Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Velikost písma v mailu Thunderbird

  • 6 svar
  • 1 har dette problemet
  • 49 views
  • Siste svar av Standa STBK

more options

Dobrý den, ve firmě používáme mail Thunderbird a nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma. Když otevřu mail, je písmo v mailu malé. Zkoušel jsem to přenastavit v nastavení kroky Předvolby - Obecné - Zobrazení. Ale když nastavím velikost písma větší, ve výsledku se nic nezmění. Písmo je stále stejně malé. Můžu sice písmo zvětšit formou Ctrl+ ale když mail zavřu a opět otevřu, písmo je stále malé.

Nemůžete prosím poradit, kde je problém?

Děkuji. Melichárek D.

Dobrý den, ve firmě používáme mail Thunderbird a nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma. Když otevřu mail, je písmo v mailu malé. Zkoušel jsem to přenastavit v nastavení kroky Předvolby - Obecné - Zobrazení. Ale když nastavím velikost písma větší, ve výsledku se nic nezmění. Písmo je stále stejně malé. Můžu sice písmo zvětšit formou Ctrl+ ale když mail zavřu a opět otevřu, písmo je stále malé. Nemůžete prosím poradit, kde je problém? Děkuji. Melichárek D.

All Replies (6)

more options

Zkoušel jsi v tom nastavení písma - Zobrazení - Formátování (Písma a barvy) - kliknout na Rozšířené...? Je tam možnost nastavení minimální velikosti písma.

more options

@poljos Ano, zkoušel jsem. Ale velikost písma v mailu je stále stejná... :( Osobně si myslím, že problém bude někde jinde v nastavení... ale kde?

more options

To se ti zobrazují všechny e-maily malým písmem, nebo jenom u některých odesílatelů? Nejsem si jistý, jestli to nezávisí právě na odesílateli a jeho nastavení velikosti textu.

Je taky možné, že je ta velikost písma závislá na nastavení písma v operačním systému.

more options

@poljos, malé písmo se mi zobrazuje ve všech mailech, i v odeslaných...

more options

Taky je tam nastavení Vytváření - Styl HTML - nastavit Písmo a velikost textu. To nastavení minimální velikosti písma se nikde neprojeví, ani když se nastaví nějaká extrémní velikost?

  • nějakou dobou se už zabývám problémem zvětšení písma

Co se stalo, že se to písmo změnilo? Pokud jsou v Thunderbirdu nějaké doplňky - zakázat.

Endret av poljos

more options

Na prvním obrázku je vidět moje nastavení v dialogu Rozšířené. Pak jsem ještě nastavil větší velikost písma na kartě Vytváření, což je vidět na druhém obrázku. Ale i tak je písmo některých mailů drobné. Jde o maily, ve kterých je velikost natvrdo nastavená v bodech nebo pixelech. Typicky jde o maily vytvořené v produktech od Microsoftu. Bohužel i při dnešních rozlišeních displejů, kdy je často nejmenší 1920×1080, se stále bere jako základ velikost písma 10 bodů, což je opravdu miniaturka. Některé maily se pak dají číst jenom obtížně.

Ještě zkus jednu věc: Předvolby -> karta Obecné -> Editor předvoleb -> tady zkus změnit volbu layout.css.devPixelsPerPx. Hodnotu jsem pro sebe změnil na 1.3. Tím se mi zvětšil font uživatelského rozhraní a taky velikost zobrazených mailů.

Pokud se dialogy z obrázků zdají větší než máš na svém stroji, není to náhoda. Mám ve Windows 10 zvětšené celé uživatelské rozhraní na 125% (Nastavení -> Systém -> Obrazovka -> Měřítko a rozložení -> Změnit velikost textu, aplikací a dalších položek). Systém mi přitom doporučuje 150%.

Endret av Standa STBK