Hoe monitor ik meerdere e-mailadressen?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Als u meer dan één e-mailadres online gebruikt, wilt u misschien datalekken waar deze bij betrokken zijn volgen. Mozilla Monitor kan u daarbij helpen door u waarschuwingen te sturen als een van uw e-mailadressen voorkomt in een datalek. U hoeft niet meerdere accounts aan te maken om meerdere e-mailadressen te monitoren. U kunt maximaal vijf verschillende e-mailadressen opgeven vanaf één Mozilla-account.

Een extra e-mailadres toevoegen

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
    Monitor settings
  4. Er wordt een lijst gemonitorde e-mailadressen getoond. Klik onderaan op + E-mailadres toevoegen.
    add email
  5. Typ het e-mailadres in dat u wilt monitoren en bevestig de ingave.

Geweldig! U bent helemaal klaar. Mozilla Monitor stuurt u een waarschuwing als dit e-mailadres ooit getroffen wordt door een datalek.

Noot: volg bovenstaande instructies eveneens als u een extra e-mailadres wilt toevoegen aan Monitor Plus.

Kiezen welk e-mailadres de datalekwaarschuwingen ontvangt

Om het e-mailadres te selecteren dat de datalekwaarschuwingen ontvangt:

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
  4. Selecteer onder Monitor-instellingen een van de beschikbare opties.
    breach alert preference
Noot: volg bovenstaande instructies eveneens om te kiezen welk e-mailadres de datalekwaarschuwingen ontvangt op Monitor Plus.

Stoppen met monitoren van een e-mailadres

Doe het volgende om te stoppen met monitoren van een e-mailadres:

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
  4. Er wordt een lijst gemonitorde e-mailadressen getoond. Klik op Firefox_Android111_Trash naast het e-mailadres dat u wilt verwijderen uit de monitordatabase en bevestig dit.

Helemaal klaar! Dit e-mailadres ontvangt geen waarschuwingen meer voor toekomstige datalekken.

Noot: volg bovenstaande instructies eveneens om te stoppen met monitoren van een e-mailadres op Monitor Plus.

Gerelateerde inhoud