De Silverlight-plug-in gebruiken om geluid en video af te spelen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.

Microsoft Silverlight is een plug-in die door sommige websites wordt gebruikt voor het weergeven van multimedia-inhoud. Dit artikel beschrijft hoe u kunt controleren of u Silverlight hebt geïnstalleerd, en hoe u het kunt installeren of bijwerken.

Silverlight is niet beschikbaar voor het Linux-platform, en de enige opensource-implementatie van Silverlight, Moonlight genaamd, wordt niet meer ontwikkeld. Het kan nog steeds vanaf de bron worden gecompileerd, maar het wordt niet aanbevolen dit te gebruiken. Meer informatie is te vinden op de Moonlight-installatiepagina.

Controleren op aanwezigheid van Silverlight

Bezoek de pagina Get Microsoft Silverlight van Microsoft om vast te stellen of u de Silverlight-plug-in hebt geïnstalleerd.

Als Silverlight is geïnstalleerd, ziet u een melding met uw versie van Silverlight.

Silverlight-currentversion

Silverlight installeren

Als u Silverlight niet hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies bij Installation Instructions op de pagina Get Microsoft Silverlight van Microsoft.

Silverlight bijwerken

Als Silverlight is geïnstalleerd maar uw versie is verouderd, toont de pagina Get Microsoft Silverlight uw geïnstalleerde versie en de huidige versie van Silverlight.

Silverlight-update

Klik op de koppeling voor de huidige versie om de nieuwste versie van Silverlight handmatig te downloaden en te installeren.

Noot: Silverlight bevat een automatische updatefunctie, dus wellicht zijn handmatige updates niet nodig. Zie het artikel Microsoft Silverlight Configuration Dialog Box en het artikel Microsoft Silverlight Updater voor details.

Silverlight de-installeren

Volg de instructies bij Uninstall Silverlight op de pagina Get Microsoft Silverlight van Microsoft om Silverlight te de-installeren.

Silverlight is geïnstalleerd maar werkt niet

Mozilla blokkeert oudere versies van Silverlight, waardoor websites zoals Netflix een melding weergeven waarin wordt gevraagd of u Silverlight wilt installeren. Werk uw installatie van Silverlight bij naar de meest recente versie door de pagina Get Microsoft Silverlight van Microsoft te bezoeken om dit te verhelpen.

In sommige gevallen is het probleem hierdoor niet verholpen en dient u de Silverlight-plug-in handmatig te activeren:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Zoek naar Silverlight in de lijst van plug-ins en selecteer Altijd activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu.