Detectie van hotspot-aanmeldingspagina’s

Controles op hotspot-aanmeldingspagina’s

De detectie van hotspot-aanmeldingspagina’s in Firefox test of de netwerkverbinding vereist dat u zich aanmeldt of de voorwaarden van het netwerk accepteert, voordat u het netwerk mag gebruiken. Dit is meestal het geval bij gebruik van een openbare wifi-hotspot, maar kan ook een zakelijk gastennetwerk zijn dat u vraagt in te stemmen met haar acceptabel-gebruiksbeleid. Firefox test of de verbinding een hotspot-aanmeldingspagina is door regelmatig te verbinden met http://detectportal.firefox.com/canonical.html. Firefox maakt ook verbinding met deze URL om te controleren of uw huidige netwerk bepaalde technologieën zoals IPv6 ondersteunt.

Wat u moet doen na de controle op een hotspot-aanmeldingspagina

Als Firefox de pagina open houdt, kunt u deze eenvoudigweg sluiten.

Als dit vaak gebeurt, meld dan een netwerkbug en beschrijf wat er gebeurde (hiervoor dient u een Bugzilla-account aan te maken).

Hoe hotspot-aanmeldingspagina’s werken

De meeste hotspot-aanmeldingspagina’s sturen u door naar een aanmeldingspagina of een pagina waar u moet instemmen met een acceptabel-gebruiksbeleid oftewel Acceptable Use Policy (AUP). Firefox maakt automatische verbindingen om deze doorleidingen te detecteren en toont u een notificatie die aangeeft dat u zich mogelijk bij het netwerk moet aanmelden. Normaal gesproken wordt het tabblad automatisch gesloten als u dit hebt gedaan. Soms blijft het open om een bericht van de eigenaars van het netwerk te tonen.