Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Sykje yn Support

Mij stipescams. Wy sille jo nea freegje in telefoannûmer te beljen, der in sms nei ta te stjoeren of persoanlike gegevens te dielen. Meld fertochte aktiviteit mei de opsje ‘Misbrûk melde’.

Learn More

Dizze konversaasje is argivearre. Stel in nije fraach as jo help nedich hawwe.

Firefox chybně zobrazuje grafiku www stránek

  • 15 antwurd
  • 4 hawwe dit probleem
  • 9 werjeftes
  • Lêste antwurd fan Ales76P

more options

Zdravím,

asi po nějaké aktualizaci mi Firefox začal chybně zobrazovat grafiku některých www stránek. Jde o podbarvení slov v nabídce, které nezobrazí, a nabídka se otevírá asi 2 vteřiny, což se dříve nedělo. Doplňky nemám žádné, vzhled základní, hradwarovou akceleraci jsem vypnul dle návodu, ale nepomohlo. V nouzovém režimu problém přetrvává. Jediné co pomůže, je obnova Firefoxu, kdy je vše v pořádku až do dalšího restartu, kdy se tam zřejmě "něco" automaticky opět nainstaluje a způsobí tyto problémy. Zkoušel jsem i zakázat aktualizaci v rozšíření, kde jsou v "ladění" nějaká 3 neodinstalovatelná rozšíření, která se v doplňcích nezobrazují. Je to "Multi-process staged rollout", "Pocket" a "Web Compat". Vše jsem tam zakázal, ale také nepomohlo.

Nevíte prosím co s tím?

Díky moc za radu.

Zdravím, asi po nějaké aktualizaci mi Firefox začal chybně zobrazovat grafiku některých www stránek. Jde o podbarvení slov v nabídce, které nezobrazí, a nabídka se otevírá asi 2 vteřiny, což se dříve nedělo. Doplňky nemám žádné, vzhled základní, hradwarovou akceleraci jsem vypnul dle návodu, ale nepomohlo. V nouzovém režimu problém přetrvává. Jediné co pomůže, je obnova Firefoxu, kdy je vše v pořádku až do dalšího restartu, kdy se tam zřejmě "něco" automaticky opět nainstaluje a způsobí tyto problémy. Zkoušel jsem i zakázat aktualizaci v rozšíření, kde jsou v "ladění" nějaká 3 neodinstalovatelná rozšíření, která se v doplňcích nezobrazují. Je to "Multi-process staged rollout", "Pocket" a "Web Compat". Vše jsem tam zakázal, ale také nepomohlo. Nevíte prosím co s tím? Díky moc za radu.

Keazen oplossing

Ales76P napsal(a)

Firefox začal chybně zobrazovat grafiku některých www stránek

To znamená, že ostatní stránky se zobrazují v pořádku? Dej sem odkaz na nějakou, která dělá problémy. Máš v počítači nainstalované všechny ovladače k základní desce, včetně grafiky?

Zkus si projít Multi-process staged rollout

Pokud nenajdeš řešení, zkus se vrátit k předchozí verzi Firefoxu, kdy to ještě fungovalo normálně. Ke stažení jsou všechny tady: http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/ Nemusíš nic odinstalovávat, stačí to natvrdo přeinstalovat tou starší verzí.

Dit antwurd yn kontekst lêze 👍 1

Alle antwurden (15)

more options

Ales76P napsal(a)

kdy se tam zřejmě "něco" automaticky opět nainstaluje

Sám sis odpověděl. Tady ti nikdo nemůže pomoct s tím, co necháš do prohlížeče nebo počítače nainstalovat. Patrně nějaká škodná. Zkus oblíbenou dvojku: MBAM a AdwCleaner (oba programy spusť v nouzáku PC).

more options

Oboje vyzkoušeno v nouzovém režimu. AdwCleaner našel nějaké smetí po dávno odinstalovaném AVG. MBAM pak už nic. Na problém to ale nemělo žádný vliv.

Nemůže to způsobovat nějaká aktualizace, rozšíření, či doplněk od Mozilly, které se tam automaticky nainstalují, či spustí, po restartu prohlížeče?

Pomáhá jen obnova. Ale jak prohlížeč zavřu křížkem a pak znovu spustím, tak je problém zpět, takže musím dělat obnovu po každém spuštění FF.

Nějaký nápad, co kde zkusit zakázat/odfajfkovat/vypnout?

