Ta skjermbilder i Firefox

Du kan ta skjermbilder av synlige deler av en nettside, eller til og med hele nettsiden, og så kopiere eller lagre disse bildene.

Hvordan tar jeg et skjermbilde?

Slik tar du et skjermbilde:

1. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker på en tom del av nettsiden for å åpne lokalmenyen.
  2. Velg Ta skjermbilde.

Alternativt, bruk tatstatursnarveien Ctrl + Shift + Scommand + shift + S.

Tips: Du kan også legge til en skjermbilde-knapp i verktøylinjen til Firefox:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Flere verktøy … og velg Tilpass verktøylinje …
    • Dette åpner en egen fane, der du kan dra-og-slippe elementer inn i eller ut av Overflytsmenyen eller verktøylinjen.
  2. Dra Skjermbilde-elementet Fx88Customize-ScreenshotButton dit du vil ha det.
  3. Klikk på Ferdig.

Hvilke type skjermbilder kan jeg ta?

Du har flere valg:

• Velg et område av nettsiden manuelt: Klikk og dra for å velge den delen av siden du vil ta bilde av. Etter å ha markert et område, kan du endre på størrelse og form ved å dra i de runde markørene.
  • Velg et område av nettsiden automatisk: Når du beveger musemarkøren over skjermen, vil de forskjellige delene av siden automatisk bli markert. Klikk på den du vil ta bilde av. Etter å ha valgt en del, kan du også endre på størrelse og form ved å dra i de runde markørene.
  • Ta bilde av hele nettsiden: Velg Lagre hele siden øverst til høyre.
  • Ta bilde av synlig del av nettsiden: Velg Lagre synlig område øverst til høyre for å ta bilde av hele den synlige delen av nettsiden.

Hvordan bruker jeg skjermbildet jeg har tatt?

Etter at du har valgt hva du vil ta bilde av, får du følgende valg:

Fx111WinNorskSkjermbildeKansellerKopierLastned
  • Last ned som bildefil: Klikk på Last ned for å lagre skjermbildet som en bildefil, med navn Screenshot year-month-day at hour-minute-second Page title.png. Filen vil bli lagret i den mappen du bruker som standard nedlastingsmappe for Firefox.
  • Kopier til utklippstavle: Klikk på Kopier for å kopiere skjermbildet til systemets utklippstavle slik at du kan lime det inn i et annet program senere.
  • Avbryt: Klikk på X for å forkaste skjermbildet. Du kan også bruke Esc-tasten for å avbryte.

Hvorfor virker ikke Ta skjermbilde-funksjonen i Firefox på enkelte nettsider?

Skjermbildeopptak virker stort sett på alle nettsider. Noen sider, som inneholder HTML <frameset> kode, støttes ikke fullt ut for denne funksjonen, og du kan oppleve at du ikke får tatt bilde av dem.

Også nettsider med spesielle tillatelser til å modifisere Firefox, som Test Pilot and addons.mozilla.org, støttes ikke på grunn av strenge sikkerhetsregler innført for å forhindre manipulering av nettsiden.

Til slutt, noen nettsider, som startsiden til Firefox og InnstillingerInnstillinger -sider støttes ikke. Disse sidene er laget med annet programmeringsspråk enn resten av Verdensveven.

Hva slags data samler Firefox inn med Ta skjermbilde-funksjonen?

Ta skjermbilde i Firefox samler inn informasjon i henhold til Firefox Browser Privacy Notice. Vi samler inn informasjonen for å lære hvordan folk bruker Ta skjermbilde-funksjonen så vi kan forbedre den. Du finner en liste over alle hendelser vi samler inn i dette dokumentet.

Kan jeg velge bort at det samles inn data om min bruk av Ta skjermbilde?

Selvfølgelig. Skjermbilder består av en web-basert del og en nettleser-basert del. InnstillingerInnstillinger for Firefox blir for tiden reorganisert, så hvordan du slår av innsamlingen gjøres på på litt forskjellige måter, avhengig av hvilken versjon av Firefox du bruker.

Deaktiver innsamling av tilleggs-data

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet.
  3. Rull ned til Datainnsamling og bruk for Firefox-avsnittet.
  4. Fjern merket for Tillat Firefox å sende tekniske og data for bruk til Mozilla.

Deaktiver innsamling av nettsteds-data

Ta skjermbilde-funksjonen forholder seg til Ikke spor-innstillingen for nettleseren din for å avgjøre om nettstedsdata kan samles inn eller ikke. Dette gjelder Firefox så vel som andre nettlesere som støtter Ikke spor.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet.
  3. Sett innstillingen Send nettsider et “Ikke spor”-signal om at du ikke vil bli sporet til Alltid.