Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Pesquisar no site de suporte

Evite golpes de suporte. Nunca pedimos que você ligue ou envie uma mensagem de texto para um número de telefone, ou compartilhe informações pessoais. Denuncie atividades suspeitas usando a opção “Denunciar abuso”.

Learn More

Nastaveni zobrazeni listy panelu: zobrazeni vsech panelu v jedne radce (liste) / bez L/R scrollovani

  • 16 respostas
  • 1 tem este problema
  • 4 visualizações
  • Última resposta de Xtek

more options

Zdravim,

potreboval bych poradit s jednou veci. Jelikoz castokrat operuji v jednom okne s temer desitkami panelu (typicky napr. 20ti), potreboval bych muj Firefox nastavit tak, aby jednotlive panely byly zobrazeny v liste "najednou", tedy byly videt vsechny a odpadla mi tak nutnost jednotlivymi panely scrollovat do leva a do prava. S tim, ze kazdy panel bude drobny nemam problem.

Dekuji za odpoved XT

Zdravim, potreboval bych poradit s jednou veci. Jelikoz castokrat operuji v jednom okne s temer desitkami panelu (typicky napr. 20ti), potreboval bych muj Firefox nastavit tak, aby jednotlive panely byly zobrazeny v liste "najednou", tedy byly videt vsechny a odpadla mi tak nutnost jednotlivymi panely scrollovat do leva a do prava. S tim, ze kazdy panel bude drobny nemam problem. Dekuji za odpoved XT

Solução escolhida

Excelentni, funguje to. Pesne tak nejak jsem si toto reseni predstavoval;) Jeste jednou diky M. Stankemu. A diky take vsem ostatnim za tipy a napomoc;)

Ler esta resposta 👍 0

Todas as respostas (16)

more options

Dobrý večer.

Nejjednodušší bude použít doplněk Custom Tab Width a nastavit si minimální šířku panelu třeba na 1, takže se budou zmenšovat donekonečna bez scrollování.

Pokud byste si chtěl trochu více hrát, jsou tu doplňky jako Tab Tweaks a Tab Mix Plus, které mají ještě spoustu dalších možností pro používání panelů.

more options

Zdravim,

dekuji za tipy. Onen prvni v podobe Custom Tab With se pro me zda byt nejprijatelnejsi. Ostatni dva jsou jiz prilis velkym "balikem" funkci.

Avsak domnivam se, ze by toto nastaveni melo byt ve FF v Nastaveni. Hadam, ze v about:config by to melo jit. Muzete poradit?

A jeste dotaz: funkci Seskupovani panelu FF s prichodem Australis zrusil. Jaky byste doporucil co nejjdnodussi doplnek suplujici tuto funkci?

Dekuji XT

more options

V bugu 574654 byly předvolby odebrány, takže v about:config už zřejmě ne. Je tu ale ještě možnost přes CSS (popsáno v bugu a na http://forum.mozilla.cz/viewtopic.php?t=3453#p15576).

Pro skupiny panelů bych doporučil Tab Groups, podrobněji viz článek Odstranění funkce Skupiny panelů.

more options

Mohly by to řešit předvolby browser.tabs.tabMaxWidth a browser.tabs.tabMinWidth nastavené na stejnou velikost.

more options

1/ Tab width

V about:config jsem nasel pouze browser.tabs.tabClipWidth. Volby browser.tabs.tabMaxWidth a browser.tabs.tabMinWidth jsou v about:config pritomny pouze pokud je nainstalovan add-on Custom Tab Width. Takze zrejme to skutecne ve FF nativne nastavit nejde.

Co se tyce druhe varianty, tedy skrze CSS. Slo by toto pravidlo aplikovat skrze pravidlo ve Stylish ?

.tabbrowser-tab[fadein]:not([pinned]) {

min-width: 50px !important;
max-width: 200px !important;

}

2/ Tab Groups Add-on Tab Groups je vyborna alternativa, de facto nativni. Nicmene potreboval bych upravit bilou ikonu tohoto buttonu. Mam totiz tmavy skin a button je prilis zarici (rusici). Potreboval bych idealne tento button nahradit onim sedym buttonem, ktery je videt pri otevreni funkce Tab Groups. Pujde to nejak pres Stylish ? Ci pripadne tento button invertovat a zmensit. Muzete pomoci se sepsani tohoto pravidla pro Stylish?

more options

UPD.: 1/ Tab width vyreseno pres Stylish - tento skript v nem funguje a aplikuje pravidlo! Netreba tedy instalovat dalsi doplnek Custom Tab Width

more options

1/ Pokud byste se chtěl zbavit i Stylish, můžete CSS překopírovat do souborů userChrome.css a userContent.css.

