Genskab vigtige data fra en gammel profil

Firefox opbevarer alle dine vigtige data, som fx dine bogmærker, historik, cookies og adgangskoder i en mappe, kaldet en profil. Denne artikel forklarer, hvordan filerne kopieres til en ny profil, angiver vigtige filer i profilen, og beskriver hvilke informationer der opbevares i disse filer.

Bemærk: Da dine indstillinger og udvidelser ofte er årsagen til problemer, forklarer denne artikel ikke, hvordan disse kopieres mellem profiler. Hvis du følger trinnene i denne artikel, vil du derfor være nødt til at geninstallere dine udvidelser og rekonfigurere dine Firefox-indstillinger bagefter.

Tag en backup af din nuværende profil

Før du starter anbefales det, at du tager en komplet backup af din eksisterende Firefox-profil for tilfælde, at noget skulle gå galt. Læs artiklen Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler for vejledning om, hvordan det gøres.

Opret en ny Firefox-profil

Bemærk: Dette trin er ikke nødvendigt, hvis du allerede har en ny Firefox-profil, fx en profil du har oprettet tidligere eller en dedikeret profil til en anden Firefox-installation.
For information om hvordan en ny Firefox-profil oprettes, læs artiklen Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler.

Kopiér filer mellem profilmapper

Vigtigt: Firefox skal være afsluttet, når filer kopieres mellem profilmapper. Bemærk, at trin 1 refererer til din "gamle" profilmappe - profilen der indeholder de data, du vil kopiere til en ny profil. Hvis du ikke kan åbne en profil inde fra Firefox, så læs atiklen Find profilen uden at åbne Firefox.
  1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på en fil du vil kopiere og vælg Kopier.
  4. Åbn den nye profilmappe, som forklaret i trin 1 ovenover.
  5. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i profilmappen og vælg Indsæt element.

Gentag trin 3-5 for hver fil, du ønsker at overføre til din nye profilmappe.

Når du kopierer filer fra den gamle profil til den nye profil, kan du risikere at få kopieret den fil, som er skyldt i det oprindelige problem. Den risiko bliver større, jo flere filer du kopierer. Der anbefales derfor at:

• Du kopierer det mindst mulige antal filer, og kun dem der indeholder data, som du ikke kan undvære.
  • Du kopierer nogle få filer ad gangen for så at kontrollere, om problemet er vendt tilbage, inden du kopiere flere filer.
Bemærk: Windows skjuler som standard mappen AppData, hvor Firefox gemmer din profil. For at indstille Windows til at vise skjulte filer og mapper, læs artiklen Få vist skjulte filer - Windows Hjælp.

Dine vigtige data og deres filer

Bogmærker filhentninger og historik

• places.sqlite

Denne fil indeholder alle dine bogmærker, en oversigt over alle hentede filer og en oversigt over besøgte websteder. Læs mere i artiklen Bogmærker i Firefox.

• favicons.sqlite

Denne fil indeholder alle ikonerne (favicons) til dine bogmærker i Firefox. Hvis du kopierer filen places.sqlite over i en anden Firefox-profil, er det bedst, at du også gendanner denne fil.

Adgangskoder

Dine adgangskoder er gemt i to forskellige filer, som begge er nødvendige:

• key4.db

Denne fil gemmer din nøgledatabase til dine adgangskoder. For at overføre gemte adgangskoder skal du kopiere denne fil sammen med den følgende fil.

• logins.json

Denne fil gemmer krypteret information om dine gemte brugernavne og adgangskoder.

Læs mere i artiklen Password manager - Remember, delete and change saved passwords in Firefox.

Webstedsspecifikke indstillinger

• permissions.sqlite

Denne fil gemmer mange af dine tilladelser for de enkelte websteder. Fx hvilke steder der har tilladelse til eller forhindres i at sætte cookies, installere udvidelser og vise pop op-vinduer.

Søgetjenester

• search.json.mozlz4

Denne fil indeholder søgetjenester, som du selv har installeret. Læs mere i artiklen Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox.

Personlig ordbog

• persdict.dat

Denne fil indeholder de ord, som du har føjet til Firefox' ordbøger. Hvis du aldrig har føjet ord til Firefox' ordbøger, findes filen ikke. Læs mere i artiklen Hvordan bruger jeg stavekontrol i Firefox?

Historik for autofuldførelse

• formhistory.sqlite

Denne fil husker, hvad du har søgt efter i Firefox' søgelinje, og hvad du har indtastet i formularer på websteder. Læs mere i artiklen Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer.

Cookies

• cookies.sqlite

Cookies bruges af websteder til flere ting, fx at holde dig logget ind på et tidligere besøgt websted, huske indstillinger for et websted og godkende dig som en person, der tidligere har besøgt et bestemt websted.

Indstillinger for sikkerhedscertifikater

• cert9.db

Denne fil gemmer alle dine indstillinger for sikkerhedscertifikater og SSL-certifikater, du har importeret i Firefox.

Handlinger for filhentninger

• handlers.json

Denne fil gemmer dine indstillinger med hensyn til, hvordan Firefox skal håndtere en kendt filtype, om filen fx skal gemmes eller åbnes med et bestemt program. Læs mere i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Baseret på information fra Transferring data to a new profile - Firefox (mozillaZine KB)