Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Muutamat verkkosivut ova poistuneet on käytetty monta vuotta?

more options

Voiko verkkosivujen tuottaja katkaista käyttöosoitteen (id-osoite)

Voiko verkkosivujen tuottaja katkaista käyttöosoitteen (id-osoite)

All Replies (1)

more options

En ole varma ymmärränkö kysymystäsi täysin, mutta tosiaan verkkosivun tuottaja tai ylläpitäjä voi todellakin yleensä milloin vain poistaa sivustonsa. Verkkosivut saattavat myös vain hävitä tai olla muuten tavoittamattomissa (yhteyttä ei saa), milloin mistäkin syystä, joko tilapäisesti tai pysyvästi. Hankala sanoa tarkemmin tietämättä, mistä verkkosivuista on kyse.

On kuitenkin sanonta, että mikään internetiin laitettu ei sieltä häviä. Tämä johtuu siitä, että muut ovat voineet kopioida verkkosivulla olleita tietoja myös muualle eivätkä muualla olevat kopiot poistu samalla automaattisesti. On jopa internet-arkistoja, joista saattaa löytää kauan sitten hävinneiden sivustojen tietoja. Jos englanti taipuu, esimerkiksi tätä voi kokeilla: https://archive.org/

Modified by user182358391634626499304511781402597790703