Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Sjednocení doručené pošty do globální složky

  • 7 odgovori
  • 0 ima ovaj problem
  • 1 view
  • Posljednji odgovor poslao Ansam

more options

Dobrý den,

právě se mi aktualizoval Thunderbird na nejnovější verzi. Vůbec nemohu najít, kde nastavit, abych měla doručenou poštu v globální složce doručená pošta. Nevyhovuje mi procházet každý účet zvlášť, i když ano, chci to mít rozdělené, ale když to přichází, chtěla bych, aby bylo vše pohromadě. Jde to nějak nastavit? V nastavení účtů to nemohu najít. Dřív to bylo pod nastavením Serverů. Teď to tam nevidím.

Krásný den, Kateřina Steiger

Dobrý den, právě se mi aktualizoval Thunderbird na nejnovější verzi. Vůbec nemohu najít, kde nastavit, abych měla doručenou poštu v globální složce doručená pošta. Nevyhovuje mi procházet každý účet zvlášť, i když ano, chci to mít rozdělené, ale když to přichází, chtěla bych, aby bylo vše pohromadě. Jde to nějak nastavit? V nastavení účtů to nemohu najít. Dřív to bylo pod nastavením Serverů. Teď to tam nevidím. Krásný den, Kateřina Steiger

All Replies (7)

more options

Ide to nastaviť cez "Globálnu schránku prijatej pošty". Táto funkcia umožňuje prijímať poštu z viacerých účtov POP do jednej schránky v lokálnych priečinkoch. Môžete si vybrať, či chcete do globálnej schránky doručovať zo všetkých, alebo iba z niektorých účtov POP. Každý účet, ktorý nebude používať globálnu schránku, bude mať svoju skupinu priečinkov, vrátane priečinka prijatej pošty, a budú zobrazené v paneli priečinkov. Účty, ktoré používajú globálnu schránku, nebudú mať tieto priečinky zobrazené, namiesto toho sa použije skupina v Lokálnych priečinkoch.

Keď v Thunderbirde vytvárate nový účet POP, sprievodca sa vás spýta, či s ním chcete použiť globálnu schránku. Ak áno, ubezpečte sa, že políčko tejto možnosti je označené. Ak globálnu schránku s týmto účtom použiť nechcete, políčko musí byť prázdne. http://imgbank.cz/images/2019/03/25/Thunderbird-globalna-databaza.jpg

Zmena nastavenia pre už existujúci účet POP: Dôležité. Ak sú v priečinkoch tohto účtu už nejaké správy, mali by ste ich skopírovať alebo premiestniť do lokálnych priečinkov ešte predtým ako začnete používať účet s globálnou schránkou. Ak správy nepremiestnite a globálnu schránku budete používať, tento účet sa už nezobrazí v paneli priečinkov a vy nebudete môcť pristupovať k správam, pokiaľ neodstránite nastavenie globálneho priečinka pre tento účet. http://imgbank.cz/images/2019/03/25/Thunderbird-globalna.jpg - Thunderbird - Nástroje - Nastavenia účtov - (vyberte postupne účet) - Nastavenie servera - Pokročilé - Globálna doručená pošta (zvoliť). A takto to urobte u všetkých účtoch v ktorých chcete mať "Globálnu schránku prijatej pošty".

Toto neplatí pre IMAP účty - tie musia mať samostatnú (vlastnú) štruktúru. Každý IMAP účet bude mať svoju skupinu priečinkov, vrátane priečinka prijatej pošty.

more options

Aha, ja mam IMAP ucty. Ale v te minule verzi to slo mit pekne pod sebou... Aspon ty dorucene slozky... Ani toto nejde? Jinak dekuji MOC za odpoved! Katerina Steiger

more options

Nejde. IMAP účty musia mať samostatnú (vlastnú) štruktúru priečinkov, vrátane priečinka prijatej pošty. Riešením je prechod na POP prístup. Zmena účtu z IMAP na POP

Izmjenjeno od strane Ansam

more options

Můžete vytvořit filtry. Zprávy se sice stáhnou do jednotlivých účtů, ale pak je lze automaticky přesunou kamkoli. Nemám v TB tolik účtů, abych to mohl vyzkoušet, ale fungovat by to mohlo.

more options

A jak se to dela? Zkousela jsem to, ale nemuzu tam najit tu obecnou slozku Dorucena posta. Tu spolecnou... Tak to nevim, to asi nepujde. Nejde tedy nejak prejit na starsi verzi?? Aby zustala vsechna nastaveni a nemusela jsem to preinstalovat? Vubec mi to nevyhovuje, jak porad hledam dorucene na ruznych mistech. Krok zpet pro mne :-( Kata S.

more options

Návrat určitě možný je, to už se tu řešilo mnohokrát. Každopádně zazálohovat a pak si teprve hrát. Pak nezapomeňte vypnout automatické aktualizace- jinak to bude k ničemu :-). Co se filtru týče, neporadím. Supernově jsem se zatím na většině PC vyhnul, a tam kde je, nejsou imap účty, takže to nevidím. Ale netrápil bych se s globální složkou a poslal vše do prvního účtu který potkám... :-)

Izmjenjeno od strane luka7

more options

Keď mate všetky účty IMAP, tak "obecnou slozku Dorucena posta. Tu spolecnou... " nikde nenajdete - ani nemôžete, pretože všetky "slozky Dorucena posta" odkazujú na vzdialený poštový server a ani jeden do vášho počítača.

Najjednoduchším a najrýchlejším riešením je prechod na POP prístup všetkých účtov.