Tekst uit afbeeldingen kopiëren in Firefox voor MacOS

Met Tekstherkenning kunt u tekst uit een geselecteerde afbeelding op uw huidige webpagina extraheren. Of dit nu een gedenkwaardige tekst in een meme is of contactinformatie in de schermafdruk van een evenementflyer, u kunt die tekst kopiëren om te delen, op te slaan of op te zoeken zonder dat u handmatig alles hoeft over te typen.

Deze functie is ook compatibel met VoiceOver, de ingebouwde schermlezer van macOS.

Noot:
  • Tekstherkenning is beschikbaar in Firefox versie 106 en hoger.
  • Momenteel wordt deze functie alleen ondersteund op macOS 10.15 (Catalina) of hoger.
  • Als u macOS 10.15 (Catalina) gebruikt, ondersteunt Tekstherkenning alleen Engels. Als u echter macOS 11.0 (Big Sur) of hoger gebruikt, is Tekstherkenning beschikbaar in de volgende talen op verschillende herkenningsniveaus:

Meer accurate herkenning: Engels, Chinees, Portugees, Frans, Italiaans, Duits en Spaans

Snellere herkenning: Engels, Portugees, Frans, Italiaans, Duits en Spaans

Tekstherkenning gebruiken

Klik met uw rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer Tekst van afbeelding kopiëren in het menu dat wordt getoond om tekst uit een afbeelding te kopiëren.

Ziet u het menu niet na rechtsklikken? Probeer Shift ingedrukt te houden terwijl u met uw rechtermuisknop klikt, of tweemaal met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken om het te tonen.

Noot: met deze functie kunt u tekst kopiëren uit elke .jpg-, .png- en .webp-afbeelding. Merk op dat de opdracht Tekst van afbeelding kopiëren niet werkt op afbeeldingen die bewust zijn ontworpen om kopiëren van tekst uit te schakelen.

CopyTextImageMacOS

Pop-up

Als u Tekstherkenning in het menu oproept, ziet u een functionele pop-up met een ladende animatie, terwijl Firefox de afbeelding analyseert.
MacOStextfromimage

Het kan een paar seconden langer duren om de functie te laden als er langere, complexere tekst in de geselecteerde afbeelding staat.

TextfromImageScrollbar

De functie kopieert automatisch alle geëxtraheerde tekst naar uw Klembord. Als u echter slechts een gedeelte van de tekst wilt kopiëren, kunt u uw voorkeursfragment selecteren, accentueren en met command + C kopiëren.

U kunt om de pop-up te sluiten op de knop Sluiten klikken of esc drukken.

Gegevensverzameling

We verzamelen geen persoonlijke gegevens, behalve het volgende:

1. Of u de functie oproept via het contextmenu.
  2. Of u een schermlezer gebruikt voor de functie.

Schermlezer

Tekstherkenning is compatibel met VoiceOver. Als u de functie oproept, wordt de pop-up als gebruikelijk gelezen door de schermlezer. Lees Toegankelijkheidsfuncties in Firefox voor meer informatie. ScreenreaderMacOS

Problemen oplossen

Aangezien Tekstherkenning volop in ontwikkeling is, kunt u tekstfouten tegenkomen als de afbeelding complexere tekst bevat. Als Tekstherkenning niet werkt, ziet u een foutmelding in de pop-up.

Als u fouten ontdekt in deze functie, meld dan een bug op Bugzilla en probeer de functie op een andere afbeelding. We hopen Tekstherkenning op basis van uw feedback te verbeteren.