Multi-Account Containers

Multi-Account Containers is een extensie die door Mozilla is ontwikkeld, waarmee u uw surfervaring kunt scheiden in verschillende kleurgecodeerde tabbladen, om uw privacy te helpen beschermen. Door deze containers te gebruiken, kunt u uw surfactiviteiten categoriseren op basis van hun doel en tabbladen aanmaken voor Werk, Bankieren, Winkelen en Persoonlijk. U kunt ook Mozilla VPN integreren voor een extra privacylaag.

Noot: de integratie met Mozilla VPN werkt alleen als Firefox wordt geïnstalleerd via een niet-sandbox-installatiemethode. Bekende sandbox-installatiemethodes zijn Snap en Flatpak.

containerTabs

Wat kunt u doen met Multi-Account Containers?

• Aanmelden bij meerdere accounts op een enkele website (b.v. met persoonlijke en zakelijke e-mailaccounts).
  • Navigeren beschermen met een VPN (b.v. in het buitenland winkelen en uw bankrekening controleren vanuit een server in uw thuisland).
  • Volgen en beveiligingsaanvallen voorkomen (b.v. schadelijke kliks blijven binnen een container).
  • Websites toewijzen aan containers (b.v. een specifieke website wordt geopend in een specifieke container).
  • Tabbladen verbergen/tonen en sorteren (b.v. werktabbladen verbergen en werk- en persoonlijke tabbladen sorteren).
  • Containers synchroniseren tussen apparaten waar u bent aangemeld met uw Mozilla-account (b.v. containernamen en websitetoewijzingen meenemen).
  • Voetafdrukken van sociale netwerken voorkomen (b.v. een container gebruiken voor sociale netwerken).

Multi-Account Containers installeren

1. Bezoek Firefox Multi-Account Containers.
  2. Klik op de knop Toevoegen aan Firefox.
  3. Klik op Toevoegen als u instemt met de gevraagde toestemmingen.

MACpermissionsPanel

Een website openen in een container

Noot: containers zijn uitgeschakeld in privénavigatievensters en als Geschiedenis nooit onthouden is geselecteerd in uw privacyinstellingen.
  1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Selecteer de container die u wilt openen.

multi-account_containers

Tip: klik met uw rechtermuisknop op de knop Nieuw tabblad om het menu Containers te tonen.

containersNewTab

Bladwijzers openen in een container

Om een bladwijzer snel in een container te openen, dient u de extensie toestemming te geven uw bladwijzers te benaderen. Om dit te doen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
  2. Klik op Multi-Account Containers in de lijst met geïnstalleerde extensies om meer details over die extensie te bekijken.
  3. Selecteer Voorkeuren en plaats een vinkje naast Bladwijzermenu’s inschakelen.

Nadat u toegang tot uw bladwijzers hebt verleend, kunt u voortaan met uw rechtermuisknop op een bladwijzer klikken en een nieuw menu-item Bladwijzer in containertabblad openen is beschikbaar.

Meer benaderen vanuit het contextmenu

Het contextmenu is een handige manier om uw containers te beheren en te bepalen hoe koppelingen worden geopend. Als u met uw rechtermuisknop op een koppeling klikt, verschijnt het contextmenu, dat u van meer opties voorziet voor het beheren van uw containers. Deze opties omvatten:

• Altijd openen in deze container: met dit aanvinkveld kunt u opgeven dat alle koppelingen vanuit dezelfde website moeten worden geopend in dezelfde container.
  • Deze container verbergen: met deze optie kunt de huidige container tijdelijk verbergen.
  • Tabbladen naar een nieuw venster verplaatsen: met deze optie kunt u alle tabbladen in de huidige container naar een nieuw venster verplaatsen.

AlwaysopenInContainer

Uw containers beheren

Een nieuwe container aanmaken

U kunt ook nieuwe containers die uw surfactiviteit beter beschrijven aanmaken, door deze stappen te volgen:

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Containers beheren om het instellingenpaneel voor containers te openen.
  3. Klik op Nieuwe container.

Uw containertabbladen aanpassen

U kunt de kleur of het pictogram behorend bij een container wijzigen, of de naam van de container wijzigen vanuit de instellingen. Om dit te doen:

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Containers beheren om het instellingenpaneel voor containers te openen.

manage_containers

Een container verwijderen

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Containers beheren om het instellingenpaneel voor containers te openen.
  3. Kies de container die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop Deze container verwijderen.

