Wachtwoorden in Firefox beveiligen met apparaataanmelding

Firefox Firefox Laatst bijgewerkt: 06/12/2024 50% gebruikers vonden dit behulpzaam
Noot: dit artikel is van toepassing op Firefox desktop op macOS en Windows.

Zorg ervoor dat u, om deze functie te gebruiken, Firefox bijwerkt naar versie 127 of hoger, of gebruik Nightly voor eerdere versies.

Het inschakelen van aanmelden met uw apparaat voor het beheren van wachtwoorden in Firefox verbetert de beveiliging van uw opgeslagen aanmeldingen. Als u of iemand ander probeert de bewerkings-, kopieer- of weergaveknop (IG eye) probeert te gebruiken, wordt u gevraagd om the authenticeren middels stem, gezichtscamera, vingerafdrukaanmelding (indien ingeschakeld) of het wachtwoord van uw besturingssysteem. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers uw aanmeldingen kunnen benaderen of bewerken.

• Voorbeeldvraag Windows: dit is een voorbeeld van de vraag die wordt getoond in Windows. Het dialoogvenster heeft opties voor aanmelding met een wachtwoord of andere aanmeldingsmethoden zoals een pincode. De koppeling ‘Meer keuzes’ moet mogelijk worden aangeklikt om andere aanmeldmethodes te onthullen. De voor aanmelding gebruikte gebruikersnaam moet overeenkomen met de momenteel bij het besturingssysteem aangemelde gebruiker.
    Fx127OSauthenticationPrompt
  • Voorbeeldvraag macOS: dit is een voorbeeld van de vraag die wordt getoond in macOS. Aanmelding is beschikbaar met Touch ID of een wachtwoord.
    Password authentication macOS
OS-authenticatie kan worden verlangd als u uw hoofdwachtwoord uitschakelt en weer inschakelt terwijl OS-authenticatie is ingeschakeld.

Wachtwoordauthenticatie in- of uitschakelen

U kunt OS-authenticatie voor wachtwoorden op de volgende manier in- of uitschakelen in de Firefox-instellingen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging aan de linkerkant.
  3. Ga naar de sectie Wachtwoorden en plaats een vinkje bij de instelling Apparaataanmelding voor invullen en beheren van wachtwoorden vereisen of haal het weg.
    OS authentication setting

Voer het wachtwoord van uw besturingssysteem in of authenticeer met uw stem, gezichtscamera of vingerafdrukaanmelding (indien ingeschakeld) als daarom wordt gevraagd.

• Nadat u deze functie hebt ingeschakeld en het wachtwoord van uw besturingssysteem hebt ingegeven, wordt de vraag niet opnieuw getoond totdat u de pagina opnieuw laadt of nadat vijf minuten zijn verstreken. Als u echter probeert wachtwoorden te exporteren, verschijnt de vraag opnieuw, ongeacht de verstreken tijd.

Haal om deze functie uit te schakelen simpelweg het vinkje naast Apparaataanmelding voor invullen en beheren van wachtwoorden vereisen weg.

Wat als ik geen wachtwoord voor mijn besturingssysteem heb?

• Windows: als u geen Windows-wachtwoord gebruikt, dan wordt u er niet om gevraagd.
  • macOS: als u geen wachtwoord hebt, klik dan twee maal op de knop OK om door te gaan. Noot: dit is een bekend probleem en wordt in een toekomstige update verholpen.
Deze functie wordt alleen ondersteund op Windows en macOS 10.12+.
Aanmeldingsauthenticatie op uw apparaat is niet ontworpen om te beschermen tegen geavanceerde aanvallers die lokale toegang tot uw computer hebben.