Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

FF 89 nepříjemný na oči

  • 5 replies
  • 2 have this problem
  • 1 view
  • Last reply by rojcze

more options

Firefox od verze 89 po změně barevné palety je velmi nepříjemný na oči. Víte, jaké změny přesně vývojáři provedli? Používají nové barvy temporal nebo jiný dithering? A to hlavní: lze se nějakým nastavením vrátit v barevném schématu k tomu, co bylo ve FF 88? nemyslím tím rozhraní proton, jeho potlačení v about:config nic neřeší.

Bohužel Firefox byl pro mě poslední browser, který byl na oči příjemný, to s 89 skončilo... přecházím zatím na FF ESR, ale až i ten přejde na nové schéma, nevím, co budu dělat. Můj názor je ten, že toto musí být nepříjemné pro většinu lidí, ale z důvodu menší citlivosti si to neuvědomují a pokud po několika hodinách pociťují potíže, svádí je na monitor atd.

Je škoda, že v dnešní době, kdy si všichni potřebujeme zrak šetřit, vývojáři tímto způsobem odepisují produkty, které byly roky (spíše desítky let v tomto případě) perfektní...

Firefox od verze 89 po změně barevné palety je velmi nepříjemný na oči. Víte, jaké změny přesně vývojáři provedli? Používají nové barvy temporal nebo jiný dithering? A to hlavní: lze se nějakým nastavením vrátit v barevném schématu k tomu, co bylo ve FF 88? nemyslím tím rozhraní proton, jeho potlačení v about:config nic neřeší. Bohužel Firefox byl pro mě poslední browser, který byl na oči příjemný, to s 89 skončilo... přecházím zatím na FF ESR, ale až i ten přejde na nové schéma, nevím, co budu dělat. Můj názor je ten, že toto musí být nepříjemné pro většinu lidí, ale z důvodu menší citlivosti si to neuvědomují a pokud po několika hodinách pociťují potíže, svádí je na monitor atd. Je škoda, že v dnešní době, kdy si všichni potřebujeme zrak šetřit, vývojáři tímto způsobem odepisují produkty, které byly roky (spíše desítky let v tomto případě) perfektní...

All Replies (5)

more options

Jen ještě doplním: rozhodně NEJDE o barevné schéma, které se dá změnit nebo něco podobného. Je to způsob, jakým FF zobrazuje barvy. Vše působí "nestabilně" jako by byl právě použit např. temporal dithering či podobná technologie na zvýšení počtu barev.

Stejný problém má již několik let Chrome, kde vývojáři ohledně tohoto problému mlčí, začalo to s Chrome 69.

more options

Sem nechodí autoři Firefoxu. Pochybuji, že někdo zdejší by věděl odpovědi. K autorům se prý jde proklikat přes https://bugzilla.mozilla.org Slabší nátury (já) se vrátily k předchozí verzi Firefox 88.0.1 Odkaz ke stažení všech verzí Firefoxu: http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/

more options

Z vaší odpovědi se zdá, že vidíte ve FF 89 ten stejný problém. Já už jsem bug report otevřel ještě před položením dotazu zde, ale doufal jsem, že se tu vyskytuje někdo, kdo by o tom něco věděl, případně kdo by věděl, jak změny v barevné paletě vrátit zpět ve FF89 bez nutnosti reinstalovat minulou verzi. Já sám jsem problém "vyřešil" instalací FF ESR. Pokud bych chtěl použít FF 88.0.1, můžete mi poradit, jak zcela potlačit aktualizace? Jinak pokud vidíte ten samý problém s FF89 (a nejen vy, kdokoliv, kdo si toto čte), prosím podpořte bug report zde (komentářem či alespoň přidáním hlasu):

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1714451

more options

K aktualizacím Firefoxu: Do souboru např. zakaz.reg vložit toto

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Mozilla\Firefox] "DisableAppUpdate"=dword:00000001

more options

Těch chyb je tam strašně moc. Například mi nejde na nic kliknout v dolních cca 10% výšky okna. Když si otevřu nový tab, chci do vyhledávacího pole v těle stránky něco napsat, skočí mi kurzor do adresního řádku. To musel někdo hodně myslet, než takovou kravinu vymyslel....