Tabblad-overzichtsmenu

Firefox Firefox Aangemaakt: 6 dagen, 23 uur ago

Het tabblad-overzichtsmenu van Firefox is ontworpen om u te helpen uw tabbladen moeiteloos te beheren en erdoorheen te navigeren. Of u nu maar een paar tabbladen hebt of te maken hebt met heel veel, met deze functie kunt u snel tabbladen vinden, ordenen en ertussen wisselen, wat een soepele surfervaring biedt. Dit artikel legt uit hoe u het tabblad-overzichtsmenu gebruikt om een nette en geordende browseromgeving te behouden, ongeacht het aantal open tabbladen.

Tab overview menu

Het menu openen

• Het Tabblad-overzichtsmenu openen: klik op het pictogram tab icon 2 rechtsbovenin het Firefox-venster, naast de tabbladenbalk.
  • Uw tabbladen bekijken: er verschijnt een vervolgkeuzemenu, met een lijst van al uw open tabbladen. Elk tabblad toont de titel en het favicon van de webpagina.

Tabbladen beheren

• Tabbladen doorzoeken: gebruik de zoekbalk bovenin het menu om een specifiek tabblad te vinden, door trefwoorden in relatie tot de inhoud te typen.
  • Dubbele tabbladen sluiten: selecteer om snel dubbele tabbladen te sluiten Dubbele tabbladen sluiten. Deze functie identificeert en sluit automatisch tabbladen met dezelfde URL in het huidige venster, waarbij alleen het laatste actieve tabblad open blijft.
  • Een nieuw containertabblad openen: selecteer Nieuw containertabblad om een tabblad in een andere container te openen. Hierdoor kunt u uw surfactiviteiten gescheiden houden per context, zoals werk en persoonlijk. Lees Firefox-containers gebruiken voor meer info over Firefox Containers.

Door tabbladen navigeren

• Van tabblad wisselen: scroll door de lijst en klik op het tabblad waarnaar u wilt wisselen. Dit brengt het geselecteerde tabblad direct in focus.
  • Een tabblad sluiten: klik om een tabblad rechtstreeks vanuit het menu te sluiten op het pictogram X naast de titel van het tabblad.

Lees voor meer informatie over het beheren van tabbladen Tabbladcontextmenu.