Bewurke troch Ales76P op

more options

Tak jsem teď smazal i celý profil, jestli to nedělá nějaké nastavení tam, ale ne, pořád to samé. Aspoň že ta obnova funguje, ale dělat ji pokaždé znovu je trochu otravné.

more options

Prejavuje sa problém aj v núdzovom režime? Spustite Firefox v NÚDZOVOM režime a preverte, či problémy pretrvávajú: - [SK:] Firefox - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky - [CZ:] Firefox - Nápověda - Restartovat se zakázanými doplňky Ak vám to v núdzovom režime funguje správne, tak to môže spôsobovať niektoré už nekompatibilné rozšírenie Firefoxu. Navrhujem všetky rozšírenia vypnúť a postupne ich zapínať (povoľovať) až kým nezistíte, ktoré to spôsobuje. Niekedy je treba vypnúť aj hardvérovú akceleráciu. = Je tiež možné že mate problémy s hardverovou akceleráciou. Skúste deaktivovať hardwarovú akceleráciu (ak je dostupná): - [SK:] Firefox - Nástroje - Možnosti - Spresnenie - Všeobecné - Použiť hardwarové urýchľovanie (deativovať) - [CZ:] Firefox - Nástroje - Možnosti - Rozšířené - Obecné - Použít hardwarovou akceleraci (deativovať). = Tento problém môže spôsobovať dosť agresívne nastavený antivírusový program. V mnohých prípadoch pomôže odobrať niektoré ochranné štíty antivírusového programu, alebo ho úplne vypnite. = Je tiež možné že vám zostal v profile Firefoxu zablokovaný súbor „parent.lock“. Najdite si priečinok s profilom Firefoxu a odstráňte súbor parent.lock. Firefox pri tomto nesmie bežať ani v procesoch! Potom skuste spustiť Firefox normálnym spôsobom. = Ak to nepomohlo, vytvorte si NOVÝ profil Firefoxu ako test pre kontrolu, či váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému. Ak váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému, prepnite sa po kontrole späť na ten pôvodný (asi default) profil. - Windows - Spustiť (WIN+R) - a tu vypísať firefox.exe -p (alebo "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p) http://imgbank.cz/images/2014/09/04/Firefox_profil_novy.jpg

Bewurke troch Ansam op

more options

Keazen oplossing

Ales76P napsal(a)

Firefox začal chybně zobrazovat grafiku některých www stránek

To znamená, že ostatní stránky se zobrazují v pořádku? Dej sem odkaz na nějakou, která dělá problémy. Máš v počítači nainstalované všechny ovladače k základní desce, včetně grafiky?

Zkus si projít Multi-process staged rollout

Pokud nenajdeš řešení, zkus se vrátit k předchozí verzi Firefoxu, kdy to ještě fungovalo normálně. Ke stažení jsou všechny tady: http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/ Nemusíš nic odinstalovávat, stačí to natvrdo přeinstalovat tou starší verzí.

Bewurke troch poljos op

more options

Ansam napsal(a)

Je tiež možné...

Díky za tipy. Většinu jsem vyzkoušel již před podáním dotazu (viz původní dotaz). Tedy nouzový režim Firefoxu, vypnutí hardwarové akcelerace, zakázání všech rozšíření (jsou tam jen tři - viz původní dotaz), smazání složky "prefs" a pak i celého profilu. Nic z toho ale nepomohlo.

Jediné, co jsem předtím nezkusil, bylo smazání souboru "parent.lock", vytvoření nového profilu a vypnutí antiviru.

Vše jsem zkusil nyní, ale nepomohlo (procesy jsem před smazáním souboru "parent.lock" zkontroloval, FF nikde neběžel).

poljos napsal(a)

To znamená, že ostatní stránky se zobrazují v pořádku? Dej sem odkaz na nějakou, která dělá problémy.

Na první pohled ano. Ale tohle je takový spíše detail, který ovšem potřebuji k práci. Proto ani nemohu dát odkaz, protože se jedná o pracovní stránku, kam se přihlašuji heslem. Ostatní stránky nevyužívám do všech detailů, jako tuto, takže je možné, že podobný problém je i jinde, ale nikdo si toho nemusí hned všimnout, či to ani jako problém nebere.

poljos napsal(a)

Máš v počítači nainstalované všechny ovladače k základní desce, včetně grafiky?

K základní desce na stránkách výrobce žádné nové ovladače nebyly. Na grafiku byly dva nové, ale také to nepomohlo.

poljos napsal(a)

Zkus si projít Multi-process staged rollout

Bohužel tak dobře anglicky neumím.

poljos napsal(a)

Pokud nenajdeš řešení, zkus se vrátit k předchozí verzi Firefoxu, kdy to ještě fungovalo normálně.

Toto nakonec pomohlo. Ale kupodivu ne předchozí verze a dokonce ani verze z před dvěmi měsíci, kdy tento problém určitě ještě nebyl. Pomohla až verze někdy z února 2016 (44.0.1). Tam funguje vše jak má (aktualizace jsem zakázal).

Ale od té verze z června jsem skočil hned na tu z února, nechtělo se mi zkoušet tolik verzí mezi tím, je jich tam opravdu hodně. Pokud je tahle nějak moc stará, mohu zkusit novější. Ale zase když tahle konečně funguje, tak u ní rád zůstanu.

