Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Zoeken in Support

Vermijd ondersteuningsscams. We zullen u nooit vragen een telefoonnummer te bellen, er een sms naar te sturen of persoonlijke gegevens te delen. Meld verdachte activiteit met de optie ‘Misbruik melden’.

Learn More

Deze conversatie is gearchiveerd. Stel een nieuwe vraag als u hulp nodig hebt.

Uložil jsem Thunderbird na NAS server a chci se dostat k jeho "adresáři"

  • 2 antwoorden
  • 1 heeft dit probleem
  • 1 weergave
  • Laatste antwoord van Michal Stanke

more options

Před přeinstalací z poškozených windows w10 na w10 jsem uložil celý disk na NAS (Synology) . Nyní mám nově nainstalovány Win10 i Thunderbird a potřeboval bych z uloženého Thbd získat poměrně rozsáhlý adresář (soubor s adresami) a připojit k nové instalaci Thbd.

Před přeinstalací z poškozených windows w10 na w10 jsem uložil celý disk na NAS (Synology) . Nyní mám nově nainstalovány Win10 i Thunderbird a potřeboval bych z uloženého Thbd získat poměrně rozsáhlý adresář (soubor s adresami) a připojit k nové instalaci Thbd.

Alle antwoorden (2)

more options

Ak máte prístup k profilu starého Thunderbirdu s poštou, tak odporúčam tento postup: Zo starého PROFILU Thunderbirdu prekopírujte do nového PROFILU Thunderbirdu celý priečinok Mail (Ak mate prístup POP3) a priečinok ImapMail (ak mate prístup IMAP). Tam je všetko to čo potrebujete - všetka pošta a nastavenie účtov. Takto mate teraz skopírovanú poštu a nastavenia účtov. Pokiaľ spustite Thunderbird, tak uvidíte späť svoju starú poštu. C:\Users\<Windows user name>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\<Profile name>\ http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Thunderbird#Windows_Vista.2C_7.2C_8.1_and_10

K spokojnosti teraz chýbajú iba KONTAKTY. Ukončite Thunderbird. Zo starého užívateľského profilu skopírujte všetke súbory, ktoré majú príponu *.mab. V prípade zhody mena v NOVOM profile ich jednoducho prepíšte. V obľúbenom editore, najlepšie v takom, ktorý podporuje kódovanie UTF-8, otvorte súbor prefs.js z NOVÉHO profilu. Označte v ňom všetke riadky, ktoré začínajú user_pref(„ldap_2.servers, odstráňte ich a na ich miesto doplňte ze STARÉHO súboru prefs.js zo zálohovaného profilu všetke riadky, ktoré začínajú user_pref(„ldap_2.servers. Uložte zmeny a spustite Thunderbird. http://imgbank.cz/images/2015/09/13/notebok.jpg

Keď v Thunderbirde spustite Adresár, uvidíte späť všetky vaše kontakty. Pokiaľ ste NEeditovali súbor prefs.js v editoru v kódovaní UTF-8, majú jednotlivé zložky s kontaktami poškodenú diakritiku, čo ľahko opravíte premenovaním zložiek na správne mená s diakritikou. = POZOR: - všetky tieto kopírovania a premenovania sa musia vykonávať pri ukončenom (vypnutom) Thunderbirde !!!

more options

Určitě vám pomůže i článek Profily Thunderbirdu a jeho sekce Obnovení profilu ze zálohy a Obnovení na jiné místo.