Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Thunderbird nezobrazuje v seznamu přijatých zpráv některé zprávy. Při filtrování je nalezne (zobrazí jejich počet), ale nezobrazí. Instalace na 2. PC je zobrazí

more options

Thunderbird dané zprávy nezobrazí při běžném zobrazení ani při zobrazení s filtrem. Zobrazí je však bez problémů při hledání (Ctrl+K) nebo při zobrazení ve skupinách (Zobrazení/Seřadit podle sloupce/Zobrazit ve skupinách). Při filtrování (Ctrl+Shift+K) zprávy nalezne (zobrazí před oknem pro zadání klíčového slova) počet nalezených zpráv, ale tyto zprávy nezobrazí - např. napíše "4 zprávy" a okno pro zobrazení položek je scětrle modré (při nulovém výsledku by bylo červeně šrafované), ale okno je prázdné (výčet je prázdný).

Jiná instalace Thunderbirdu na jiném PC toto nedělá (funguje OK) a taktéž zprávy spravované přes webmail. Všechny uživateli běžné přístupné kroky pro nápravu jsem již učinil (údržba složek, restart PC, aktualizace OS...)

Mám podezření, že k tomuto jevu došlo od okamžiku, kdy jsem nechtěně "psal" do okna se zobrazeným výčtem zpráv (místo do okna s tvořenou zprávou), čímž jsem mohl aktivovat (při psaní zmáčknout hot key) nějakou funkci zobrazení pro konkrétní zprávy či vlákno. Nevím, kolika zpráv se toto "nezobrazení" týká, ale o těch, co o nich vím vím to, že jsou či byly v jednom vláknu. O nastavení "ignorovat vlákno apod.) se pravděpodobně nejedná. K předmětným zprávám se oklikou dostanu (viz výše), ale žádné specifické příznaky jsem u nich nenalezl.

Díky za jakoukoliv pomoc či radu

Thunderbird dané zprávy nezobrazí při běžném zobrazení ani při zobrazení s filtrem. Zobrazí je však bez problémů při hledání (Ctrl+K) nebo při zobrazení ve skupinách (Zobrazení/Seřadit podle sloupce/Zobrazit ve skupinách). Při filtrování (Ctrl+Shift+K) zprávy nalezne (zobrazí před oknem pro zadání klíčového slova) počet nalezených zpráv, ale tyto zprávy nezobrazí - např. napíše "4 zprávy" a okno pro zobrazení položek je scětrle modré (při nulovém výsledku by bylo červeně šrafované), ale okno je prázdné (výčet je prázdný). Jiná instalace Thunderbirdu na jiném PC toto nedělá (funguje OK) a taktéž zprávy spravované přes webmail. Všechny uživateli běžné přístupné kroky pro nápravu jsem již učinil (údržba složek, restart PC, aktualizace OS...) Mám podezření, že k tomuto jevu došlo od okamžiku, kdy jsem nechtěně "psal" do okna se zobrazeným výčtem zpráv (místo do okna s tvořenou zprávou), čímž jsem mohl aktivovat (při psaní zmáčknout hot key) nějakou funkci zobrazení pro konkrétní zprávy či vlákno. Nevím, kolika zpráv se toto "nezobrazení" týká, ale o těch, co o nich vím vím to, že jsou či byly v jednom vláknu. O nastavení "ignorovat vlákno apod.) se pravděpodobně nejedná. K předmětným zprávám se oklikou dostanu (viz výše), ale žádné specifické příznaky jsem u nich nenalezl. Díky za jakoukoliv pomoc či radu

All Replies (6)

more options

Globálna databáza je indexovací systém umožňujúcí Thunderbirdu vyhľadávať v zprávach. Znovuvytvorenie globálnej databázy preindexuje správy a vizitky z adresára. (Správy z konferencií nie sú indexované.)

Postup znovuvytvorenia globálnej databázy: - Ukončite Thunderbird. - Vyhľadajte vo svojom profile Thunderbirdu súbor global-messages-db.sqlite - Vymažte tento súbor (ja som si ho pre istotu iba premenoval na global-messages-db.sqlite.old). - Spustite Thunderbird. Automaticky sa začne proces vytvárania indexu. V závislosti na počte správ môže indexácia trvať dosť dlhý čas (cca 5 minút). Počas indexácie môžete Thunderbird používat, iba bude znížený jeho výkon a vyhľadávania prinesú iba čiastočné výsledky, alebo dokonca žiadne. Proces indexácie môžete sledovať v Správcovi aktivít (ponuka Nástroje > Správca aktivít).

more options

Preverte ešte, či mate nastavené zobrazovanie všetkých vlákien:

more options

V mnohých prípadoch pomôže opraviť priečinok, - kliknite na priečinok pravým tlačidlom myši a zvoľte "Vlastnosti" a vyberte "Opraviť priečinok":

http://imgbank.cz/images/2014/09/23/Thunderbird_opravit_priecinok.jpg

- postupne opravte aj ostatné priečinky

Potom je nutné "Vykonať údržbu priečinkov": - Thunderbird - Súbor - Vykonať údržbu priečinkov http://imgbank.cz/images/2015/08/19/Thunderbird_udrzba_priecinkov.jpg

more options

Ansam napsal(a)

Preverte ešte, či mate nastavené zobrazovanie všetkých vlákien:

V tomto problém nebyl, řešením byla Oprava složky - viz reakce u další odepovědi na dotaz.

more options

Ansam napsal(a)

Znovuvytvorenie globálnej databázy preindexuje správy a vizitky z adresára....

Jestlize problem byl vyresen pomoci "Oprava složky", viz reakce na dalsi odpoved, mam jeste i toto z nejakeho duvodu provest?

more options

Ansam napsal(a)

V mnohých prípadoch pomôže opraviť priečinok, ... Potom je nutné "Vykonať údržbu priečinkov": ...

Ano, skvělé! Řešením byla "Oprava složky". Tuto funkci jsem nikdy před tím nezkoumal a nepoužil... Provedu to tedy nyní ještě pro jistotu i na ostatních složkách dle návodu...

Děkuji!!!