Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Obnova panelů ze zálohy po aktualizaci - přepsání souborů v Profiles nefunguje

  • 6 பதிலளிப்புகள்
  • 1 இந்த பிரச்சனை உள்ளது
  • 1 view
  • Last reply by poljos

Vše je patrné z názvu. Zkoušel jsem veškeré kopírování i přepsání ze starého zálohovaného profilu do nového a stále po otevření mám otevřeny panely, které jsem otevřel nově po aktualizaci - přepis souborů nefunguje. Lze alespoň ručně vytáhnout URL adresy původních otevřených panelů ? Zkoušel jsem přes pozn.blok otevřít soubory previous.jsonlz4; recovery.baklz4 a recovery.jsonlz4 v zálohované složce sessionstore-backups a ve spoustě znacích jsem adresy nevyčetl. Jedná se mi jen o ty panely, zbytek oželím. Díky moc.

Vše je patrné z názvu. Zkoušel jsem veškeré kopírování i přepsání ze starého zálohovaného profilu do nového a stále po otevření mám otevřeny panely, které jsem otevřel nově po aktualizaci - přepis souborů nefunguje. Lze alespoň ručně vytáhnout URL adresy původních otevřených panelů ? Zkoušel jsem přes pozn.blok otevřít soubory previous.jsonlz4; recovery.baklz4 a recovery.jsonlz4 v zálohované složce sessionstore-backups a ve spoustě znacích jsem adresy nevyčetl. Jedná se mi jen o ty panely, zbytek oželím. Díky moc.

All Replies (6)

Z názvu není patrné, jestli jsi ty soubory přepisoval při kompletně ukončeném Firefoxu nebo ne. To je podstatné.

V těch zmíněných souborech ty adresy jsou (ale se spoustou dalších informací o té session). Otevřít v texťáku a vyhledávat například http nebo https by mohlo pomoci ty adresy najít, ale při mnoha panelech v té hromadě balastu to bude dílo.

Případně překopírovat soubor places.sqlite (je v něm krom jiného i Historie). Opět při zavřených oknech Firefoxu.

Doporučuji používat nějaký doplněk - např. Tab Session Manager

poljos மூலமாக திருத்தப்பட்டது

Taky zkus soubor sessionstore.jsonlz4 ve složce profilu.

Díky za reakci. Veškeré kopírování bylo samozřejmě po ukončeném Firefoxu. Vzal jsem notebook do práce a laškoval ještě u pracovního PC, kde aktualizace zatím neproběhla. Problém asi vznikl trochu jinak, byť je mi to záhadou. Protože mi po aktualizaci zmizely i doplňky, nechtěl jsem to z časových důvodů nyní řešit a opět si celý profil přizpůsobovat a hledat doplňky nové. Rozhodl jsem se provést Obnovení systému o několik dní zpět (již mi několikrát pomohlo v podobných situacích). Bohužel to nešlo dle hlášky asi pro nějaké blokování Esetem - přepsání nějakého souboru antiviru. Přetáhl jsem tedy pozornost na Obnovení. To se mi nakonec podařilo, ale firefox zůstal nový jako po aktualizaci. Jediný rozdíl před Obnovením a po byl v tom, že v Profiles jsem měl před obnovou jen nový účet a po obnově i starý. Dle přenosu všech možných sessionstore.jsonlz4 do pracovního počítače vždy naběhly panely z nového firefoxu. Naštěstí jsem našel svou vlastní ruční zálohu sessionstore.jsonlz4, která většinu panelů obsahovala. Přesto mi není jasné, proč všechny sessionstore.jsonlz4 se po obnovení takto zachovaly.

ESET. K tomu se dá říct jedno: Víc škody, než užitku. Všem doporučuji se těchto programů zbavit.

Ještě jsem zkusil další bod Obnovení a to samé, opět sessionstore.jsonlz4 přepsán i ve starém Profilu, takže žádná obnova není možná. Pokud to ovlivňuje antivir, měli by se k tomu vyjádřit vývojáři. Ty používáš co za antivir ? Při kopírování sessionstore.jsonlz4 jsem se v jedné fázi všiml, že při spouštění Firefoxu nezmizel a přesto se tam ukázalo, co jsem v novém prohlížeči měl spuštěné. Připadá mi to jako by Firefox měl nové jádro, které čerpá i z jiných než dosavadních souborů Profilu. Divný je i jeho nový název, který místo čisté kombinace písmen a číslic obsahuje v názvu jako první "usb...". Takže je otázka, jaký soubor teď případně zálohovat... V práci mi zatím aktualizace nabídnuta nebyla a na manželčiném notebooku taky ne...jestli to nabíhá až po nějaké aktualizaci win10 ?

Nepoužívám už roky žádný antivirák. Jsou k ničemu.

Nepotřebuješ žádný bod obnovení (to jako systémový bod obnovy?). Tam nemusí být uložené i kope souborů, ale jen změněné systémové soubory - podle nastavení BO.

Potřebuješ překopírovat ten původní soubor (pokud už z nějakého důvodu nebyl přepsaný!) do toho nového profilu. Asi bude jednodušší prostě vytvořit nové session a ty si ukládat, třeba tím doplňkem viz. výše.

Obecně platí to, že pokud při zavřeném Firefoxu překopíruješ do složky s novým profilem FF ten obsah staré složky s profilem, neměl by vzniknout žádný problém. Pokud to tedy kopíruješ do správného umístění... a původní profil nebyl narušený.