Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Proč ukládá firefox .exe soubory do temp adresáře?

more options

Dobrý den, snažím se vytvořit pravidla pro access protection v bezpečnostních produktech od McAfee pro boj proti ransomware a již několikrát jsem se potkal s tím, že firefox uloží exe soubor s vygenerovaným náhodný názvem do adresáře C:\Users\<user>\AppData\Local\Temp\<randomstring>.exe, ale žádná další činnost připomínající ransomware se už neděje a soubor po nějakém čase zmizí. Problém je, že se tak děje na stanicích pracovníků, takže se mi ještě nepodařilo dostat ke konkrétnímu souboru a zanalyzovat jej. Chtěl bych se tedy zeptat, za jakých okolností firefox provádí takovou činnost, že do AppData\Local\Temp\ uloží soubor náhodným názvem? Chápal bych, když by to bylo v adresáři \AppData\Local\Mozilla\Firefox. Je to vůbec správné chování firefoxu?

Děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Jakub Mazal

Dobrý den, snažím se vytvořit pravidla pro access protection v bezpečnostních produktech od McAfee pro boj proti ransomware a již několikrát jsem se potkal s tím, že firefox uloží exe soubor s vygenerovaným náhodný názvem do adresáře C:\Users\<user>\AppData\Local\Temp\<randomstring>.exe, ale žádná další činnost připomínající ransomware se už neděje a soubor po nějakém čase zmizí. Problém je, že se tak děje na stanicích pracovníků, takže se mi ještě nepodařilo dostat ke konkrétnímu souboru a zanalyzovat jej. Chtěl bych se tedy zeptat, za jakých okolností firefox provádí takovou činnost, že do AppData\Local\Temp\ uloží soubor náhodným názvem? Chápal bych, když by to bylo v adresáři \AppData\Local\Mozilla\Firefox. Je to vůbec správné chování firefoxu? Děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Jakub Mazal

Chosen solution

To se obrať na autory Firefoxu, někde na adrese mozilla.org Tohle je fórum podpory uživatel-uživateli.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (2)

more options

Chosen Solution

To se obrať na autory Firefoxu, někde na adrese mozilla.org Tohle je fórum podpory uživatel-uživateli.

more options

Do dočasných adresářů ukládá Firefox soubory tehdy, když si uživatel vybere jako akci otevření (místo uložení).