Hvordan tar jeg et skjermbilde av problemet mitt?

Firefox, Firefox for Android, Firefox for iOS,... Firefox, Firefox for Android, Firefox for iOS, Thunderbird Opprettet: 4 days, 10 hours ago

Et skjermbilde er et bilde av hele eller deler av skjermen til datamaskinen din. Vi på Mozilla-forumet oppmuntrer innsendere til å legge ved skjermbilder. Et bilde sier mer enn tusen ord og kan langt på vei forklare et problem.

Du kan enten bruke Ta skjermbilde-funksjonen i Firefox, eller følge anvisningene under for å ta et skjermbilde på datamaskinen, iOS-enheten eller Android-enheten din.

Firefox skjermbilder

Slik tar du et skjermbilde fra Firefox ved hjelp av Firefox Ta skjermbilde-funksjonen:
HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker i et tomt område av siden og velg Ta skjermbilde.
Alternativt, bruk tastatursnarveien Ctrl + Shift + Scommand + shift + S.

Fx127Win10NorskTaSkjembilde

Tips: Du kan også tilpasse verktøylinjen din i Firefox ved å legge til en skjermbilde-knapp:

1. Trykk på menyknappen Fx89menuButton, trykk på Flere verktøy … og velg Tilpass verktøylinje ….
    • Dette åpner en spesial-fane der du kan flytte funksjoner mellom overflytmenyen og verktøylinjen begge veier.
  2. Dra Skjermbilde-elementet Fx88Customize-ScreenshotButton til verktøylinjen.
  3. Klikk på Fx127Win10NorskFerdig-knapp.

Les Ta skjermbilder i Firefox for å lære mer om skjermbilder i Firefox.

Ta et skjermbilde i Windows

Tilpass innholdet på skjermen slik du vil ha det på bilde før du utføre instruksjonene under:

1. Trykk på Print Screen eller Prnt Scrn eller PrtScn (avhengig av tastaturet ditt). Denne tasten finner du vanligvis i øvre høyre del av tastaturet ditt. Om du samtidig holder Alt-tasten nede, tar du kun bilde av det aktive vinduet.
  2. Åpne Windows Start-meny Windows Icon og start Microsoft Paint fra listen over programmer (se under Windows tilbehør).
    Win10NorskSokPaint
  3. Når Paint kjører, klikk på Lim inn slik at bildet ditt vises.
  4. Lagre bildet som en PNG fil på et sted det er lett å finne, for eksempel på skrivebordet.
    Win10NorskPaintLagreSom

Nå har du et skjermbilde du kan legge ved innlegget på forumet ved å klikke på Browse-knappen under How can we help? / Post a Reply boksen.

Verktøy

Ta et skjermbilde på Mac

Tilpass innholdet på skjermen slik du vil ha det på bilde før du utføre instruksjonene under:

• For å kopiere hele skjermen, hold command og Shift-tastene nede samtidig som du taster 3.
  • For å kopiere en angitt del av skjermen, hold command og Shift-tastene nede samtidig som du taster 4, og så velger du hvilket område du vil kopiere.
  • For å kopiere et angitt vindu, hold command og Shift-tastene nede samtidig som du taster 4, og så taster du mellomrom. SÅ kan du klikke på vinduet du vil kopiere.

Kopien, en PNG fil, lagres på skrivebordet ditt med navn Picture 1. Nå har du et skjermbilde du kan legge ved innlegget på forumet ved å klikke på Browse-knappen under How can we help? / Post a Reply boksen.

Verktøy

Ta et skjermbilde på Gnu/Linux

Tilpass innholdet på skjermen slik du vil ha det på bilde før du utføre instruksjonene under:

• Kjører du Ubuntu klikker du på Applications menyen, finn Accessories-mappen og velg Take Screenshot.
  • I distribusjoner som bruker KDE-miljøet (Kubuntu, OpenSUSE, osv.), bruk KSnapshot
  • I distribusjoner som bruker Gnome skrivebordsmiljøet (Debian, Trisquel, Fedora, osv.), bruk Gnome-screenshot
  • I de fleste andre distribusjonene, avhengig av skrivebordsbehandleren din, kan du også bruke Print Screen eller Prnt Scrn tasten for å kopiere skjermen din:
    • Print Screen: hele skjermen
    • Alt + Print Screen: aktivt vindu
    • Shift + Print Screen: valt rektangel på skjermen
    • Ctrl kombinert med et av valgene over vil kopiere skjermbildet til utklippstavlen

Nå har du et skjermbilde du kan legge ved innlegget på forumet ved å klikke på Browse-knappen under How can we help? / Post a Reply boksen.

Verktøy

Ta et skjermbilde på iOS-enheter

Tilpass innholdet på skjermen slik du vil ha det på bilde før du utføre instruksjonene under:

1. Hold inne Av/På-knappen mens du raskt trykker på Hjem-knappen.
  2. Skjermen din blir hvit et øyeblikk og enheten lager en lukker-lyd (om lyden er på) for å indikere at det er tatt et skjermbilde.
  3. Skjermbildet lagres i foto-appen din der du kan se på det.
iOS-enheter: Fra og med iPhone 6 er Av/På-knappen plassert på høyre side av enheten.

Ta et skjermbilde på Android -enheter

Hvordan du tar et skjermbilde med Android-enheten din, er avhengig av hvilken enhet og versjonen av Android, men det finnes to vanlig metoder:

• Trykk på Av/På-knappen og volum-ned knappen til skjermen blinker.
  • Om metoden over ikke virker, og enheten din har en Hjem-knapp, hold denne og Av/På-knappen inne samtidig til skjermen blinker.

Etterpå finner du skjermbildet i Galleri-appen.

Merknad: På Android-telefoner som kjører stock Android versjon 9 (Pie), kan du ganske enkelt holde inne Av/På- / Lås/Lås opp-knappen for å få opp AV-menyen. Velg Skjermbilde (tredje valg nederst i menyen) for å lagre et skjermbilde i galleriet ditt.

Om ingen av disse metodene fungerer, søk hjelp for din enhet på et Android-forum, for eksempel forums.androidcentral.com.

Mer hjelp

Nettsiden take-a-screenshot.org har instruksjoner for hvordan du tar skjermbilder i Windows, på Mac, Linux, iOS og Android-enheter.