Gesponsorde Pocket-verhalen op nieuwe tabbladen

Pocket werkt soms samen met geselecteerde uitgevers en merken om gesponsorde verhalen aan Firefox-gebruikers aan te bieden in de sectie Aanbevolen door Pocket van de Nieuw-tabbladpagina. Deze verhalen worden altijd duidelijk gemarkeerd als ‘gesponsorde inhoud’ en u kunt instellen of ze in uw nieuwe tabbladen worden getoond of niet.

Verhalen die zijn Aanbevolen door Pocket op de Nieuw-tabbladpagina van Firefox is een functie die momenteel beschikbaar is in de V.S., Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. We zijn bezig dit ook in andere landen te realiseren.

Gesponsorde verhalen verwijderen van de Nieuw-tabbladpagina

Als u een specifiek gesponsord verhaal van uw Nieuw-tabbladpagina wilt verwijderen, kunt u klikken op het driestippenmenu 3-dotPocketMenu dat in de rechterbovenhoek van elke Pocket-aanbeveling verschijnt en in het menu op Verwijderen klikken.

U kunt zich ook blijvend afmelden voor het zien van gesponsorde verhalen door de volgende stappen te volgen:

1. Klik op het tandwielpictogram Fx89Personalize-GearIcon rechtsbovenin de Nieuw-tabbladpagina.
  2. Haal het vinkje bij Gesponsorde verhalen onder Aanbevolen door Pocket weg.

Voor meer info over het aanpassen van uw Nieuw-tabbladpagina, zie deze artikelen:

Welke gegevens worden verzameld of gedeeld?

Sponsors: we delen geaggregeerde gegevens met ons externe advertentieplatform, Adzerk, in relatie tot de getoonde en aangeklikte gesponsorde inhoud, zodat adverteerders kunnen zien hoeveel personen op hun artikelen hebben geklikt. Sponsors ontvangen geen aanvullende gegevens van Pocket of Mozilla, behalve een geaggregeerd totaal aantal weergaven en klikacties dat een bepaald item ontvangt. Ten slotte verzamelen we via deze interacties met sponsors geen persoonlijke gegevens en delen deze niet.

Firefox & Pocket: standaard verzamelen we gegevens over hoe vaak aanbevelingen van Pocket verschijnen en hoe vaak erop wordt geklikt als deze in uw tabblad worden getoond. Deze gegevens worden echter niet verbonden aan enige technische of interactiegegevens over u of uw exemplaar van Firefox.

Hoe meld ik mij af of verwijder ik deze technische en interactiegegevens?

Sponsors: als u zich afmeldt voor gesponsorde verhalen, behandelen we dit ook als een verzoek om uw technische en interactiegegevens die met Adzerk en relevante sponsors worden gedeeld te verwijderen. Om u af te melden voor gesponsorde verhalen:

1. Klik op het tandwielpictogram Fx89Personalize-GearIcon rechtsbovenin de Nieuw-tabbladpagina.
  2. Haal het vinkje bij Gesponsorde verhalen onder Aanbevolen door Pocket weg.
    Pocket opt out

Firefox & Pocket: Pocket en Firefox verzamelen standaard technische en gebruiksgegevens, maar u kunt dit te allen tijde uitschakelen door de volgende stappen te volgen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het linkerpaneel op Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Haal het vinkje weg bij Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden.

Voor meer info over welke gegevens Mozilla ontvangt en hoe deze worden gebruikt, zie de Firefox-privacyverklaring van Mozilla.