Ale je zajímavé, že předtím pomohla vždy obnova firefoxu, ale po restartu se problém objevil znovu. Není možné Firefox ihned po té obnově nějak ukotvit/zablokovat všechny změny, aby to tak zůstalo?

Každopádně děkuji moc za rady. Jsem rád, že aspoň takto to funguje. Firefox je i přes tento problém nejlepší prohlížeč, který jako jediný mi pracovní stránku zobrazuje korektně, s ideálně rozloženými tlačítky, a jemným posouváním bez trhání.

Bewurke troch Ales76P op

more options

Kdybych měl případně vyzkoušet nějakou novější verzi, tak prosím o tip, po kterých mám postupovat výše. Vůbec se v nich nevyznám. Je tam pro win64 i nějaká EME-free verze, a nevím, v čem je rozdíl. A ty ostatní jako -b3, -esr, -funnelcake, už vůbec ne. Děkuji.

more options

Vytvorte "Print Screen" tohoto problému a vložte ho do tohoto fóra. Ako rýchlejšie urobiť Print Screen

more options
K základní desce na stránkách výrobce žádné nové ovladače nebyly.

Věřím, že je to těmi ovladači (pokud tedy nemáš navíc nějakou prehistorickou grafickou kartu). Nové ovladače tam sice nemusely být, ale jsou nainstalované ty "staré"? Pokud jsi instaloval OS, tak bys to měl vědět.

Co se týká těch verzí, spíše doporučuji instalovat ty 32 bitové. Zkoušej postupně celá čísla (tj. například 42.0, 43.0 atd.). Ty "mezikusy" můžeš vynechat. Asi bych ti doporučil (tu verzi 45.4.0esr). To esr znamená větší odstupy mezi aktualizacemi. Jestli ti bude fungovat, tak si ji prozatím nechej.

more options

Ansam napsal(a)

Vytvorte "Print Screen" tohoto problému a vložte ho do tohoto fóra.

Screen chyby

Nahoře je nabídka v pořádku - žlutě podbarvena, otevírá se ihned a s první položkou nahoře.

Dole po restartu FF - není žlutě podbarvena, otevírá se po asi 2 vteřinách a nahoře není první položka, ale ta naposledy vybraná (což je také chyba, nahoře má být vždy první položka, aby se nemuselo rolovat).

Text nabídky jsem vymazal, ale vzhled je patrný.

more options

poljos napsal(a)

Věřím, že je to těmi ovladači (pokud tedy nemáš navíc nějakou prehistorickou grafickou kartu). Nové ovladače tam sice nemusely být, ale jsou nainstalované ty "staré"? Pokud jsi instaloval OS, tak bys to měl vědět.

Měly by tam být. Je to nový notebook s předinstalovaným Windows 10. A HP má na ovladače stránky podpory, kam dává všechny nové pro aktualizaci.

poljos napsal(a)

Co se týká těch verzí, spíše doporučuji...

Díky, vyzkouším.

more options

Ales76P napsal(a)

Měly by tam být. Je to nový notebook s předinstalovaným Windows 10. A HP má na ovladače stránky podpory, kam dává všechny nové pro aktualizaci.

To je příliš Šalamounská odpověď. Nechávat systém, aby aktualizoval ovladače je hodně sporné řešení. Stále nevíš, jestli tam teda jsou nebo nejsou.

more options

poljos napsal(a)

Stále nevíš, jestli tam teda jsou nebo nejsou.

A jak to zjistím, jestli tam jsou nebo ne? Nedaří se mi najít ani základní desku, natož jaké má ovladače. :-)

V infu o systému je jen OS, procesor a paměť. O desce nic.

Mám tento notebook, tak jestli to tam někde vyčteš?

Co se týče těch verzí, tak poslední, co mi funguje, je 48.0.2. Od 49.0 už to blbne. Tak si nechám kdyžtak tu, pokud nemáš ještě lepší nápad (stáhl jsem "normální" (bez přípon) verzi 32bit).

Bewurke troch Ales76P op

more options

Pokud jsi tu stránku s ovladači nikdy neviděl, tak je tam nejspíše nainstalované nemáš. Screeny sem z nějakého důvodu dneska nejdou vložit, takže to popíšu: Na tvém odkazu je tlačítko Software a ovladače, to se nedá přehlídnout... Pak navolíš operační systém, verzi a klikneš na Změnit. Pak si stáhneš odshora (od ovladačů grafiky po ovladače zvuku) - dále NIC. A nainstaluješ to. Tohle ale není už problematika, pro kterou je určené tohle fórum podpory.

more options

Toto je ta stránka podpory HP, o které jsem psal výše, a z ní mám vše potřebné staženo. Myslel jsem, že tam někde jsou schované i ovladače základní desky, o kterých jsi psal.

Označuji tedy za vyřešené, protože problém je zřejmě způsoben chybou v nové verzi FF.