Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox Lockwise'in 13 Aralık 2021'de resmi olarak biteceği haberi geldi

  • 9 majibu
  • 1 ana tatizo hili
  • 4 views
  • Last reply by Lara

more options

Firefox Lockwise'in 13 Aralık 2021'de resmi olarak biteceği haberinin e-Mail'i az önce geldi. Artık Mozilla tarafından güncellenmeyecek ve desteklenmeyecek ve Apple Uygulaması ile Google Play Mağazalarında bulunmayacakmış. Ve bu tarihten sonra mevcut Lockwise kullanıcıları, Firefox masaüstü ve mobil tarayıcılarında kayıtlı şifrelerine ve şifre yönetimine erişmeye devam edebilir, deniyor.

Pekii madem ki devam edilebilir, deniyor o zaman neden Firefox Lockwise kaldırılıyor? Ve bu Firefox Lockwise'in yerine gelecek olan nedir? Mutlaka yerine Firefox şifrelerini muhafaza edecek bir işlem kaydı şart değil mi, yoksa tüm şifreleri aklımızda tutmamız mı bekleniyor:)) Ve bu durumun da gelen e-Mail'de hiç bir bilgisi verilmedi sadece Firefox Lockwise kaldırılacak demekle yetindiler. Bilgisi olan bir yöneticinin açıklama yapmasını bekliyorum, lütfen?

Firefox Lockwise'in 13 Aralık 2021'de resmi olarak biteceği haberinin e-Mail'i az önce geldi. Artık Mozilla tarafından güncellenmeyecek ve desteklenmeyecek ve Apple Uygulaması ile Google Play Mağazalarında bulunmayacakmış. Ve bu tarihten sonra mevcut Lockwise kullanıcıları, Firefox masaüstü ve mobil tarayıcılarında kayıtlı şifrelerine ve şifre yönetimine erişmeye devam edebilir, deniyor. Pekii madem ki devam edilebilir, deniyor o zaman neden Firefox Lockwise kaldırılıyor? Ve bu Firefox Lockwise'in yerine gelecek olan nedir? Mutlaka yerine Firefox şifrelerini muhafaza edecek bir işlem kaydı şart değil mi, yoksa tüm şifreleri aklımızda tutmamız mı bekleniyor:)) Ve bu durumun da gelen e-Mail'de hiç bir bilgisi verilmedi sadece Firefox Lockwise kaldırılacak demekle yetindiler. Bilgisi olan bir yöneticinin açıklama yapmasını bekliyorum, lütfen?

All Replies (9)

more options

Merhaba,

Firefox Lockwise'nin mobil uygulamasıyla gerçekleştirilen otomatik tamamlama işlevini artık Android için Firefox üzerinden gerçekleştirilebileceğiz. iOS için Firefox, Aralık ayında bu özelliğe sahip olacak.

Yâni Lockwise, 13 Aralık'tan itibaren -masaüstünde olduğu gibi- Firefox Mobil'in bir parçası hâline geliyor.

Daha fazla bilgi için şuradaki yardım makalesine bakabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim...

more options

Merhaba, oldukça kafa karıştırıcı olmuş.

Bu iOS nedir, sadece iPhone ve iPad ürünlerinde kullanılıyor galiba öyle mi? Ve 13 Aralıktan sonra sadece iOS için Firefox, kayıtlı Lockwise şifrelerini senkronize ediyor ve güncelleme getirecekmiş deniyor yani diğer tarayıcılar (Firefox masaüstü ve mobil tarayıcısı) için kullanılabilir ama güncelleme getirilemeyecek deniyor Yani sizin dediğiniz üzere masaüstünde olduğu gibi- Firefox Mobil'in bir parçası haline geliyor da güvenliksiz dekteksiz ve de güncellemesiz devam etmiş oluyor, öyle mi?

Bu arada benim iOS ile hiç ilgim yok Firefox'u sadece masaüstünde kullanıyorum, kullanmaya devam edebilirmişim ama güvenlik ve güncelleme işlemleri bitecek, anladığım kadaryle sadece iOS ile senkronize edilebilecekmiş (Ve iOS için Firefox ne demek, ne anlama geliyor, ben masaüstü kullanan biri olarak iOS'un benimle bir ilgisi varmı) Bir önceki mesajımda demek istediğim şuydu: Mademki sonunu getiriyorlar tüm güvenliği, desteği ve de güncellemeleri kaldırarak niye devam ediliyor? Yeni ve güvenilir bir şifre tanımlamasına neden girmiyorlar, çok mu zor farklı bir marka ile yeni bir çalışma yapmak, Firefox bunu beceremiyor mu?

Kısacası, Pekii ben ne yapacağım sadece Firefox masaüstü kullanan biri olarak? Nereleri onaylıyacağım ya da onaylamam gerekiyor mu hani şifrelerim uçmasın diye? Hani sadece iOS ile senkronize ediyorsun ya ben hangi yolu ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.

more options

Merhaba,

Firefox'u sadece masaüstünde kullanıyorsanız sizi etkileyen bir durum yok. Herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor.

