Openbare wifi gebruiken met Mozilla VPN

Als u verbinding maakt met openbare wifi (zoals op een vliegveld of in een café), dan ziet u meestal een webpagina die u vraagt akkoord te gaan met bepaalde voorwaarden, voordat u verbinding maakt met het internet. Deze webpagina wordt een hotspot-aanmeldingspagina of captive portal genoemd.

Mozilla VPN uitschakelen om de hotspot-aanmeldingspagina in te vullen

Soms verschijnt de hotspot-aanmeldingspagina niet als Mozilla VPN is ingeschakeld. In dit geval zou uitschakelen van de VPN als u verbinding maakt met wifi en weer inschakelen na met succes verbinding te hebben gemaakt moeten werken. U ziet een notificatie om de VPN uit te schakelen als u met wifi probeert te verbinden. Klik op de notificatie om de VPN uit te schakelen. Na invullen van de hotspot-aanmeldingspagina ziet u een notificatie ter herinnering om de VPN weer in te schakelen. Klik gewoon op de notificatie om de VPN weer in te schakelen.

Als u geen notificaties ziet, volg dan deze stappen:

Voordat u met wifi verbinding maakt – VPN uitschakelen

1. Open Mozilla VPN en tik op de schakelaar om deze uit te schakelen. Als de schakelaar grijs wordt, is de VPN uitgeschakeld.
  2. Vul de hotspot-aanmeldingspagina in.
  3. Maak verbinding met wifi.

Na verbinden met wifi – VPN inschakelen

Als het is gelukt te verbinden met wifi, schakel dan Mozilla VPN weer in om uw verbinding te beschermen.

1. Open Mozilla VPN en tik op de schakelaar om deze in te schakelen (de schakelaar wordt groen indien ingeschakeld.)
  2. Surf op het web of maak verbinding met apps in de wetenschap dat uw verbinding beschermd is.