Pocket-aanbevelingen op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox – veelgestelde vragen

Dit artikel beantwoordt enkele veelgestelde vragen over Pocket-aanbevelingen op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox.

Verhalen die zijn Aanbevolen door Pocket op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox is een functie die momenteel beschikbaar is in de V.S., Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. We zijn bezig dit ook in andere landen te realiseren.

Wat is Pocket en welke relatie heeft het met Firefox?

Pocket is eigendom van Mozilla en is onderdeel van de Mozilla-familie van producten. De missie van Pocket is mensen in staat te stellen om uitzonderlijke verhalen die hun tijd en aandacht waard zijn te lezen.

Pocket is Mozilla’s inhoudsplatform en is ingebouwd in de Firefox-browser. Samen bieden Pocket en Firefox toegang tot kwalitatief hoogwaardige inhoud, waarbij de waarden die ons allen drijven in acht worden genomen: bescherming van de openheid van het web en het maken van een inhoudsplatform dat is gebouwd op vertrouwen, privacy en kwaliteit.

Daarom werken we samen om de best mogelijke verhalen te leveren – aanbevolen door Pocket – rechtstreeks op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox.

Waarom zie ik deze verhalen, van deze uitgevers, op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox?

De aanbevelingen van Pocket presenteren verhalen die uw tijd en aandacht waard zijn – het soort verhalen dat informeert, inspireert, vermaakt en nieuwe en unieke perspectieven biedt. De verhalen zijn afkomstig uit een breed en uiteenlopend assortiment van publicaties met een reputatie van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

De wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers van Pocket help onze selectie fijn te stellen door ons te wijzen op uitdagende essays, verborgen diamantjes en fascinerende verdiepingen van het hele web. Editors bij Pocket lopen dan door de meest aanbevolen en meest gelezen verhalen en kiezen met de hand de beste eruit, om deze te delen met de bredere Pocket- en Firefox-gemeenschappen.

Wat betreft verhalen achter een betaalmuur, klik hier voor informatie over inhoud achter een betaalmuur in de Nieuw-tabbladpagina van Firefox.

Zijn deze verhalen op de Nieuw-tabbladpagina voor mij gepersonaliseerd?

Over het algemeen niet. De meeste aanbevelingen op uw nieuwe tabblad komen uit een algemene lijst van de beste verhalen op het web. Maar Pocket verkent actief manieren om u gepersonaliseerde aanbevelingen te leveren op een wijze die de privacy van gebruikers goed beschermt. Belangrijk: Mozilla of Pocket ontvangen nooit een kopie van uw browsergeschiedenis. Als er sprake is van personalisatie, vertrouwen aanbevelingen op een proces van verhaalsortering en filteren dat lokaal in uw persoonlijke exemplaar van Firefox gebeurt.

Worden er gegevens verzameld als ik interactie heb met deze nieuwe aanbevelingen op de Nieuw-tabbladpagina? Welke gegevens worden verzameld en welke controle heb ik erover?

We verzamelen standaard gegevens over hoe vaak aanbevelingen van Pocket verschijnen en hoe vaak er op wordt geklikt, als deze worden getoond op uw Nieuw-tabbladpagina. Deze gegevens worden echter niet geassocieerd met enige technische en interactiegegevens over u of uw exemplaar van Firefox. U kunt meer lezen over de door ons verzamelde gegevens en u kunt afmelden voor gegevensverzameling.

Hoe gebruik ik de Pocket-functie die al in mijn Firefox-browser aanwezig is?

Naast het presenteren van gedachtenprikkelende verhalen op uw Nieuw-tabbladpagina, laat Pocket u die verhalen ook opslaan – en al het andere dat u online vindt, van artikelen tot video’s tot koppelingen – in één klik, waarna u later kunt terugkomen als u er tijd voor hebt.