Websitetoewijzingen beheren

Een website altijd in een container openen

Wijs een website aan een container toe, zodat deze altijd in een containertabblad wordt geopend:

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Deze website altijd openen in… en selecteer een container waar u de huidige website aan wilt toewijzen.

Een toegewezen website verwijderen

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Containers beheren om het instellingenpaneel voor containers te openen.
  3. Selecteer de container waaraan u de website hebt toegewezen.
  4. Klik op Websitelijst beheren in het paneel paneel Container bewerken.
  5. Wijs de website die u wilt verwijderen aan en klik op het prullenbakpictogram dat ernaast verschijnt.

Beperken tot aangewezen websites

U kunt een container beperken om alleen eraan toegewezen websites te openen. Andere websites worden in Geen container geopend. Om deze optie in te schakelen:

1. Klik op het pictogram Containers ContainersIcon in de werkbalk (als u het containerpictogram niet ziet, klik dan op de knop Extensies extensionsButton in de werkbalk en klik vervolgens op het pictogram Containers).
  2. Klik op Containers beheren om het instellingenpaneel voor containers te openen.
  3. Selecteer de gewenste container.
  4. Schakel Beperken tot aangewezen websites in.

Uw containers beschermen met Mozilla VPN

U kunt uw surfgegevens apart houden en beschermd blijven met Multi-Account Containers. Aanvullend kunt u Mozilla VPN in elke container integreren om een extra beschermingslaag toe te voegen aan uw containertabbladen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat alle gegevens van de containers door een versleutelde tunnel worden geleid via een van onze servers. Bezoek voor meer info Uw containertabbladen beschermen met Mozilla VPN.

MACLocations

Veelgestelde vragen

Zijn Firefox-containers en Multi-Account Containers hetzelfde? Firefox-containers en Multi-Account Containers zijn complementaire functies die u helpen uw online activiteiten geordend te houden. Hoewel u met beide opties uw surfactiviteiten kunt scheiden in verschillende containertabbladen, kunt u met de functie Firefox-containers altijd nieuwe tabbladen in containers openen.

Aan de andere kant is Multi-Account Containers een extensie die is ontwikkeld door Mozilla die Firefox-containers volledig optimaliseert en het volledige potentieel ervan ontsluit en aanvullende functies biedt, zoals websitetoewijzingen en integratie met Mozilla VPN.

Noot: merk op dat deze twee functies samenwerken en u dat u ze beide dient te gebruiken om het meeste uit de beschikbare functies te halen Lees voor meer info het artikel Firefox-containers gebruiken.

Hoe verhoudt dit zich tot de extensie Facebook Container?

Facebook Container isoleert Facebook en websites van facebook automatisch. De Firefox Multi-Account Containers is een meer algemene extensie waarmee u containers kunt aanmaken en kunt bepalen welke website in elke container worden geopend. Deze extensie kan worden aangepast naar uw wensen voor meerdere websites en meerdere aanmeldingen, maar het duurt langer om deze in te stellen dan Facebook Container. U kunt Multi-Account Containers gebruiken om handmatig een aangepaste container aan te maken voor Facebook en er facebook.com aan toewijzen.

Multi-Account Containers zorgt er vervolgens voor dat alleen facebook.com in de Facebook-container wordt geopend. Anders dan Facebook Container voorkomt Multi-Account Containers echter niet dat websites die niet van Facebook zijn in deze aangepaste container worden geopend. Facebook Container verwijdert ook Facebook-cookies uit uw andere containers bij installatie en als u de browser opnieuw start, om eventuele Facebook-trackers te wissen. Multi-Account Containers doet dat niet voor u.

Kan ik zowel Multi-Account Containers en Facebook Container gebruiken?

Ja, maar u moet wel enigszins voorzichtig zijn. Gebruik Multi-Account Containers niet om facebook.com toe te wijzen aan een container, om vervolgens Facebook Container te installeren. Als u een gebruiker van Multi-Account Containers bent en beide add-ons wilt gebruiken, verwijder dan eerst de toewijzingen van facebook.com, messenger.com en instagram.com en installeer vervolgens Facebook Container.

Zie voor meer achtergrondinformatie over Containers de projectpagina Containers. Voor meer info over hoe u Multi-Account Containers kunt gebruiken met enkele snelle tips en snelkoppelingen, zie deze Mozilla-blogpost.