Firefox Lockwise – Accountgegevens beheren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Op 13 december 2021 heeft Mozilla de ondersteuning voor de Firefox Lockwise-app op Android en iOS beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Firefox Lockwise voor verdere toegang tot en gebruik van uw wachtwoordbeheer.

Firefox Lockwise biedt u op verschillende apparaten toegang tot uw gebruikersnamen en wachtwoorden die u in Firefox hebt opgeslagen, van desktop tot mobiel, zodat u eenvoudig bij uw websites en apps kunt aanmelden. De privacyvoorwaarden zijn te vinden in Firefox Lockwise en privacy.

Welke gegevens ontvangen jullie over mijn account?

U dient een Firefox-account te hebben om Lockwise te gebruiken. Uw Lockwise-gegevens worden gekoppeld aan uw Firefox-account.

Vereiste accountgegevens:

• E-mailadres
  • Wachtwoord
  • Leeftijd

Optionele accountgegevens:

• Afbeelding
  • Schermnaam
  • Secundair e-mailadres
  • Authenticatie in twee stappen

Hoe benader ik mijn accountgegevens?

U kunt uw in Lockwise opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden benaderen op https://accounts.firefox.com/settings.

Noot: in Mac en Windows kan aanmelding via het besturingssysteem nodig zijn voor toegang tot opgeslagen wachtwoorden met de knoppen Bewerken, Kopiëren of Tonen (voorgesteld als een ‘oog’-pictogram). Dit zijn niet uw aanmeldgegevens voor uw Firefox-account; zie Firefox vraagt om aanmelding (wachtwoord, stem, gezicht of vingerafdruk) bij benaderen van wachtwoorden voor meer informatie.

Hoe werk ik mijn accountgegevens bij?

U kunt uw in Lockwise opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden bijwerken door deze stappen in Firefox te volgen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox Lockwise wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Selecteer in het linkerpaneel de aanmelding die u wilt wijzigen.
  4. Klik op de knop Bewerken.
    • Dubbelklik op de gebruikersnaam voor een website en typ uw nieuwe gebruikersnaam in om deze te wijzigen.
    • Dubbelklik op het wachtwoord voor een website en typ uw nieuwe wachtwoord in om dit te wijzigen.
  5. Klik op de knop Wijzigingen opslaan.

U kunt uw wachtwoord of e-mailadres dat is gekoppeld aan Lockwise niet rechtstreeks wijzigen, omdat dit aanmeldingsgegevens voor Firefox Account zijn. Als u het e-mailadres of wachtwoord van Firefox Account wilt wijzigen, lees dan dit artikel.

Hoe verwijder ik mijn accountgegevens?

U kunt elk in Lockwise opgeslagen wachtwoord of e-mailadres verwijderen door deze stappen in Firefox te volgen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox Lockwise wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Selecteer in het linkerpaneel de aanmelding die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop Verwijderen.

Het verwijderen van alle gebruikersnamen en wachtwoorden in Lockwise verwijdert niet uw Firefox-account. Als u echter uw Firefox-account verwijdert, dan verwijdert u ook al uw in Lockwise opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.

Hoe lang bewaren jullie mijn accountgegevens?

We bewaren uw gebruikersnamen en wachtwoorden in Lockwise zo lang uw Firefox-account actief is, tenzij u ervoor kiest deze te verwijderen.