Kan geen add-ons (extensies of thema’s) installeren in Thunderbird

Thunderbird Thunderbird Last updated: 5 years, 6 months ago
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Vanaf Thunderbird versie 60 is het mogelijk dat add-ons die niet door de schrijvers ervan zijn bijgewerkt, niet meer functioneren. Om dezelfde reden kunnen add-ons die niet door de schrijvers zijn bijgewerkt voor de bètaversie, niet meer functioneren in Thunderbird-bètaversie 63.

Het niet kunnen installeren van een extensie kan het resultaat zijn van problemen met de extensie, of de versie van Thunderbird die u gebruikt. Dit artikel beschrijft diverse oorzaken van installatieproblemen en wat u kunt doen om ze te verhelpen.

Add-on is niet compatibel

Een intern bestand in elke extensie geeft het bereik van Thunderbird-versies aan waarmee deze compatibel is. Op Thunderbird Add-ons kunt u voor elke add-on informatie over versiecompatibiliteit vinden en controleren. Als uw geïnstalleerde versie van Thunderbird niet in dat bereik valt, zal het installeren van de add-on of het starten van Thunderbird mislukken of aangeven dat de add-on niet compatibel is.

Een gepubliceerde add-on is de verantwoordelijkheid van de schrijver ervan. Als een add-on niet werkt of niet compatibel is, hebt u deze keuzemogelijkheden:

• Thunderbird bijwerken naar de meest recente versie. Voor meer informatie, zie Thunderbird bijwerken.
  • Naar een versie van de add-on zoeken die wel compatibel is met uw versie van Thunderbird. De website Thunderbird Add-ons bevat doorgaans de versie die het meest up-to-date is.
  • Een andere add-on gebruiken. Vaak kunt u andere add-ons met dezelfde functionaliteit vinden op Thunderbird Add-ons.
  • Contact opnemen met de schrijver van de add-on via de ondersteuningswebsite die op de pagina van de add-on wordt vermeld. (Noot: het plaatsen van een beoordeling heeft geen effect en zal de schrijver niet bereiken.)

Lightning ontbreekt of installatie ervan mislukt

Als Lightning (de agenda-add-on) ontbreekt, niet kon worden bijgewerkt of de installatie ervan mislukt, zie dan Problemen met agenda-updates in Thunderbird.

Problemen met het installeren van thema’s

Vanaf bètaversie 61 ondersteunt Thunderbird alleen lichtgewicht thema’s, waardoor u geen ‘volledige thema’s’ meer kunt installeren. Thema’s installeren om het uiterlijk van Thunderbird te wijzigen beschrijft het doel en installatieproces.

U wordt gevraagd de add-on te downloaden in plaats van dat u deze kunt installeren

Sommige website bieden add-ons aan als downloads, waarbij u het bestand naar uw computer moet downloaden voordat u deze kunt installeren.

• Deze bestanden zijn doorgaans .xpi- of .jar-bestanden.
  1. Download het bestand naar uw lokale computer.
  2. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet.New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  3. Selecteer in het tabblad Add-onbeheerder het paneel Extensies.
  4. Sleep de gedownloade add-on naar het venster Add-ons om deze aan de lijst van beschikbare add-ons toe te voegen. De add-on wordt aan de lijst toegevoegd.
  5. Het installatieproces zou moeten beginnen.

Een add-on zal niet werken als deze niet compatibel is.

Beschadigde extensiebestanden

Beschadigde configuratiebestanden van extensies kunnen problemen veroorzaken wanneer u probeert een add-on te installeren. Het verwijderen van deze bestanden zorgt ervoor dat Thunderbird ze de volgende keer dat het wordt gestart opnieuw genereert. U zult geen extensies of instellingen ervan verliezen door deze bestanden te verwijderen.

1. Open uw profielmap:
      • Klik op > Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
      • Zoek onder de sectie Toepassingsbasics de rij ProfielmapProfielmap en klik vervolgens op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
      Noot: als u Thunderbird niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Thunderbird te openen.
  2. Verwijder de volgende bestanden:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (wanneer aanwezig)
    • extensions.ini
    • extensions.json
  3. Herstart Thunderbird.

Conflict met een andere add-on

Een andere geïnstalleerde add-on kan verstoring geven met de installatie van een nieuwe. Installeer de nieuwe extensie in de Veilige modus van Thunderbird als een workaround.

Add-on geeft een hoog risico op het veroorzaken van stabiliteits- of beveiligingsproblemen en kan niet worden geïnstalleerd

Bepaalde add-ons zijn geblokkeerd omdat deze onveilig zijn. Voor meer informatie, zie Add-ons die stabiliteits- of beveiligingsproblemen veroorzaken worden op een blokkeerlijst gezet.

Gebaseerd op informatie van