De Pocket-woordenlijst

We realiseren ons dat er best wel wat termen zijn die uniek zijn voor Pocket, daarom deze kleine tour van enkele van de meest gebruikte termen en functienamen die u ziet als u Pocket gebruikt of onze hulpartikelen leest.

Veelvoorkomende termen

Item – de naam die we gebruiken voor een los artikel, video, afbeelding of webpagina die u naar Pocket hebt opgeslagen.

Opgeslagen – als u een item naar Pocket opslaat, wordt dit toegevoegd aan uw overzicht Opgeslagen. U kunt uw Opgeslagen items benaderen als u de Pocket-website bezoekt, of als u de Pocket-app opent op uw mobiele apparaat. Als u een item hebt afgerond, kunt u op het vinkje klikken om het in uw Archief te bewaren. Ontdek hoe u opgeslagen items op elk van uw apparaten kunt bekijken.

Lijsten – Maak mappen in uw Pocket-account door lijsten aan te maken. Combineer lijsten en labels om uw opgeslagen items te ordenen.

Browserextensie – een extensie is een add-on voor uw browser die de Pocket-knop aan de werkbalk van uw browser toevoegt. Dit maakt het eenvoudig om de pagina die u bekijkt in uw browser naar Pocket op te slaan met één klik. Download de Pocket-browserextensie om te beginnen met opslaan.

Pk Glossary

Artikelweergave – Artikelweergave is de vereenvoudigde artikelopmaak van Pocket waardoor het lezen in Pocket prettig en vrij van afleidende advertenties, protserige opmaak en andere onnodige zaken wordt. U kunt het lettertype, de tekstgrootte, het thema en meer aanpassen aan uw eigen unieke leesstijl. Klik hier voor info over Artikelweergave.

Oorspronkelijke weergave – Oorspronkelijke weergave toont de pagina precies zoals deze in oorspronkelijke vorm zou verschijnen in uw browser.

Pocket Premium – Pocket Premium is een optioneel abonnement, dat uw Pocket-ervaring upgradet met krachtige nieuwe functies, zodat u nog meer kunt doen met de inhoud waar u van houdt. Bekijk hier de functies van Premium!

Acties in Pocket

Archiveren – als u klaar bent met een item, maar het voor de toekomst wilt bewaren, kunt u het in het Archief plaatsen door op het vinkje te klikken. Gearchiveerde items zijn nog steeds beschikbaar in Pocket, maar worden niet automatisch naar uw apparaat gedownload. U hebt daarom een netwerkverbinding nodig om uw Archief te bekijken.

Verwijderen – als u een item niet wilt bewaren, kunt u het verwijderen door op het prullenbakpictogram te klikken. Dit verwijdert het item blijvend uit uw Opgeslagen items. Verwijderde items kunnen niet worden hersteld.

Favoriet – u kunt van items die belangrijk voor u zijn een Favoriet maken door op het sterpictogram te klikken. Dit plaatst een gele ster naast het item in uw lijst Opgeslagen en plaatst dit item ook in uw lijst Favorieten in Pocket.

Opslaan naar Pocket – opslaan naar Pocket is de eenvoudige handeling van het toevoegen van een artikel, video, afbeelding of webpagina aan uw Pocket-account. Soms noemen we dit ook wel Toevoegen aan Pocket. Klik hier voor een overzicht van de verschillende manieren waarop u naar Pocket kunt opslaan.

Aan lijst toevoegen – maak lijsten aan om mappen aan te maken in Pocket. Deze functie is momenteel alleen in onze webapp beschikbaar.

Duim omhoog / Duim omlaag – klik op het pictogram Duim omhoog of Duim omlaag op de startpagina van Pocket om aan te geven of u de inhoud interessant vond. Opmerking: deze experimentele functie wordt geleidelijk uitgerold naar gebruikers en is mogelijk nog niet voor u beschikbaar.

Functies

Luisteren (TTS) – Pocket gebruikt de Tekst-naar-Spraak-functionaliteit van uw apparaat, wat een aangename en bijna menselijke luisterervaring biedt. Gebruik de TTS-functie om naar uw artikelen te luisteren.

Ontdekkingsfeed – items die Pocket naar gebruikers verzendt die zijn toegesneden op uw eigen opslag- en leesgewoonten. U vindt hier meer info over aanbevelingen.

Accentueren – benadruk belangrijke aanhalingen, feiten of wat u maar wilt opmerken uit een opgeslagen artikel door het te accentueren. Meer info over accentueren.

Ontleder – de Artikelweergave van Pocket wordt aangedreven door onze Ontleder. Deze speciale software is verantwoordelijk voor de identificatie van de artikelinhoud (tekst, afbeeldingen, video’s) en de weergave ervan in Artikelweergave. De Ontleder werkt hard om het gehele artikel te ontleden, maar heeft daar soms moeite mee. Als u bemerkt dat de Artikelweergave in Pocket onvolledig is, laat dat ons dan weten, en ons team kijkt graag mee.

Labels – labels zijn perfect voor het ordenen van de items die u hebt opgeslagen. Meer info over labelen in Pocket.

Profiel – het profiel is uw samengestelde lijst van items die u aanbeveelt. Uw Lijst, waar uw opgeslagen items worden bewaard, blijft privé, en alleen items die u aanbeveelt worden publiek. Meer info over uw profiel.