Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Lze nastavit v globálním nastavení "Potvrzrní o doručení ?"

  • 10 odgovori
  • 1 ima ovaj problem
  • 1 view
  • Posljednji odgovor poslao Jarfa

more options

Dobrý den Lze v Thunderbirdu nastavit globálně potvrzení o doručení ? ( Nemám na mysli potvrzení o přečtení. )

Děkuji S pozdravem Jaroslav Fejk mail : jaroslav.fejk.bioanalytika@gmail.com

Dobrý den Lze v Thunderbirdu nastavit globálně potvrzení o doručení ? ( Nemám na mysli potvrzení o přečtení. ) Děkuji S pozdravem Jaroslav Fejk mail : jaroslav.fejk.bioanalytika@gmail.com

All Replies (10)

more options

Vytvorte si NOVÝ FILTER "Odpovedať podľa šablóny" - na "potvrzení o doručení".

more options

Potřebuji nastavit - globálně : potvrzení o doručení ( odpovídá server, ne uživatel ).

J.Fejk

more options

To potvrzení chceš po Thunderbirdu, anebo od adresáta e-mailu? Obecně se předpokládá, že pokud se z poštovního serveru nevrátí zpráva o nedoručitelnosti, tak ten e-mail skončil tam, kde měl. Kdo by to měl potvrzovat? Adresát nebo poštovní server? To asi nějak automaticky nefunguje.

more options

Ahoj, dík za reakci. Ale je vidět, že potvrzovanou komunikaci nepoužíváš. Je to důležité v obchodní komunikaci, kdy máš jistotu, že zprávu protější strana prokazatelně dostala.

vypadá to asi takhle:


This is the mail system at host gw.mail.cz.

Your message was successfully delivered to the destination(s) listed below. If the message was delivered to mailbox you will receive no further notifications. Otherwise you may still receive notifications of mail delivery errors from other systems.

                  The mail system

<adresat@seznam.cz>: delivery via mx1.seznam.cz[77.75.76.42]:25: 250 2.0.0 Mail

   1566830789 queued for delivery in session d22000001df.

more options

Takže vy potrebuje od príjemcu (adresáta) potvrdenie že "Vaša správa mu bola úspešne doručená". To by ste najskôr toho príjemcu museli donútiť, aby vám to potvrdzoval (ja osobne mám túto možnosť mám defaultne vypnutú).

Je však možnosť: - Thunderbird - Nová správa (vytvorím NOVÚ SPRÁVU) - Možnosti a tu pred odoslaním správy zafajknúť "Doručiť notifikáciu o stave" a môžte zafajknúť aj "Potvrdenie o prečítaní"

more options

"To by ste najskôr toho príjemcu museli donútiť, aby vám to potvrdzoval" Zprávu o doručení pošle server, ale nemusí být každý na to nastavený. O čem píšeš, to je zpráva o přečtení, kterou musíš/nemusíš potvrdit.

more options

Zdravím 1) potřebuji to do "Thunderbirdu". 2) jde o automatickou odpověď serveru - bez interakce uživatele.

( v outlooku s tím nemám problém )

Rozumíte mi ? J.Fejk

more options
Jarfa napsal(a)
Rozumíte mi ?

Už asi áno. Asi potrebujete aby pri každej odoslanej správe bolo defaultne nastavené "doručiť notifikáciu o stave" - teda aby ste túto predvoľbu nemuseli zakaždým zafaknúť.

more options

V Thunderbirdu to patrně "globálně" nejde (nevím o takovém nastavení). Server může taky odpovědět takto:

Unfortunately, the remote mail system does not support confirmation of actual delivery. Unless the delivery fails, this will be the only delivery status notification sent.
more options

děkuji.  ;-)