Kan geen video’s van streamingdiensten afspelen in Firefox

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit probleem kan van toepassing zijn op uw versie van Firefox.

Firefox gebruikt technologie van Widevine om DRM-beschermde video’s van streamingdiensten af te spelen. Nadat Google de inhoudsontsleutelingsmodule (content decryption module (CDM)) en privéversleutelingssleutels van Widevine op 31 mei 2021 bijwerkt, kunnen Firefox-gebruikers van versie 88.0 en lager mogelijk problemen ondervinden bij het afspelen van video’s van streamingdiensten zoals Amazon Prime, Netflix, Hulu, Disney+ en andere streamingdiensten.

WidevineIssue87

Hoe weet ik of ik last heb van dit probleem?

Als u Firefox versie 88.0 en lager (of Firefox Extended Support Release 78.10.0esr en lager) gebruikt, is dit probleem relevant voor u. Gebruikers van Firefox versies 88.0.1 en hoger of Firefox ESR versies 78.10.1esr en hoger zijn niet getroffen.

Oplossing

Om dit probleem op te lossen moeten gebruikers bijwerken naar de nieuwste versie van Firefox, om ervoor te zorgen dat de nieuwste Widevine-bibliotheek beschikbaar is voor alle streamingdiensten. Lees dit artikel om te bekijken welke versie van Firefox u gebruikt. Lees voor meer info over hoe u Firefox kunt bijwerken naar de nieuwste versie Firefox bijwerken naar de meest recente versie.

Noot: de huidige versie van Google Widevine is niet meer compatibel met 32-bits Linux of met oudere Mac-systemen, zoals OS X 10.9 en 10.10. Zie DRM-inhoud bekijken in Firefox voor ondersteunde platformen.