Beginnen met Mozilla Monitor

Mozilla Monitor is notificatieservice over datalekken, aangeboden door Mozilla, die u waarschuwt als uw online accounts betrokken zijn bij een datalek. Met behulp van de Have I Been Pwned-database, volgt Mozilla Monitor bekende datalekken en stuurt het u een bericht als uw online accounts zijn getroffen, waarbij tips worden geboden om uzelf voortaan proactief te beschermen.

Controleer of u betrokken bent bij een bekend datalek

Om te bekijken of uw online accounts zijn getroffen door een datalek:

1. Open uw webbrowser en ga naar monitor.mozilla.org.
  2. Klik op Ontvang een gratis scan om de zoekopdracht te starten.
    Get started with Firefox Monitor 2
  3. Selecteer Mijn gratis scan starten.
    Start my free scan
  4. Voer uw gegevens in, beginnend met uw voornaam, achternaam, stad en staat, evenals uw geboortedatum.
    Enter your details
  5. Selecteer de knop Lekken zoeken.
    find exposures
  6. Bevestig dat uw gegevens kloppen.
    confirm details
  7. Scroll naar beneden om details over de datalekken die mogelijk gevolgen hebben voor uw online accounts te zien.

Nu u zich bewust bent van de datalekken waarbij uw online accounts zijn betrokken, kunt u Datalekken oplossen met Mozilla Monitor lezen voor info over hoe u proactief actie kunt ondernemen en de schade die kan ontstaan kunt beperken.

Gerelateerde inhoud