Avatar for Username

Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

otevírání příloh .pdf

  • 16 ответов
  • 0 имеют эту проблему
  • 8 просмотров
  • Последний ответ от klaza

more options

Dobrý den,

při vytváření mailu, jsem v předchozích verzích Thunderbirdu připojila přílohy, které jsem před odesláním mohla otevřít a zkontrolovat. Kliknula jsem na ně a normálně se otevřely. Dnes v nově nainstalované verzi to není možné. Hlásí to problém s asociací souborů.

U příchozích mailů to funguje zcela korektně.

Mám nastavenou asociaci "Použít Foxit PDF Reader". Funguje to pouze pokud dám předvolbu "Zobrazit náhled v aplikaci Thunderbird". Problém je, že pak se mi vše otevírá v TB a pokud mi přijde více souborů pdf, tak je chci otevřít najednou a poté najednou vytisknout. Což v TB nejde. Proto mám zvolenou jako výchozí aplikaci Foxit PDF Reader. V předchozím Thunderbirdu vše fungovalo se stejným nastavením bez potíží. Nyní na novém PC (Win 11 Pro) nainstalována nejnovější verze TB a je tento problém.

Děkuji za radu

Kolíbalová

Dobrý den, při vytváření mailu, jsem v předchozích verzích Thunderbirdu připojila přílohy, které jsem před odesláním mohla otevřít a zkontrolovat. Kliknula jsem na ně a normálně se otevřely. Dnes v nově nainstalované verzi to není možné. Hlásí to problém s asociací souborů. U příchozích mailů to funguje zcela korektně. Mám nastavenou asociaci "Použít Foxit PDF Reader". Funguje to pouze pokud dám předvolbu "Zobrazit náhled v aplikaci Thunderbird". Problém je, že pak se mi vše otevírá v TB a pokud mi přijde více souborů pdf, tak je chci otevřít najednou a poté najednou vytisknout. Což v TB nejde. Proto mám zvolenou jako výchozí aplikaci Foxit PDF Reader. V předchozím Thunderbirdu vše fungovalo se stejným nastavením bez potíží. Nyní na novém PC (Win 11 Pro) nainstalována nejnovější verze TB a je tento problém. Děkuji za radu Kolíbalová
Приложенные скриншоты

Все ответы (16)

more options

Na obrázku stojí, že "asociovaná aplikace neexistuje". Asociace se provádí v nastavení operačního systému. Následně pak ručně v Thunderbirdu / Firefoxu (pokud se nenastaví automaticky).

Изменено poljos

more options

Dobrý den, myslím si, že v operačním systému to mám nastaveno dobře ( viz přiložený obrázek), vždy se mi otevírá pdf v tomto programu. Nevím kde je zakopaný pes. Ale na předchozím PC s win 10 to jelo bez problémů se stejným nastavením. Teď to u odesílaných zpráv nejde.

Изменено klaza

more options

Na tom screenu je ale přípona .cpdf.

more options

Aha, tak to nevím jak se mi to ukázalo, teď to kontroluji a mám tam vše. Podívejte na přiložený obrázek...

more options

Po dvojkliku nebo pravoklikem myší na tu neodeslanou přílohu by se mělo objevit okno (viz. příloha). Objeví se a je tam nastavený ten Viewer?

more options

.....

Изменено poljos

more options

Bohužel po dvojkliku případně pravoklikem se mi otevře pouze to okno s hláškou viz příloha

more options

Zkusila jsem v TB nastavit u souborů .pdf "Vždy se zeptat" . V došlé poště se mi pak zobrazí podobné okno jako jste poslal (viz příloha), ale v odesílané poště pouze ta hláška, že neexistuje aspociovaná aplikace...

more options

Ještě je možné, že se "něco" změnilo v cestě k tomu Foxit Readeru. Zkus v té nastavovací roletě nastavit cestu k tomu Readeru "ručně".

more options

Nepomohlo.

Zkusila jsem tam i nastavit jiný prohlížeč pdf a je stejný problém. V došlé poště je to ok, v odesílané to nejde. Až ji odešlu, pak už to v odeslané poště otevřít lze. Nejde to jen před odesláním.

Když dám že to chci otevírat v TB, tak to jde u došlé, odeslané i odesílané. Ale to nechci z výše popsaného důvodu. Stačilo by mi i kdyby se to před odesláním otevřelo jen v TB, ale došlé soubory potřebuji v tom prohlížeči Foxit.

Na předešlém PC jsme měla Win 10 a bohužel nevím kterou verzi TB. Tam to šlo bez potíží. Teď mám Win 11 Pro a TB 102.2.2 (64 bitů). Nastavení stejné, ale nejde to.

more options
  • Až ji odešlu, pak už to v odeslané poště otevřít lze.

Mám stejnou verzi TB a jde to prohlížet i před odesláním. Nenapadá mě už nic dalšího, jen vytvoření nového profilu v Thunderbirdu: Zkus si ho jenom vytvořit a vyzkoušet, jestli to v něm pojede normálně. Pokud ne, tak ho zase můžeš smáznout.

more options

Tak jsem zkusila a jde to! Tak teď ještě přijít na to jak to udělat, aby to šlo i ve stávajícím profilu. Já si vlastně celý TB přenesla ze starého PC do nového. Mám tam všechny emaily včetně nastavení. Dovedete poradit co s tím, když teď víme, že v novém profilu vše funguje jak má?

Moc děkuji

more options

Z nabídky Nápověda ještě lze spustit Režim řešení potíží. Je možné, že bordel dělá nějaký doplněk v TB. Pokud by to neudělalo žádnou změnu v chování, tak zjištění poškozeného souboru v profilu TB je pro uživatele skoro nemožné.

more options

Zkusila jsem a nepomohlo. Myslíte tedy, že není šance jak se dostat k předchozím emailům tak aby to fungovalo? Mohlo by třeba pomoci znovu zkopírovat a vložit soubory TB ze starého PC do nového? Možná se nějaký soubor poškodil při kopírování?

more options

Mělo by to jít pomocí následující stránky: Přesunutí dat Thunderbirdu na nový počítač V tomto případě ale nelze překopírovat celý profil, ale jenom složky s poštou: Mail a ImapMail

Všechno se kopíruje při ukončeném Thunderbirdu! Předem si zazálohuj celou složku profilu původního Thunderbirdu!

more options

Při spuštění PC se mi objevilo okno s výběrem profilu - viz příloha. Včera jsem tomu nevěnovala pozornost, ale dnes mě napadlo vyzkoušet ten druhý uvedený profil (default) a zjistila jsem, že v něm vše funguje jak má.

A hned mě napadá proč tam je. Při kopírování profilu ze starého na nové PC jsem postupovala přesně podle Vámi uvedeného postupu, ale při kopírování na nový počítač se mi to v půlce přerušilo. Tak jsem dala odstranit účet a nakopírovala to znova. A to asi bude ten problém. Odstranila jsem účet, ale ne profil. To jsem totiž nevěděla. V tom profilu co teď funguje správně bohužel nemám všechny emaily.

Tak teď bude stačit překopírovat z toho profilu default-release jen ty složky Mail? Složku Imap Mail jsem nenašla.

A pokud se nepovede, odstraním všechny profily a udělám to celé znovu. Dám pak vědět jak to dopadlo.

Děkuji za všechny rady, díky nim jsem na to přišla.