Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox

Firefox indeholder som standard en mængde tilgængelige søgetjenester. Mange websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til Firefox. På den måde kan du søge på det specifikke websted direkte fra adressefeltet eller søgefeltet i din Firefox. Denne artikel forklarer, hvordan du kan tilføje eller fjerne søgetjenester i Firefox.

Tilføj søgetjenester

Bemærk: Hvis du har fjernet en af de indbyggede standard-søgetjenester i Firefox, som fx Google, skal du gendanne standard-søgetjenesterne i Firefox' Indstillinger for at få den tilbage. Læs afsnittene Fjern søgetjenester og Tilføj en fjernet søgetjeneste igen nedenunder.

Tilføj en søgetjeneste fra søgefeltet

Firefox tilbyder et valgfrit søgefelt. Læs artiklen Tilføj søgefeltet til værktøjslinjen i Firefox, hvis du vil føje søgefeltet til Firefox.

1. Besøg et websted, der tilbyder en OpenSearch-søgetjeneste. (Vi vil her bruge YouTube som et eksempel.)
  2. Klik på forstørrelsesglasset addsearch 40 i søgefeltet.
  3. Klik på AddYouTubeSearchBarIcon Tilføj "YouTube"YouTube-ikonet AddYouTubeSearchBarIcon i søgefeltets rullemenu.
    Fx78AddYouTubeSearchFx91SearchBar-AddYouTube

Søgetjenesten vil herefter blive vist blandt de tilgængelige søgemuligheder.

Tilføj en søgetjeneste fra adressefeltet

Når du besøger et websted, der tilbyder en OpenSearch-søgetjeneste, kan du tilføje den fra menuen Sidehandlingergenvejsmenuen (Vi vil her bruge YouTube som et eksempel.)

1. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i adressefeltet.
    Fx89AddSearchEngine
  2. Vælg Tilføj "YouTube" fra genvejsmenuen.
  1. Klik på knappen Sidehandlinger (3 prikker) i adressefeltet.
    Fx78PageActions-AddSearchFx88PageActions-AddSearch
  2. Vælg Tilføj søgetjeneste fra menuen.

Sådan tilføjer du en søgetjeneste-indikator til adressefeltet: Klik på knappen Sidehandlinger. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på menupunktet Tilføj søgetjeneste, som indikerer, at der er en søgetjeneste tilgængelig (som vist ovenover for YouTube), og vælg så Føj til adressefeltet . Et søgetjeneste-ikon bliver føjet til adressefeltet. Når du besøger et andet websted, der tilbyder en søgetjeneste (som fx www.yahoo.com) vises et ikon for det websted i adressefeltet.

Fx78AddressBar-YahooSearchIcon

Du kan klikke på webstedets ikon i adressefeltet for at tilføje søgetjenesten til Firefox.

Søgetjeneste-plugins fra Mycroft Project

Webstedet Mycroft Project tilbyder søgetjeneste-plugins. Når du klikker på et tilgængeligt søge-plugin, kan du føje det til Firefox fra søgefeltet eller via adressefeltets genvejsmenumenuen Sidehandlinger (3 prikker) på siden Install plugin.

Fx97InstallMycroftSearchEngine

Søgetjeneste-tilføjelser

Mange udgivere tilbyder søgetjeneste-tilføjelser. Sådan finder og tilføjer du disse søgetjenester til Firefox:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
    Tip: Hvis du har tilføjet det valgfrie søgefelt til værktøjslinjen i Firefox, så kan du også åbne siden Søgning på følgende måde: Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger Fx89Personalize-GearIcon ikonet Skift søgeindstillinger.
  3. Klik på linket Find flere søgetjenester nederst i fanebladet. Webstedet med tilføjelser til Firefox åbnes.
  4. Vælg den søgetjeneste-tilføjelse, du vil installere, og klik på knappen Føj til Firefox.

Skjul søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne alternative søgetjenester, du ikke ønsker at bruge i søgefeltet.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
    Tip: Hvis du har tilføjet det valgfrie søgefelt til værktøjslinjen i Firefox, så kan du også åbne siden Søgning på følgende måde: Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger Fx89Personalize-GearIcon ikonet Skift søgeindstillinger.
  3. Fjern fluebenet ud for de søgetjenester, du ikke ønsker, i afsnittet Lyn-søgetjenesterSøge-genveje.
    Fx78SearchEngineListFx83settings-HideSearchEngine

Fjern søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne en søgetjeneste:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
    Tip: Hvis du har tilføjet det valgfrie søgefelt til værktøjslinjen i Firefox, så kan du også åbne siden Søgning på følgende måde: Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger Fx89Personalize-GearIcon ikonet Skift søgeindstillinger.
  3. Klik på den søgetjeneste, du ikke ønsker i afsnittet Lyn-søgetjenesterSøge-genveje.
    Fx78-RemoveSearchEngineFx83settings-RemoveSearchEngine
  4. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra listen.
Bemærk: Hvis en søgetjeneste dukker op igen efter du har genstartet Firefox, kan der være tale om en Firefox-udvidelse. Sådanne udvidelser kan fjernes via fanebladet Tilføjelser (læs artiklen Disable or remove add-ons for detaljer).

Tilføj en fjernet søgetjeneste igen

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, kan du installere den igen, enten fra søgefeltet eller adressefeltet ved at besøge webstedet eller ved at geninstallere søgetjeneste-tilføjelsen (se ovenfor).

Hvis du fjerner nogle af de standard-søgetjenester, der er indbygget i Firefox, skal du i stedet åbne Firefox' IndstillingerIndstillingerIndstillinger , klikke på Søgning, og så klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester i afsnittet Lyn-søgetjenesterSøge-genveje for at få dem tilbage. Bemærk, dette vil ikke berøre de søgetjenester, du selv har installeret.