Firefox Lockwise, masaüstünüzde kaydettiğiniz parolaları cep telefonunuzda da kullanabilmenizi sağlayan ekstra bir uygulamaydı. Artık bu özellik Firefox'un mobil sürümlerine entegre edildi, dolayısıyla ekstra bir uygulamaya gerek kalmadı.

more options

Etkilemediğine sevindim, peki teşekkür ederim

more options

Aklıma geldi hani hani bu lockwise "Firefox'un mobil sürümlerine entegre edildi" dediniz ya.. ben Firefox'u mobil de kullanmıyorum hani Firefox güvenliği, desteği ve de güncellemeleri kaldırıyor ya demeye çalıştığım ya tamamen kaldırıp yeni temiz bir sistem getirsin ya da her yerden yenilesin ama bunu yapmıyor işte.. Ve benim de bu işe hiç aklım ermiyor. Sonlandırılacak deyip başından savıyor bana göre.. Bilemiyorum, yeni bir çağ'a ayak uydurmak belki de bu yapmak istedikleridir.

Bir de bi şey soracağım benim bir bilgisayarım daha var ki bu da Firefox'un bağlı hizmetlerinde de zaten görülüyor pekii bu güncellemeleri desteği vs. kaldırması durumunda bahsini ettiğim diğer bilgisayarımla parolalarım (Foto'da Vestel yazan yer) eşitlenebilecek mi? Ek'te foto koyuyorum daha net anlaşılabilmem için bir de bu fotoda farklı bir detay var ki zaten göreceksiniz ama bunu sizde uygulamalı yapın ki görebilesiniz, demeye çalıştığım fotoda kırmızı ile belirttiğim üzere "Bağlı hizmetleri yenile" dediğimde sayfa güncellenmiyor ve dönmüyor dolayısıyla da maus'u da öyle üstünde bıraksam saatlerce:) hep meşgul görünecek ama bunu görebilmeniz için maus'u tam o yuvarlağın üstünde tutmanız lazım, yani bunu düzeltmeleri lazım diyorum. Ve sizde yapın zaten bunu göreceksiniz. Ne kadar da minik bir sorun dimi:) Ama işte bu da Firefox'un her zaman ki azizliği(!) Mecbur kullanıyorum işte, ne diyimm ki..:)

Bir şey daha bu ek'teki fotoda en altta "Firefox (Lockwise)" vardı üstünü tkladığımda beni de artık güncellenmiyor sayfasına yönlendirince bende "Çıkış yap" dedim ve bu yaptığımın parolalarıma bir zararı olur mu, üstte bahsini ettiğim diğer bilgisayarımla (Vestel) yine eşitler mi? Bakın bu sorun çok önemli umarım başıma dert almamışımdır ve sizde beni umarım tüm şu an yazdıklarımı dikkatli okumuşsunuzdur.

Bayaa bi uzun yazdım, kusura bakmayın ama net anlaşılmam için bunu yapmak zorundaydım. Cevap alabilirsem sevinirim, Teşekkür Ederim.

Modified by Lara

more options

Parolalarınız kaybolmayacak ve bilgisayarlarınız arasındaki eşitlemede herhangi bir değişiklik olmayacak. Endişelenmeniz gereken bir şey yok.

more options

Pekii tamam endişelenmiyeceğim.. Bu arada üstteki mesajımda ek'te gönderdiğim ekran görüntüsü hakkında da bilgi alabilir miyim lütfen, hiç sözünü etmemişsiniz.. Bu "Bağlı hizmetleri yenile" yi sizde deneyin demiştim denediniz mi sizde de sürekli meşgul veriyor mu hani sayfa güncellenmiyor ve dönmüyor ya dolayısıyla da maus'u da öyle üstünde bıraksam saatlerce hep meşgul veriyor demiştim. Buna da bir cevap alabilir miyim?

Modified by Lara

more options

"Bağlı hizmetleri yenile"ye tıkladığınızda listede bir değişiklik olmaması normal. Çıkış yaptığınız veya bağlantısını kestiğiniz bir hizmet hâlâ listede görünüyorsa bu düğmeye tıklamanız işe yarar, aksi halde bir etkisi olmaz.

more options

Listenin değişikliği değil söz konusu.. "Bağlı hizmetleri yenile" yi tıklayınca maus'un onay vermemesinden bahsettim. Hangi internet sitesinde maus'u üstünde tuttuğunda sürekli meşgul ibaresi verir, ki veriyorsa da o noktada bir hata ve sisteme ulaşılamama durumu vardır ki bunu veriyordur.. Neysee bu da sizin dediğiniz gibi olsunn pekii konuyu kapatalım.

Modified by Lara