim, ze nastaveni aktualizace je na automaticky. Zkousel jsem prepnout na manual a zpet a taky bez vysledku.

Modified by herry1

more options

No konečně, už jsem si myslel, že jsem se zbláznil a neumím nainstalovat SW. Herry1, je to naprosto totožné. Lépe bych to nenapsal. Je pravdou, že nemám problém se stažením instalaček, tedy se mi neukládá s .dll. Už jsem přemýšlel, že zkusím verzi x86, ale přijde mi to divné na systému x64. Navíc jsem zjistil další problém. Přepošlu několik zpráv ( např. 4 zprávy ) jinému ( stejnému ) adresátovi, ty se mi všechny hned objeví v odeslané poště. To souhlasí. Když je z odeslané pošty odstraním, tak v koši se mi objeví pouze jedna zpráva a teprve, kdy ji odstraním, TB zavřu a znovu otevřu, tak se v koši objeví další zpráva. Ve verzi před 100.... jsem z odeslané pošty odstranil např. 4 zprávy hned po sobě, 4 zprávy se hned objevili najednou v koši. Tak nevím.

more options

Není normální, aby se .exe soubor ukládal jako .dll Zkoušeli jste oba zkontrolovat počítač na přítomnost škodné? Osvědčuje se většinou kombinace dvou programů: MBAM + AdwCleaner (nejlíp v nouzovém režimu systému).

more options

Panebože Poljosi, máš krásnou masku, ale asi to vůbec nečteš. Já jsem uvedl, že NEMÁM problém s instalačkami, tedy se mi nestahují s koncovkou dll. Nemám tedy důvod kontrolovat PC na přítomnost škodné. Možná bude lepší řešit problém s aktualizacemi. Už nejsem sám, kdo má naprosto stejný problém.

Modified by carli35

more options

Mimochodem, i u verze 102.3.3 je stále stejný stav. Teď mi to nabídlo aktualizaci na verzi 102.3.3.

more options

Tak to pravděpodobně verzí 102.4.0 opravili. Zatím klid.