Søg i Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Læs mere

Dají se někde někonfigurovat vlastní možnosti (více možností) pro odložení úkolů?

  • 12 svar
  • 2 har dette problem
  • 1 visning
  • Seneste svar af herox

more options

Představuji si, úpravu nabídky pro dobu odložení úkolu v kalendáři. Tak, že si tam budu moci přidat různé doby pro odložení úkolů. Kdyby to šlo někde v nějakém konfiguračním souboru upravit. Popřípadě vyřešit instalací nějakého doplňku, který toto již obsahuje.

Stávající nabídka obsahuje možnosti: 1) Odložit o den, 2) Odložit o týden a 3) Odložit o měsíc. Potřeboval bych následující možnosti: 1) Odložit o den, 2) Odložit o dva dny, 3) Odložit o tři dny, 4) Odložit o týden, 5) Odložit o dva týdny, 6) Odložit o měsíc.

Přílohy: Tohle menu mám na mysli: menu_odlozeni.png Úplně nejlepší by bylo, kdyby to menu, vypadalo jako z připomínání naplánovaných úkolů, ale je to možná až zbytečně moc variabilní: menu_upozornění.png

Poznámka: Přílohy se nepodařili nahrát, jelikož probíhá nahrávání strašně dlouho, nejspíš na věky. Takže předpokládám, že nahrávání příloh je nefunkční.

Představuji si, úpravu nabídky pro dobu odložení úkolu v kalendáři. Tak, že si tam budu moci přidat různé doby pro odložení úkolů. Kdyby to šlo někde v nějakém konfiguračním souboru upravit. Popřípadě vyřešit instalací nějakého doplňku, který toto již obsahuje. Stávající nabídka obsahuje možnosti: 1) Odložit o den, 2) Odložit o týden a 3) Odložit o měsíc. Potřeboval bych následující možnosti: 1) Odložit o den, 2) Odložit o dva dny, 3) Odložit o tři dny, 4) Odložit o týden, 5) Odložit o dva týdny, 6) Odložit o měsíc. Přílohy: Tohle menu mám na mysli: menu_odlozeni.png Úplně nejlepší by bylo, kdyby to menu, vypadalo jako z připomínání naplánovaných úkolů, ale je to možná až zbytečně moc variabilní: menu_upozornění.png Poznámka: Přílohy se nepodařili nahrát, jelikož probíhá nahrávání strašně dlouho, nejspíš na věky. Takže předpokládám, že nahrávání příloh je nefunkční.

Alle svar (12)

more options

Nevím o žádné možnosti, kromě úpravy kódu doplňku, jak si přidat vlastní časy odložení do nabídky.

more options

V pořádku, prosím si více informací. Který doplněk? Ideálně i který soubor, řádek si už snad najdu. :-)

more options

Celý kalendář je vlastně doplněk (Lightning). Nejsem sice vývojář, ale vypadá to, že možnosti odložení jsou v chrome/calendar/content/calendar/widgets/calendar-alarm-widget.xml (v <binding id="calendar-snooze-popup">). Za funkčnost úpravy ale neručím.

more options

calendar-alarm-widget.xml tu nemám. v /Chrome/ mám pouze "icons". Dokonce v thunderbirdu nemám vůbec žádné *.xml. Mám tu mraky souborů *.js obsahující "Calendar".

more options

Je potřeba se podívat do profilu Thunderbirdu. V adresáři extensions jsou doplňky (soubory .xpi fungují stejně jako zip archiv). Jeden z nich obsahuje i Lightning, což je kalendář, a výše uvedené cesty jsou v daném souboru. Pokud ale nemáte s kódováním moc zkušeností, raději bych se do toho nepouštěl. Sám s tím nedokážu více poradit.

more options

V XPI jsou opět pouze icony. Není náhodou podstatné to, že si myslíte, že jde přímo o kalendář, ale já myslím takový ten seznam úkolů, což asi kelendář vyloženě není. Obrázek je v příloze.

more options

Seznam úkolů se taky součástí Lightningu.

more options

No nakonec jsem to nenašel ve složkách thunderbirdu, ale v aplikačních datech.

Nicméně <binding id="calendar-snooze-popup"> je jak je z identifikátoru zřejmé to vyskakovací okno pro připomenutí úkolu, nikoliv to co chci já. Chci MENU PRO ODLOŽENÍ ÚKOLU.

Viz příloha.

more options

Potom zkuste vyhledat, kde se v kódu vyskytuje calendar.context.postpone.1day.label. Je to entita z lokalizace pro text O 1 den.

more options

Toho jsem si také všiml.

To menu odložení je v \AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\id.default\extensions\{e2fda1a4-762b-4020-b5ad-a41df1933103}chrome.jar\lightning\content\lightnin\lightning-menus.xul

<menu id="ltnTaskActionsPostponeMenuitem"

             label="&calendar.context.postpone.label;"
             accesskey="&calendar.context.postpone.accesskey;"
             observes="calendar_general-postpone_command">
         <menupopup id="ltnTaskActionsPostponeMenuPopup">
           <menuitem id="ltnTaskActionsPostponeMenu-1hour"
                     label="&calendar.context.postpone.1hour.label;"
                     accesskey="&calendar.context.postpone.1hour.accesskey;"
                     observes="calendar_postpone-1hour_command"/>
           <menuitem id="ltnTaskActionsPostponeMenu-1day"
                     label="&calendar.context.postpone.1day.label;"
                     accesskey="&calendar.context.postpone.1day.accesskey;"
                     observes="calendar_postpone-1day_command"/>
           <menuitem id="ltnTaskActionsPostponeMenu-1week"
                     label="&calendar.context.postpone.1week.label;"
                     accesskey="&calendar.context.postpone.1week.accesskey;"
                     observes="calendar_postpone-1week_command"/>
       </menu>

Mezi tagy <menupopup></menupopup> jsem vložil duplikát jednoho ze tří tlačítek <menuitem bla bla bla />. Oduplikoval jsem odložení o týden. Po spuštění thunderbirdu to stejně nemaká. Je to bez změny. Zdá se, že nestačí to jen upravit v XML.

Přestože to docela potřebuji nemám na to nervy :-D

Je někde nějaký formulář ve kterým mohu dát podmět k změnám pro příští verzi?

Ændret af herox den

more options

Valgt løsning

more options

Ok, děkuji. Tímto to můžeme považovat za uzavřené.