Risico’s van het downgraden naar een oudere versie van Firefox met een gedeeld profiel

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De volgende wijzigingen worden van kracht vanaf versie 62.

Wat zijn profielen?

Alle instellingen van een Firefox-gebruiker worden bewaard in wat we het gebruikersprofiel noemen. Meer details over wat profielen zijn is hier te vinden.

Welke wijzigingen hebben we aangebracht?

Het wisselen tussen nieuwere en oudere installaties van Firefox bij gebruik van hetzelfde profiel op dezelfde computer kan mogelijk tot beschadiging van het profiel en verlies van gegevens leiden, omdat wijzigingen in de profielstructuur doorgaans niet achterwaarts compatibel zijn.

Vanaf Firefox 62 zullen gebruikers die tussen meerdere op verschillende locaties op de schijf geïnstalleerde installaties wisselen met hetzelfde profiel de volgende waarschuwingen zien:

• Bij het wisselen van een oudere versie naar een nieuwere versie kunt u niet teruggaan zonder van profiel te wisselen.
  • Bij het wisselen van een nieuwere versie naar een oudere versie wordt u geadviseerd de meest recente versie te gebruiken, of een ander profiel te gebruiken met de oudere versie.
Hier kunt u meer details vinden over het gebruik van de profielbeheerder en het gebruik van verschillende profielen.

Wat zijn de gevolgen voor gebruikers die geen profielen delen tussen verschillende installaties van Firefox?

Geen. Gebruikers met één installatie van Firefox of met verschillende installaties die elk een eigen profiel hebben, zullen de waarschuwing niet zien.

Kan ik Sync gebruiken om toch toegang te hebben tot mijn bladwijzers en browsergeschiedenis op verschillende installaties van Firefox?

Als u een aangemelde Sync-gebruiker bent in de nieuwere versie van Firefox, kunt u bij het opstarten van de oudere versie van Firefox de Profielbeheerder openen en een ander profiel kiezen. Meld u daarna aan bij uw Firefox-account en voer een synchronisatie uit om uw bladwijzers en browsergeschiedenis te herstellen.