De Silverlight-plug-in gebruiken om geluid en video af te spelen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 8490
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Microsoft Silverlight is een plug-in die door sommige websites wordt gebruikt voor het weergeven van multimedia-inhoud. Dit artikel beschrijft hoe u kunt controleren of u Silverlight hebt geïnstalleerd, en zo niet, hoe u het kunt installeren.

Controleren op aanwezigheid van Silverlight

Bezoek de Silverlight-installatiepagina bij Microsoft.com om vast te stellen of u de Silverlight-plug-in hebt geïnstalleerd.

Als Silverlight is geïnstalleerd, zult u een melding zien die uw versie van Silverlight bevat, zoals The version of Silverlight installed is: Silverlight 3.

Silverlight installeren

Als u Silverlight niet hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies op de pagina Gedetailleerde installatie-instructies voor Silverlight bij Microsoft.

Als u Silverlight niet hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies op de Moonlight-installatiepagina bij Go-Mono.com. Moonlight is een opensource-implementatie van Microsoft Silverlight voor Unix-gebaseerde systemen.

Silverlight de-installeren

Volg de instructies op de pagina Silverlight verwijderen bij Microsoft om Silverlight te de-installeren.

Voor het de-installeren van een plug-in, zie Handmatig een plug-in de-installeren.

Probleemoplossing

Silverlight werkt niet in Firefox 4

Vanaf Firefox 4.0 bèta 7 werkt Firefox op Mac OS 10.6 “Snow Leopard” als een 64-bits toepassing. Vanwege een bug zal het laden van de 32-bits Silverlight-plug-in mislukken, en zullen websites die afhankelijk zijn van Silverlight (zoals Netflix) niet werken in Firefox 4 bèta 7 en hoger. Als tijdelijke oplossing kunt u Firefox als volgt in 32-bits modus uitvoeren:

1. Selecteer Firefox in de menubalk, gevolgd door Firefox afsluiten.
  2. Open de map Toepassingen in Finder en bepaal de locatie van het Firefox-toepassingspictogram.
  3. Houd de control-toets ingedrukt terwijl u op het Firefox-pictogram klikt en selecteer Toon info in de list men menu-items.
  4. Klik in het venster “Firefox-info” op het vakje voor “Open in 32-bits modus”, zodat dit wordt aangevinkt.
  5. Sluit het venster “Firefox-info” en start Firefox 4 daarna opnieuw.