Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

搜尋 Mozilla 技術支援網站

防止技術支援詐騙。我們絕對不會要求您撥打電話或發送簡訊,或是提供個人資訊。請用「回報濫用」功能回報可疑的行為。

Learn More

Velikost písma v mailu Thunderbird

  • 6 回覆
  • 1 有這個問題
  • 49 次檢視
  • 最近回覆由 Standa STBK

more options

Dobrý den, ve firmě používáme mail Thunderbird a nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma. Když otevřu mail, je písmo v mailu malé. Zkoušel jsem to přenastavit v nastavení kroky Předvolby - Obecné - Zobrazení. Ale když nastavím velikost písma větší, ve výsledku se nic nezmění. Písmo je stále stejně malé. Můžu sice písmo zvětšit formou Ctrl+ ale když mail zavřu a opět otevřu, písmo je stále malé.

Nemůžete prosím poradit, kde je problém?

Děkuji. Melichárek D.

Dobrý den, ve firmě používáme mail Thunderbird a nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma. Když otevřu mail, je písmo v mailu malé. Zkoušel jsem to přenastavit v nastavení kroky Předvolby - Obecné - Zobrazení. Ale když nastavím velikost písma větší, ve výsledku se nic nezmění. Písmo je stále stejně malé. Můžu sice písmo zvětšit formou Ctrl+ ale když mail zavřu a opět otevřu, písmo je stále malé. Nemůžete prosím poradit, kde je problém? Děkuji. Melichárek D.

所有回覆 (6)

more options

Zkoušel jsi v tom nastavení písma - Zobrazení - Formátování (Písma a barvy) - kliknout na Rozšířené...? Je tam možnost nastavení minimální velikosti písma.

more options

@poljos Ano, zkoušel jsem. Ale velikost písma v mailu je stále stejná... :( Osobně si myslím, že problém bude někde jinde v nastavení... ale kde?

more options

To se ti zobrazují všechny e-maily malým písmem, nebo jenom u některých odesílatelů? Nejsem si jistý, jestli to nezávisí právě na odesílateli a jeho nastavení velikosti textu.

Je taky možné, že je ta velikost písma závislá na nastavení písma v operačním systému.

more options

@poljos, malé písmo se mi zobrazuje ve všech mailech, i v odeslaných...

more options

Taky je tam nastavení Vytváření - Styl HTML - nastavit Písmo a velikost textu. To nastavení minimální velikosti písma se nikde neprojeví, ani když se nastaví nějaká extrémní velikost?

  • nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma

Co se stalo, že se to písmo změnilo? Pokud jsou v Thunderbirdu nějaké doplňky - zakázat.

由 poljos 於 修改

more options

Na prvním obrázku je vidět moje nastavení v dialogu Rozšířené. Pak jsem ještě nastavil větší velikost písma na kartě Vytváření, což je vidět na druhém obrázku. Ale i tak je písmo některých mailů drobné. Jde o maily, ve kterých je velikost natvrdo nastavená v bodech nebo pixelech. Typicky jde o maily vytvořené v produktech od Microsoftu. Bohužel i při dnešních rozlišeních displejů, kdy je často nejmenší 1920×1080, se stále bere jako základ velikost písma 10 bodů, což je opravdu miniaturka. Některé maily se pak dají číst jenom obtížně.

Ještě zkus jednu věc: Předvolby -> karta Obecné -> Editor předvoleb -> tady zkus změnit volbu layout.css.devPixelsPerPx. Hodnotu jsem pro sebe změnil na 1.3. Tím se mi zvětšil font uživatelského rozhraní a taky velikost zobrazených mailů.

Pokud se dialogy z obrázků zdají větší než máš na svém stroji, není to náhoda. Mám ve Windows 10 zvětšené celé uživatelské rozhraní na 125% (Nastavení -> Systém -> Obrazovka -> Měřítko a rozložení -> Změnit velikost textu, aplikací a dalších položek). Systém mi přitom doporučuje 150%.

由 Standa STBK 於 修改