Kan niet naar Pocket opslaan in Firefox – word telkens gevraagd aan te melden

Als u pagina’s opslaat naar Pocket in Firefox, dient u aangemeld te zijn bij de Pocket-website. Als u uw standaard-navigatieinstellingen hebt gewijzigd of een extensie hebt geïnstalleerd die automatisch uw cookies wist, kan het zijn dat u wordt gevraagd aan te melden bij Pocket, telkens als u probeert een pagina op te slaan. Lees verder voor een aantal mogelijke oplossingen.

• Als u altijd wordt gevraagd om aan te melden bij Pocket als u uw Pocket-lijst met opgeslagen pagina’s wilt bekijken, lees dan ook het artikel Aanmeldproblemen bij Pocket oplossen.

Cookies bewaren als Firefox wordt afgesloten

Als u Firefox hebt ingesteld om uw geschiedenis te wissen als Firefox wordt gesloten, vereist Pocket, telkens als u Firefox opent en probeert een pagina op te slaan, dat u zich aanmeldt.

Noot: lees voor meer info over de geschiedenis in Firefox Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.

Zo stelt u Firefox in om uw cookies te onthouden als u uw browser sluit:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Privacy & Beveiliging.
  3. Klik onder Geschiedenis, als u Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit hebt ingeschakeld, op Instellingen….
  4. Haal het vinkje weg bij Cookies.

Probeer na deze wijziging nogmaals een pagina naar Pocket op te slaan. Er wordt nog één keer gevraagd om aan te melden.

Een uitzondering voor Pocket toevoegen als Firefox is ingesteld op ‘Nooit geschiedenis onthouden’

Pocket is afhankelijk van cookies om u aangemeld te houden en pagina’s op te slaan naar uw Pocket-account. Als uw privacy-instellingen van Firefox zijn ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden, worden geen cookies opgeslagen, en vraagt Pocket u aan te melden telkens als u naar Pocket probeert op te slaan.

Noot: lees voor meer info over het instellen van Firefox zodat het uw geschiedenis nooit onthoudt Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.

De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen is het aanpassen van de instellingen voor Geschiedenis en een uitzondering toe te voegen, zodat Pocket een cookie mag opslaan in uw Firefox-browser. U doet dit zo:

1. Open Firefox.
  2. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Privacy & Beveiliging.
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu in de sectie Geschiedenis Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  5. Haal het vinkje bij Altijd de privénavigatiemodus gebruiken weg.
  6. Klik onder Cookies en websitegegevens op de knop Uitzonderingen beheren….
  7. Voer in het veld Adres van website https://getpocket.com in en klik op de knop Toestaan.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Probeer na deze wijziging nogmaals een pagina naar Pocket op te slaan. Er wordt nog één keer gevraagd om aan te melden.

First Party Isolation uitschakelen

First Party Isolation is een geavanceeerde browserinstelling die de toegang tot cookies, buffer en overige gegevens beperkt tot het domein dat ze heeft aangemaakt. Als First Party Isolation is ingeschakeld, voorkomt het dat de Pocket-add-on kan aanmelden.

U leest hieronder hoe u kunt controleren of First Party Isolation is ingeschakeld, en hoe u het uit kunt schakelen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ of plak de volgende tekst: privacy.firstparty.isolate.
  3. Als deze voorkeur is ingesteld op true, dubbelklik er dan op om hem in te stellen op false.
Noot: er bestaat een Firefox-add-on genaamd First Party Isolation, die deze functie automatisch inschakelt. Als deze add-on is geïnstalleerd in uw browser, dient u deze uit te schakelen of te de-installeren om First Party Isolation uit te schakelen.

Handmatig naar Pocket op slaan via de Pocket-website

Als u uw privacy-instellingen liever niet wijzigt, kunt u nog steeds Pocket gebruiken en koppelingen rechtstreeks naar uw lijst opslaan als alternatief voor het gebruik van de Pocket-werkbalkknop. U kunt op de knop + in de bovenste werkbalk van de Pocket-website klikken. Lees voor meer info Saving to Pocket Manually.

Ik heb nog steeds problemen. Wat nu?

Als u nog steeds problemen hebt bij het opslaan naar Pocket in Firefox, neem dan contact op met Pocket Ondersteuning en informeer ons over uw ervaring. We helpen u graag!