Skanna QR-koder i Firefox för iOS

Dessa funktioner finns tillgängliga på Firefox version 8.0 eller senare. Se Vilken version av Firefox använder jag? för att hitta ditt versionsnummer.

Firefox för iOS har en QR-läsare som kan öppna en webbsida eller söka efter ord från en QR-kod. Denna artikel kommer visa hur du skannar en QR-kod.

1. Klicka på menyknappen längst ner på skärmen. (Du kan behöva navigera till toppen av sidan för att menyknappen ska dyka upp).
  2. Klicka på Skanna QR-kod ikonen i menyn längst ner på skärmen. (Du kan behöva svepa fram nästa menypanel först.)
ffios8-scan-qr-code
Ser du inte en menyknapp? Då har du kanske en gammal version av Firefox. Uppdatera till senaste versionen genom App Store.

Firefox för iOS kommer att öppna upp kameran automatiskt för att skanna QR-koder. Positionera din QR-kod så att den ryms inom den blåa ramen. Firefox kommer automatiskt att skanna QR-koden när koden är synlig inom ramen.

ffios-ios-camera-qr-code-scanner
  • Om QR-koden är en webbsida kommer den att öppnas när koden skannats.
  • Om koden istället är ord, kommer Firefox för iOS att söka efter dessa ord med din standardsökmotor.