Activeer uw Pocket-account en telkens als u iets tegenkomt dat u voor later wilt bewaren, klikt u op het Pocket-pictogram op uw werkbalk. Bezoek vervolgens Pocket op elk apparaat wanneer u klaar bent om te lezen, en uw verhalen wachten op u in rustige, afleidingsvrije ruimte. Download de app op uw telefoon of tablet om offline te lezen, naar uw opgeslagen verhalen te luisten en andere focusverhogende hulpmiddelen te proberen.

Als u het Pocket-pictogram niet in uw Firefox-werkbalk ziet, hebt u mogelijk Pocket uitgeschakeld of de knop verwijderd. Zie Pocket voor Firefox uitschakelen of weer inschakelen voor tips om u te helpen.

Waarom hebben sommige aanbevelingen een label ‘gesponsord door’?

Pocket werkt af en toe samen met geselecteerde uitgevers en merken om kwalitatief hoogstaande gesponsorde verhalen aan onze gebruikers aan te bieden. Deze verhalen worden altijd duidelijk gemarkeerd, en u bepaalt of ze worden getoond op uw Nieuw-tabbladpagina.

Als u geen gesponsorde verhalen op uw nieuwe tabblad wilt zien, kunt u dit eenvoudig uitschakelen door de driepuntsknop naast de aanbevelingen te selecteren en op Sluiten te klikken. U kunt zich ook blijvend afmelden voor het zien van gesponsorde verhalen, door deze instructies te volgen.

Ontvangen sponsors gegevens over mij als ik deze verhalen in het nieuwe tabblad bekijk?

Uw privacy is uiterst belangrijk voor ons. Met uitzondering van een geaggregeerd totaal aantal weergaven en kliks dat een specifiek item ontvangt, ontvangen sponsors geen aanvullende gegevens van Pocket of Mozilla. We verzamelen geen persoonlijk identificeerbare gegevens via deze interacties, en we delen deze niet met onze sponsors.

Waarom zie ik verhalen met publicatiedata die niet van vandaag zijn?

Veel van de beste verhalen zijn niet gepubliceerd in de afgelopen 24 uur, en Pocket is toegewijd aan het promoten van de beste verhalen van het web, niet alleen maar de nieuwste.

Ik wil geen aanbevolen verhalen op mijn Nieuw-tabbladpagina zien. Hoe schakel ik dit uit?

Als u liever geen door Pocket aanbevolen verhalen wilt zien in het nieuwe tabblad, kunt u ze verwijderen. U doet dit op deze manier:

1. Klik op de knop Personaliseren in de rechterbovenhoek van de Nieuw-tabbladpagina.
  2. Klik op de schakelaar om Aanbevolen door Pocket uit te schakelen.
  3. Klik op Sluiten om te voltooien.

Zie Pocket-aanbevelingen in Firefox verbergen voor meer gedetailleerde instructies, waaronder informatie voor Firefox op mobiele apparaten.

Ik wil een specifiek verhaal niet in de sectie Aanbevolen door Pocket op het nieuwe tabblad zien. Hoe verwijder ik dit?

Als u een artikel dat is aanbevolen door Pocket niet leuk vindt, kunt u dit sluiten vanuit het menu dat verschijnt als u de driepuntsknop in de rechterbovenhoek van de tegel selecteert. Pocket_recommendations_dismiss

Hoe kan ik de functies in de Nieuw-tabbladpagina, naast die van Pocket, aanpassen?

Lees deze artikelen voor info over hoe u de rest van de Nieuw-tabbladpagina aanpast:

Wat als ik mij wil afmelden voor gegevensverzameling?

Pocket en Firefox verzamelen standaard technische en gebruiksgegevens, maar u kunt dit altijd uitschakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Haal het vinkje naast Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden weg.

Zie voor meer info over welke gegevens Mozilla ontvangt en hoe deze worden gebruikt de Firefox-privacyverklaring van Mozilla. Zie voor meer info over welke gegevens Pocket ontvangt en hoe deze worden gebruikt het privacybeleid van Pocket.

Ik vind deze aanbevolen verhalen leuk. Hoe kan ik er meer zien?

Bezoek de Discover- pagina van Pocket voor meer van de beste verhalen op het web.