Forumantwoord – Lockwise-authenticatie

Vanaf Firefox versie 76 kan u gevraagd worden om zich aan te melden met uw wachtwoord of biometrische ID voor Windows of Mac OS (noot: dit is niet de aanmelding voor uw Firefox-account) als u uw opgeslagen wachtwoorden probeert te kopiëren, bewerken of bekijken. Dit beschermt u tegen aanvallers, die mogelijk uw aanmeldingen proberen te bekijken.

Deze functie is ingeschakeld in Firefox Nightly, maar is momenteel uitgeschakeld in andere Firefox-versies, behalve voor testdoeleinden. Mozilla is van plan deze functie te verbeteren en in een toekomstige uitgave in te schakelen.

Lees voor meer informatie Firefox vraagt om aanmelding (wachtwoord, stem, gezicht of vingerafdruk) bij benaderen van wachtwoorden.