Firefox Relay activeren – Uw e-mailadres maskeren

Firefox Relay Firefox Relay Last updated: 01/28/2024 100% of users voted this helpful
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox Relay is een Firefox-extensie waarmee u uw e-mailadres privé kunt houden als u onlineformulieren invult. Het doet dat door een e-mailmasker aan te maken en berichten naar uw echte e-mailadres door te sturen om dit verborgen te houden voor bedrijven die u niet vertrouwt. U kunt zelfs het masker uitschakelen of verwijderen als u dit niet meer nodig hebt.

Waarom een masker gebruiken?

• Spam wordt voorkomen
  • Uw echte e-mailadres wordt beschermd tegen datalekken
  • Uw echte e-mailadres wordt beschermd tegen doorverkoop of delen

Firefox Relay activeren

Firefox Relay is gratis. U hebt alleen een Mozilla-account en de Firefox Relay-extensie nodig.

1. Bezoek Firefox Relay.
  2. Selecteer de knop Aanmelden of registreren voor toegang tot uw Mozilla-account met uw e-mailadres, en maak een wachtwoord aan.
    Sign up Relay
  3. Selecteer Nieuw masker aanmaken+ om uw eerste e-mailmasker aan te maken.
    Noot: met Firefox Relay kunt u tot 5 e-mailmaskers aanmaken.
    Generate a mask+
  4. Selecteer om uw eerste e-mailbericht door te sturen de knop Lees hoe doorsturen werkt.
    See how forwarding works
  5. Klik op E-mail verzenden om e-mail doorsturen uit te proberen.
    Send email
  6. U ontvangt een succesbericht, controleer uw e-mail om te bevestigen dat u het doorgestuurde bericht hebt ontvangen en klik vervolgens op Doorgaan.
    Relay, continue message
  7. Om de onboarding te voltooien, klik op Relay-extensie downloaden.
    Get relay extension
  8. Gefeliciteerd! U hebt de onboarding voltooid. U kunt uw masker zien in uw E-mailmasker-dashboard.
    Relay Dashboard

Firefox Relay in onlineformulieren inschakelen/uitschakelen

Als u Firefox Relay hebt geactiveerd, ziet u een optie om een e-mailmasker aan te maken, tenzij u dit hebt uitgeschakeld:

1. Klik op het Firefox Relay-pictogram in de werkbalk. Als u het pictogram niet ziet, klik dan op de extensiesknop Extensions add-on tray icon en klik vervolgens op Firefox Relay.
    Add-ons tray
  2. Klik op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van het paneel.
    Relay settings
  3. Klik op de schakelaar naast Relay-pictogram tonen in e-mailvelden op websites om deze in- of uit te schakelen (groen betekent aan).
    Show relay icon on forms

Lees voor meer functies Een e-mailmasker aanmaken via Firefox Relay en Doorsturen van berichten uitschakelen – geen berichten die via uw maskers zijn verzonden meer ontvangen.