Hvordan bruger jeg stavekontrol i Firefox?

Firefox kontrollerer automatisk ord, du indtaster i tekstbokse. Lige så snart du har indtastet et ord, sammenligner stavekontrollen det med ordene i den valgte ordbog. Findes ordet ikke i ordbogen, understreges det med rødt:

Bemærk:
  • Den automatisk stavekontrol er kun slået til i tekstbokse, som har mere end én linje, så du kan indtaste en ubegrænset mængde tekst.
  • Af licensmæssige årsager er det ikke alle sprogversioner, som på forhånd har en ordbog installeret.

Deaktivér automatisk stavekontrol

Firefox er som standard indstillet til automatisk at kontrollere stavning. Du kan slå det fra i fanebladet Indstillinger:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt, og rul ned til afsnittet Sprog.
  3. Fjern fluebenet ud for indstillingen Kontroller min stavning mens jeg taster.
    spellcheck 57
  4. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.
Bemærk: Nogle muligheder vises måske ikke i fanebladet Indstillinger i tilpassede Firefox-builds.

Ret ord, der er stavet forkert

Når stavekontrol er slået til, kan du let rette ord, der er stavet forkert. For at rette et ord, skal du højreklikketrykke og holde på tasten Ctrl, mens du klikker på ordet, og så vælge et af de ord, som foreslås øverst i menuen.

Hvis ingen af de foreslåede ord er passende, skal du selv skrive det rigtige. Hvis du er sikker på, at ordet er stavet korrekt, kan du føje ordet til ordbogen. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på ordet, og vælg Føj til ordbog for at føje ordet til ordbogen.

Bemærk: De tilføjede ord gælder for alle dine ordbøger.

Tilføj ordbøger

Du kan installere flere ordbøger, efterhånden som du får brug for dem.

1. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i en tekstboks, som har mere end én linje.
  2. Vælg Sprog.
  3. Vælg Tilføj ordbøger.
  4. Siden Ordbøger & sprogpakker vises. Find et sprog på listen, og klik på "Installér ordbog" ved den ordbog, du ønsker at installere.
  5. Klik på knappen Føj til Firefox på siden, der åbnes. Klik på knappen Tilføj for at tillade installationen, når du bliver bedt om det.
    addon doorhanger 57

Skift mellem ordbøger

Når ordbogen er installeret, kan du skifte til den, når du får brug for det. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i en tekstboks, vælg Sprog, og vælg så den ønskede ordbog, for at skifte til en af de installerede ordbøger.

Du kan vælge mere end én ordbog. Stavekontrollen vil så kontrollere stavning af det indtastede for de valgte sprog.

Fjern et ord, du tilføjede ved en fejl

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Åbn filen persdict.dat i en teksteditor (såsom Notesblok) (såsom Pages) (såsom Calligra Words).
  4. Hvert tilføjede ord findes på en særskilt linje. Slet linjen med det ord, du ønsker at fjerne.
  5. Klik på menuen Filer, og vælg Gem for at gemme filen.
Bemærk: Fjernede ord gælder for alle dine ordbøger.