Hoe monitor ik meerdere e-mailadressen?

Mozilla Monitor Mozilla Monitor Last updated: 03/11/2024

Als u meer dan één e-mailadres online gebruikt, wilt u misschien datalekken waar deze bij betrokken zijn volgen. Mozilla Monitor kan u daarbij helpen door u waarschuwingen te sturen als een van uw e-mailadressen voorkomt in een datalek. U hoeft niet meerdere accounts aan te maken om meerdere e-mailadressen te monitoren. U kunt maximaal vijf verschillende e-mailadressen opgeven vanaf één Mozilla-account.

Een extra e-mailadres toevoegen

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
    Monitor settings
  4. Er wordt een lijst gemonitorde e-mailadressen getoond. Klik onderaan op + E-mailadres toevoegen.
    add email
  5. Typ het e-mailadres in dat u wilt monitoren en bevestig de ingave.

Geweldig! U bent helemaal klaar. Mozilla Monitor stuurt u een waarschuwing als dit e-mailadres ooit getroffen wordt door een datalek.

Noot: volg bovenstaande instructies eveneens als u een extra e-mailadres wilt toevoegen aan Monitor Plus.

Kiezen welk e-mailadres de datalekwaarschuwingen ontvangt

Om het e-mailadres te selecteren dat de datalekwaarschuwingen ontvangt:

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
  4. Selecteer onder Monitor-instellingen een van de beschikbare opties.
    breach alert preference
Noot: volg bovenstaande instructies eveneens om te kiezen welk e-mailadres de datalekwaarschuwingen ontvangt op Monitor Plus.

Stoppen met monitoren van een e-mailadres

Doe het volgende om te stoppen met monitoren van een e-mailadres:

1. Ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account.
  3. Klik links op het Mozilla Monitor-dashboard op de optie Instellingen.
  4. Er wordt een lijst gemonitorde e-mailadressen getoond. Klik op Firefox_Android111_Trash naast het e-mailadres dat u wilt verwijderen uit de monitordatabase en bevestig dit.

Helemaal klaar! Dit e-mailadres ontvangt geen waarschuwingen meer voor toekomstige datalekken.

Noot: volg bovenstaande instructies eveneens om te stoppen met monitoren van een e-mailadres op Monitor Plus.

Gerelateerde inhoud