Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

搜尋 Mozilla 技術支援網站

防止技術支援詐騙。我們絕對不會要求您撥打電話或發送簡訊,或是提供個人資訊。請用「回報濫用」功能回報可疑的行為。

Learn More

Problémy se zobrazením některých stránek

  • 9 回覆
  • 1 有這個問題
  • 2 次檢視
  • 最近回覆由 slavista

more options

Od verze 44 přišly problémy na některých webech (např. youtube, root.cz, mujandroid.cz), kdy Firefox totálně padal.

V dalších aktualizacích byly pády opraveny, ale od té doby přetrvává na výše zmíněných webech to, že se vůbec nezobrazí (černá plocha), nebo jen části, případně okno zčerná po odskrolování stránky.

Problémy nevyřešil nouzový režim ani obnova Firefoxu ani přeinstalace ovladače grafické karty na nejnovější verzi. Více se to asi nezlepší, tak se zkouším zeptat zde.

Na obrázku jsou technická data. Díky za pomoc.

Od verze 44 přišly problémy na některých webech (např. youtube, root.cz, mujandroid.cz), kdy Firefox totálně padal. V dalších aktualizacích byly pády opraveny, ale od té doby přetrvává na výše zmíněných webech to, že se vůbec nezobrazí (černá plocha), nebo jen části, případně okno zčerná po odskrolování stránky. Problémy nevyřešil nouzový režim ani obnova Firefoxu ani přeinstalace ovladače grafické karty na nejnovější verzi. Více se to asi nezlepší, tak se zkouším zeptat zde. Na obrázku jsou technická data. Díky za pomoc.
附加的畫面擷圖

所有回覆 (9)

more options

Vidím, že používáte betaverzi Firefoxu se slušným počtem doplňků. V první řadě bych určitě začal používat finální vydání (stáhnete jej třeba z http://www.mozilla.cz/stahnout/firefox/). Pokud to nepomůže, zkuste navíc vypnout hardwarovou akceleraci a restartovat Firefox.

Btw. máte na stránce about:crashes nějaké odeslané záznamy o pádech (začínající bp-)?

more options

Beta verzi jsem instaloval později z nouze a s nadějí, že tam to bude opraveno. Vše výše uvedené jsem zkoušel jak na finálních vydáních, tak na betě, která mně teď zůstala nainstalovaná.

Zapomněl jsem to napsat. Zapnutá nebo vypnutá hardwarová akcelerace na to neměla a nemá žádný vliv.

Poslední pád https://crash-stats.mozilla.com/report/index/22b0d9e7-f63f-4203-bb0f-a239e2160324

Jinak jak jsem psal, teď už nepadá, ale zobrazování není občas ideální. Ze začátku roku tam mám desítky pádů. Konkrétně od 27. ledna. Tehdy, tuším, vyšla verze 44.

Namátkou: https://crash-stats.mozilla.com/report/index/f0a72524-f3a6-4049-a202-58a2d2160127 https://crash-stats.mozilla.com/report/index/07881ae5-44d6-433a-8f8a-c9d372160212 https://crash-stats.mozilla.com/report/index/7d7d1db7-e23a-465f-a808-9773f2160216 atd...

more options

Ja som sa s takýmito problémami stretával v čase, keď som prešiel na prvú oficiálnu verziu Firefox 64bit. Dal som aktualizovať pôvodný Firefox 32bit na novšiu verziu Firefox 64bit. Neuvedomil som si, že v počítači zostal aj Firefox 32bit. Tieto dva Firefoxy sa neznášali. Firefox vykazoval všelijaké chyba a bol problém s nim pracovať. Musel som odinštalovať Firefox 32bit, potom odinštalovať Firefox 64bit a nakoniec odstrániť všetko čo po obidvoch Firefoxoch v počítači zostalo. Reštartoval som PC a nainštaloval čistý Firefox 64bit a odvtedy mám pokoj. Všetko funguje tak ako sa očakáva.

由 Ansam 於 修改

more options

Firefox 64bit se tuším na Win Vista vůbec nenainstaluje (zkoušel jsem taky), jsou podporovány až Win 7. Pro Win Vista Mozilla nabízí z oficiálních stránek 32bitovou verzi 43.0.1, která ještě funguje bez problémů.

Viz informace https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-ziskam-posledni-verzi-firefoxu-ve-windows-xp-c

Ale neradno ji upgradovat na vyšší verzi. :( Vážně nevím, co s tím. Viz obrázky. HW akcelerace je vypnutá.

more options

Zkusím se dnes a zítra pohrabat anglickým fórem, jestli se něco neobjevilo.

more options

Poptal jsem se a padl návrh, jestli můžete zkusit ještě nouzový režim Windows? Pokud jste Firefox přeinstalovat a zkoušel i nový profil, není moc kde už by byl problém způsobený v něm.

Aktualizace: Ještě padl nápad, že se mohou podobné problémy objevovat, pokud je nastavený ve Windows vzhled s vysokým kontrastem. Také by za zkoušku stála antivirová kontrola, třeba i MBAMem nebo AdwCleanerem. Nějaká nákaza nebo jenom "vyšilující" antivir to prý může dělat taky.

Máte taky pro stránky povoleno používání jejich vlastních písem?

由 Michal Stanke 於 修改

more options

Díky moc za snahu pomoci.

Zkusil jsem nouzový režim Windows, dokonce i nouzový režim FF v nouzovém režimu Windows, ale výsledek je pořád stejný.

AntimalwareBytes a online Eset občas používám na vyčištění. Projel jsem to nově i AdwCleanerem, ale výsledek bohužel zůstává stejný.

Vlastní písma jsou povolená.

more options

Tento problém môže tiež spôsobovať dosť agresívne nastavený antivírusový program. V mnohých prípadoch pomôže odobrať niektoré ochranné štíty antivírusového programu, alebo ho úplne vypnúť.

more options

Podařilo se mně asi určit původce problému. Jedná se skutečně o písmo. Jakmile zakážu používání vlastních písem, vše funguje.

Izoloval jsem to na root.cz. Jakmile jsem z CSS vymazal font Roboto, stránka se zobrazí. Pokud tam font je, je celá černá nebo se zobrazí jen artefakty a v technických informacích naskakují tyto chyby:

DrawSurface with bad surface 1 Attempt to create DrawTarget for invalid surface. Size(1539,863) Cairo Status: 1

Asi to bude potřebovat ještě další zkoumání, protože to dělá jen na některých webech. Jiné, které taky používají vlastní písma, jsou v pohodě.