Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

K odeslané zprávě se mi automaticky přikládá soubor

  • 11 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by poljos

more options

Dobrý den, od minulého týdne se mi ke každé odeslané zprávě za můj podpis vloží automaticky obrázek, který však nemám nastavený ani v patičce, ani jako přílohu. V odeslané poště jej ani nevidím, ale příjemce jej obdrží.

Nejedná se o chybu odchozího serveru, neboť pokud odešlu e-mail prostřednictvím webového rozhranní vše je vpořádku, vytváří to Thunderbird. Mám nainstalovánu verzi 60.5.1 32 bit.

Již jsem zkusil vše a stávám se bezradným.

Pokud patičku, která je jako html stránka vypnu, soubor se s přílohou neodešle. Avšak v html souboru patičky žádný takový odkaz neni.

Vytvořím-li patičku novou a defacto prázdnou jen se jménem, soubor se opět automaticky přiloží. Vypnul jsem také všechny doplňky, výsledek byl stejný.

V příloze je příklad e-mailu, který dorazí příjemci. Oranžový obrázek s textem o připojení wifi a zadání jména a hesla je nesmysl, který tam být nemá.

Mockrát děkuji za pomoc. Roman Smékal

Dobrý den, od minulého týdne se mi ke každé odeslané zprávě za můj podpis vloží automaticky obrázek, který však nemám nastavený ani v patičce, ani jako přílohu. V odeslané poště jej ani nevidím, ale příjemce jej obdrží. Nejedná se o chybu odchozího serveru, neboť pokud odešlu e-mail prostřednictvím webového rozhranní vše je vpořádku, vytváří to Thunderbird. Mám nainstalovánu verzi 60.5.1 32 bit. Již jsem zkusil vše a stávám se bezradným. Pokud patičku, která je jako html stránka vypnu, soubor se s přílohou neodešle. Avšak v html souboru patičky žádný takový odkaz neni. Vytvořím-li patičku novou a defacto prázdnou jen se jménem, soubor se opět automaticky přiloží. Vypnul jsem také všechny doplňky, výsledek byl stejný. V příloze je příklad e-mailu, který dorazí příjemci. Oranžový obrázek s textem o připojení wifi a zadání jména a hesla je nesmysl, který tam být nemá. Mockrát děkuji za pomoc. Roman Smékal
Attached screenshots

All Replies (11)

more options

Mate v počítači asi nejakú škodnú. Vykonajte kontrolu v tomto rozsahu:

1. Najskôr sa presvedčte o tom, či zdroj problémov nie je nainštalovaný v počítači (Ovládací panel - Programy). Ak je v zozname zapísaný nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho.

2. Skontrolujte nainštalované rozšírenia v internetovom prehliadači - podozrivé (neznáme) rozšírenia odstráňte.

3. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner Všetko čo nájde odstráňte.

4. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru MBAM free verzia: https://www.malwarebytes.org/ Všetko čo nájde odstráňte.

more options

Asi nějaká škodná - viz výše. Nemáš nastaveno přikládání tzv. "podpisu"?

more options

Děkuji za rady, zkusil jsem oboje a výsledek je, že na konci programy zahlásili, že nebyly nalezeny žádné hrozby. ' Nemyslím, že je to z nějakého programu.

Je to reálný screenshot stránky, na kterou jsem se přihlašoval u našeho dodavatele v Německu. Ve firmě, kde je asi 500 zaměstnanců a o bezpečnost se velmi starají.

A tato přihlašovací stránka se mi nyní motá do odeslané pošty.

more options

poljos said

Asi nějaká škodná - viz výše. Nemáš nastaveno přikládání tzv. "podpisu"?

Děkuji za radu. Nevím, jak to nyní myslíš, jak je patrné z obrázku a textu. Mám nastaven v Thunderbirdu připojit podpis ze souboru. Tento soubor mám jako html stránku viz na přiloženém screenshotu. A jak jsem psal, když tento soubor smažu a nahradím novým, kde bude v html stránce jen moje jméno, Thunderbird jej odešle opět s přiloženým souborem. Nikde v podpise není odkaz či zmínka o tomto souboru. Je to záhada

more options

Teď budu spíše hádat. Thunderbird totiž drží někde v paměti (nějaká jeho cache) to původní nastavení. Kdysi se mi tohle taky stalo, je to už dávno a taky jsem s tím bojoval, než se to nakonec podařilo.

Je to tam někde potřeba všechno promazat, ten nový soubor pojmenovat jinak, než byl ten předchozí a znovu ho jakoby "přidat" do podpisu.

PS: To znamená, že nestačí jenom vyměnit ten soubor "fyzicky".

Modified by poljos

more options

No bohužel je to přesně tak, i když soubor vytvořím nový, dám mu jiný název, uložím na jiné místo, tak se to chová stejně.

Pokud jako koncovku použiji soubor .txt, tak se zdá, že to funguje správně, ale jakmile to uložím to html a použiji pouze základní formátování, tak se mi zase automaticky k odeslané zprávě přiloží ten screenshot.

Je to nějaká hloupá chyba. Nevíte v jakém souboru by se to tak asi mohlo smáznout, aby to nedělal?

Každá rada drahá, já vím. Díky Roman

more options

Zkus si udělat nový profil v Thunderbirdu a v něm nějaký zkušební účet s podpisem. Tak se snad dozvíš, jestli je chyba v tom stávajícím Thunderbirdu.

Správce profilů spustíš (ze zavřeného TB) tak, že připíšeš v zástupci, kterým TB spouštíš toto: -p

"C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p
more options

Moc děkuji za snahu a radu. Tak jsem udělal co jsi radil a vytvořil zcela nový profil. Přidal e-mailový účet a následně odeslal e-mail. Jakmile však nastavím, aby se přidávala patička ze souboru, přestože patička neobsahuje nic než aktuálně pár řádků textu v html, tak se mi zase přidá do odeslané zprávy ten screenshot.

Je to fakt divný. Máš ještě nějaký nápad co zkusit dál?

more options

Tam máš nějakou škodnou, kterou jsi předtím neodhalil nebo nezlikvidoval. Jiné vysvělení nemám.

more options

Děkuji za odpovědi i rady. Projel jsem to ještě jednou v nouzovém režimu výše zmíněnými programy a navíc AVG Business edition a ani v jednom případě to nic nenašlo. :-((

Tak se zdá, že to je beznadějné.

more options
patička neobsahuje nic než aktuálně pár řádků textu v html

V novém profilu (tedy bez nainstalovaných rozšíření) bys neměl žádný podpis, ani soubor, ze kterého se to tam vkládá. Pokud tedy odešleš e-mail s podpisem (patičkou jak píšeš), tak to tam musí něco vložit.

Thunderbird ne, protože v profilu takový soubor nemá. Zbývá možnost, že těch "pár html řádků" není tak neškodných, anebo máš v PC program nebo skript, který to tam do té patky automaticky vkládá.


Ta "patka" vypadá, jakoby něco po tobě vyžadovalo přístup (jméno, heslo). Nějaký server, síť nebo router? Já jsem tomu dřív nevěnoval pozornost. Snad tě to někam navede.