2/ Myslím, že to tlačítko na liště po prvním nastavení už ani nebudete potřebovat a můžete ho dát z lišty pryč.

more options

Pokud ty předvolby v about:config nejsou, zkusi bych je tam vytvořit. Nic se tím nedá pokazit, protože když nebudou fungovat, lze je snadno vyrušit.

more options

Diky za reakce a uvedeni moznosti stylovani.

1/ Stylish vs. css Doplnek Stylish je jen jakousi prodlouzenou rukou prikazu, ktere lze do FF aplikovat primo pres css. K tomu jen dotaz. Abych docilil kyzeneho, tak:

a/ vytvorim slozku 'chrome' v mem uzivatelskem profilu b/ vytvorim soubory userChrome.css a userContent.css c/ do techto (tohoto?) souboru ciste prekopiruji skript mojich pravidel ze Stylish

Je to takto jednoduche? A do ktereho souboru zadavam skript mych pravidel, do userChrome.css nebo userContent.css nebo do obou?

2/ Tab Width pravidlo v about:config jak uvedl Poljos, chci se zeptat jak vytvorit novou predvolbu v about:config. Po kliknuti na prave mysitko se zde rozbali kontext nabidka kde je na konce volba 'Nova predloha'. Zde je nasledne volba 'Retezec', 'Cislo' a 'Logicka hodnota'. Kterou z techto zvolit?

3/ Stylovani ikony doplnku Tab Groups co se tyce buttonu Tab Groups, tak to na liste potrebuji. Ma otazka tedy zustava k tomuto stejna: potreboval bych upravit bilou ikonu tohoto buttonu, ktery je na liste. Mam totiz tmavy skin a button je prilis zarici (rusici). Potreboval bych tento button nahradit onim sedym buttonem, ktery je videt na stejnem miste avsak pri otevreni doplnku Tab Groups. Ci pripadne tento button alespon invertovat a zmensit. Muzete pomoci se sepsani tohoto pravidla pro Stylish/css? Zjistil jsem, ze existuje nastroj v podobe doplnku DOM Inspector, ovsem preci jen nejsem v kodovani znaly. Potrebuji lokalizovat tento Tab Group button a ten nasledne upravit skrze Stylish/css pravidla dle mych pozadavku.

Muzete pomoci se sepsani tohoto pravidla pro Stylish/css? Hadam, ze to nebude nic komplikovaneho. Mam zde jiz totiz jeden mod na zmenseni buttonu pro PDF button:

/*AGENT_SHEET*/

  1. acro_web2pdf_ConvertButton .toolbarbutton-icon {
 width: 24px !important;

}

Takze toto css pravidlo pro Tab Groups button by melo ve vysledku vypadat neco jako toto, ovsem s jinymi prikazy, ktere prave neznam (a neznam tez nazev buttonu doplnku Tab Groups)

(Pak je zde samozrejme jeste moznost tento button nahradit svym a prepsat ho v usr profilu, nicmene nikde jsem ho nenasel, bude zrejme v nejake knihovne)

more options

1/ Ano, viz odkaz výše. userChrome.css je pro stylování rozhraní Firefoxu a userContent.css pro obsah webů.

2/ V tomto případě to bude číslo.

3/ Tady pravidlo bohužel nevím. Našel jsem ještě jeden doplněk Simplified Tab Groups, který funguje trochu jednodušeji, ale tlačítko by být výrazné nemělo.

more options

Vim o Simplified Tab Groups a dalsich, ale tyto nemaji tak primocare funkce jako Tab Groups a navic doplnek Tab Groups je napsan primo ze zdrojoveho kodu FF (je primym pokracovanim teto funkce, kterou FF prestal podporovat).

Tedy, dokazal by nekdo poradit jak na toto pravidlo pro css (viz. vyse)?

more options

Ja to mám v about:config nastavené takto už mnoho rokov (aj dnes) a som s tým veľmi spokojný. [imghttp://imgbank.cz/images/2016/04/04/tab.jpg/img about:config]

more options

Diky Ansam za reakci. Zadani techto pravidel pres about:config funguje. Mam to pres Stylish, ale je to de facto to same.

Kazdopadne zajimalo by me, jestli je tu nekdo kdo mi poradil s tim pravidlem pro upravu buttonu Tab Groups;)

more options

Našel jsem řešení na GitHubu doplňku v souboru TabView.css. Zkuste toto:

@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);

toolbar[brighttext] #tabGroups-tabview-button { list-style-image: url(chrome://tabgroups-os/skin/Toolbar.png); }

Alterado por Michal Stanke em

more options

Solução escolhida

Excelentni, funguje to. Pesne tak nejak jsem si toto reseni predstavoval;) Jeste jednou diky M. Stankemu. A diky take vsem ostatnim za tipy a napomoc;)

more options

p.s.: staci to tam mit zapsane takto:

/* tabview toolbar button */

toolbar[brighttext] #tabGroups-tabview-button { list-style-image: url(chrome://tabgroups-os/skin/Toolbar.png); }