Firefox-containers gebruiken

Met Firefox-containers kunt uw surfactiviteiten scheiden in kleurgecodeerde tabbladen voor bankieren, werk en persoonlijk. Hierdoor kunt u altijd nieuwe tabbladen openen in zelf gekozen containers voor een meer privé surfervaring. Elke container is van de overige geïsoleerd, zodat u websites waarbij u met verschillende accounts bent aangemeld kunt bezoeken. Dit artikel legt uit hoe u de containerbeheerder in Firefox kunt gebruiken om snel containers te openen vanuit de hoofdinterface van de browser.

Noot: om Firefox-containers te gebruiken, dient u eerst de extensie Multi-Account Containers, ontwikkeld door Mozilla, te installeren. Lees voor meer informatie het artikel Multi-Account Containers.
containerTabs

Firefox-containers inschakelen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Scroll in het paneel Algemeen naar de sectie Tabbladen.
  3. Zorg ervoor dat het veld naast Containertabbladen inschakelen is aangevinkt.
Noot: containers zijn standaard uitgeschakeld in Privénavigatievensters en als in uw privacy-instellingen Geschiedenis nooit onthouden is geselecteerd.

Een nieuw tabbladen in een container openen

U kunt een tabblad in een container openen vanuit het containerpaneel.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt of houd de knop Nieuw tabblad ingedrukt.
  2. Selecteer een container in de lijst.
    containersNewTab

Een koppeling openen in een nieuw containertabblad

U kunt een koppeling openen in een nieuw tabblad in dezelfde of een andere container.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een koppeling om het contextmenu te openen.
  2. Selecteer Koppeling in een nieuw containertabblad openen.
  3. Selecteer de gewenste container.
    container right-click menu

Uw containers beheren

Er zijn twee manieren om de containerbeheerder te openen.

• De containerbeheerder openen vanuit de Instellingen:
    1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
    2. Scroll in het paneel Algemeen naar de sectie Tabbladen.
    3. Klik op de knop Instellingen naast Containertabbladen inschakelen.
  • De containerbeheerder openen vanuit de knop Nieuw tabblad:
    1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt of houd de knop Nieuw tabblad ingedrukt.
    2. Selecteer in het containerpaneel Containers beheren.

Het containerselectiepaneel altijd tonen

U kunt ervoor zorgen dat het containerpaneel verschijnt als u op de knop Nieuw tabblad klikt, in plaats van alleen een nieuw Geen container-tabblad te openen.

1. Open de containerbeheerder (zie hierboven).
  2. Plaats een vinkje naast Een container selecteren voor elk nieuw tabblad.
    selectContainerNewTab